Welkom bij obs de Optimist

Wat leuk dat je onze website bezoekt!

Wij zijn de openbare basisschool in Hoofddorp-Floriande, de sportieve school waarbij zin in leren centraal staat.

 

Trots zijn wij op 'Leren zichtbaar maken' en 'Talenten zien bij onze kinderen'.

 

Op woensdag 20 maart is er weer een Open ochtend.

Om 9.00 en 10.00 uur is er een centraal ontvangst door de directeur waarna er rondleidingen zijn door ouders en kinderen van de school.

 

Onze school kent zowel een Nederlandse als een internationale afdeling. Deze afdelingen werken samen. Gezamenlijke activiteiten en speelmomenten maken het mogelijk voor kinderen om van elkaar te leren. Samen zorgen we voor een veilig en prettig schoolklimaat waarbij iedereen zichzelf kan zijn en waarin verschillen normaal zijn.

Een veilige en fijne school

Ieder kind op onze school heeft recht op acceptatie en waardering als individueel mens. Een eerste taak van de school is het realiseren van een plek waar kinderen zich geborgen en veilig voelen. Pas dan kan een kind tot maximale ontplooiing komen.

 

Ons pedagogisch klimaat wordt kernachtig weergegeven door onderstaande uitspraak van Nelson Mandela:

Als je iets goeds ziet,

geef dan een compliment.

Als je iets fouts ziet,

bied dan je hulp aan.

Onze school zit in een prachtig gebouw waarin ook een peuterspeelzaal, gymzaal en de naschoolse opvang zijn gevestigd! 

 

Onderwijs

Met krachtige instructies en een voorspelbare taakgerichte klassenorganisatie werken wij aan ambitieuze doelen. Het leren maken wij zichtbaar per leerling en ook voor de school, zoals in de score van onze eindtoets, onze uitstroompercentages naar het voortgezet onderwijs en onze tussenresultaten.

 

In 2017 is de Optimist overgestapt van de Eindtoets CITO naar de Eindtoets IEP.

 

In 2017 werd het volgende behaald:

De gemiddelde IEP score was: 86,4.

omgerekend naar een CITO Eindtoetsscore was dat: 541,6 (een mooie VWO score).

Lees verder resultaten in 2017 (PDF)

 

In 2018 werd de Eindtoets als volgt gescoord:

De gemiddelde IEP score was 84,3

omgerekend naar een CITO Eindtoetsscore was dat: 539,5 (een goede HAVO/VWO score).

Lees verder resultaten in 2018 (PDF)

 

Echter... ons belangrijkste doel is: eruit halen wat erin zit. Bij elke leerling!

 

 

Sfeerimpressies van de school 

 

Een foto-impressie van de Optimist.

 

De Optimist in vogelvlucht, gemaakt door leerlingen uit groep 7 samen met hun stagiaire Renencia.

 

Nieuwsgierig geworden? We maken graag een afspraak!

De beste indruk van de school krijgt u door de school 'in bedrijf' te zien. We maken graag een afspraak met u voor een rondleiding en kennismaking.

Maak hier uw afspraak of mail naar directie@obsoptimist.nl.

 

Video impressie van onze Internationale school

 

 

 • Zin in leren!
  Op de Optimist willen we de kinderen inzicht geven in hun eigen leerproces. Trots zijn we op onze ontwikkeling t.a.v. 'Leren zichtbaar maken'! De leerkracht begeleidt de kinderen om kritisch naar hun eigen werk te kijken. Leerkrachten als coach. De bewustwording van hun eigen kunnen is belangrijk om te leren dat leren leuk is! 
  Lees verder ›
 • Sportiviteit

  Wij vinden het belangrijk dat iedereen kan meedoen aan en geniet van sportieve activiteiten. Van groep 1 t/m 8 krijgen de kinderen van een vakleerkracht gym. Buitenspelen wordt gestimuleerd door een groot aanbod uit onze spellenbox. Samen plezier beleven aan bewegen!

  Lees verder ›
 • Samen
  Een veilige en fijne school maken we met elkaar! De samenwerking tussen leerlingen, leerkrachten en ouders is daarbij essentieel. Samen zorgen voor een veilig en prettig schoolklimaat waar ieder zichzelf kan en mag zijn en waarin verschillen normaal zijn.
  Lees verder ›

Nieuws

Preview foto
Debatteren op school
15 mrt 2019 - De kinderen uit de groepen 6 t/m 8 hebben een workshop debatteren gehad van leerlingen van het Haarlemmermeerlyceum. Je mening verwoorden, luisteren naar de argumenten van de ander, laten uitspreken en schakelen tussen alle informatie die je hoort. Een prachtig samenspel tussen de leerlingen.


Preview foto
Bezoek aan de bibliotheek
12 mrt 2019 - Als BOS-school (Bibliotheek op school) vinden we het belangrijk dat kinderen plezier in lezen hebben. Samen lezen, voorlezen, boekpromotie en een groot aanbod aan verschillende genres boeken horen daarbij. Door de samenwerking met de bibliotheek kunnen we als school een grote collectie boeken presenteren aan de kinderen. Een vast programmaonderdeel als BOS-school is het bezoek aan de bibliotheek door de groepen 1 t/m 4. Jong beginnen met aandacht voor lezen en leesplezier betekent dat de interesse gewekt is, en iedereen die magische wereld van het verhaal wil gaan ontdekken!


Preview foto
Groene plein, fase 1, gestart!
02 mrt 2019 - Onze droom, een groener en uitdagender plein, is weer een stukje meer werkelijkheid geworden. Fase 1 is vandaag met hulp van ouders, kinderen en leerkrachten, gestart!

Maandag 4 maart komt dan het grotere werk door een hovenier en studenten van MBO Wellantcollege uit Aalsmeer. We hebben er zin in!

Benieuwd naar nog meer actiefoto's? Kijk in ons fotoalbum op de website!