Welkom bij obs de Optimist
Welkom bij obs de Optimist
Wat leuk dat je onze website bezoekt!

Wij zijn de openbare basisschool in Hoofddorp-Floriande, de sportieve school met als motto: Samen leren is leuk! 


Trots zijn wij op 'Leren zichtbaar maken' en 'Talenten zien bij onze kinderen'.

Samen zorgen we voor een veilig en prettig schoolklimaat waarbij iedereen zichzelf kan zijn en waarin verschillen normaal zijn.

De Optimist kent zowel een Nederlandse als een internationale afdeling. 

 

Onze school zit in een prachtig gebouw waarin ook een kindcentrum (peuterspeelzaal), sporthal en de naschoolse opvang zijn gevestigd! 

 

Onze pedagogische huisstijl wordt het best gekenmerkt door onderstaande uitspraak:

 

Als je iets goeds ziet,

geef dan een compliment.

Als je iets fouts ziet,

bied dan je hulp aan.

 

Nelson Mandela

                                              

     Tijdens schooljaar 2022-2023 vierden we ons 20 jarig jubileum!

     Op onze lustrumpagina lees je er meer over!

     En op onze fotopagina zie je er meer over!

 
 
 • Zin in leren!
  Op de Optimist willen we de kinderen inzicht geven in hun eigen leerproces. Trots zijn we op onze ontwikkeling t.a.v. 'Leren zichtbaar maken'! De leerkracht begeleidt de kinderen om kritisch naar hun eigen werk te kijken. Leerkrachten als coach. De bewustwording van hun eigen kunnen is belangrijk om te leren dat leren leuk is! 
  Lees verder ›
 • Sportiviteit

  Wij vinden het belangrijk dat iedereen kan meedoen aan en geniet van sportieve activiteiten. Van groep 1 t/m 8 krijgen de kinderen van een vakleerkracht gym. Buitenspelen wordt gestimuleerd door een groot aanbod uit onze spellenbox. Samen plezier beleven aan bewegen!

  Lees verder ›
 • Samen
  Een veilige en fijne school maken we met elkaar! De samenwerking tussen leerlingen, leerkrachten en ouders is daarbij essentieel. Samen zorgen voor een veilig en prettig schoolklimaat waar ieder zichzelf kan en mag zijn en waarin verschillen normaal zijn.
  Lees verder ›

Nieuws

Preview foto
06 februari 2024
Ons Groene schoolplein
Ons Groene schoolplein wordt steeds groener... althans dat wordt helemaal zichtbaar als het voorjaar wordt en de struiken en het groen gaan uitlopen. In deze winterperiode wordt er echter hard gewerkt aan ons plein door nieuw groen te planten, onderhoud te plegen en te snoeien waar nodig. Nieuw groen wordt geplant door struikjes en kleine bomen te planten die uit het 'groendepot' en MEERgroen komen uit de Haarlemmermeer. Het mooie van dat initiatief is dat er uit de bestaande natuur boompjes en struikjes worden gehaald die als ze zouden blijven staan op de plek uiteindelijk zouden verdwijnen doordat reeds bestaande grote struiken en bomen ze verdringen. Een zeer actieve pleingroep van kinderen, ouders en leerkrachten zorgt voor het optimaal houden van ons plein. We kunnen niet wachten tot het lente wordt en alles gaat uitlopen.

 

Vele handen maken licht werk!

Heel fijn dat kinderen, ouders en leerkrachten het plein onderhouden!


Preview foto
22 december 2023
Kerstdiner
Kerst hebben we gevierd met een heerlijk kerstdiner op school. Voor de kinderen waren er in hun eigen klas prachtig gedekte tafels en heerlijke gerechten. Voor de ouders een borrel in de school. 

Feestelijk versierd en volop gezelligheid met elkaar.

Op naar 2024!


Preview foto
19 december 2023
Kerststukjes maken
Bij kerst horen... kerststukjes, dus werden er in de hele school kerststukjes gemaakt! Een logistiek huzarenstukje maar uitstekend geleid, begeleid en georganiseerd door onze activiteitencommissie. 

Er is heerlijk gefrobeld met het kerstgroen.