Welkom bij obs de Optimist
Welkom bij obs de Optimist
Wat leuk dat je onze website bezoekt!

Wij zijn de openbare basisschool in Hoofddorp-Floriande, de sportieve school met als motto: Samen leren is leuk!


Trots zijn wij op 'Leren zichtbaar maken' en 'Talenten zien bij onze kinderen'.

Samen zorgen we voor een veilig en prettig schoolklimaat waarbij iedereen zichzelf kan zijn en waarin verschillen normaal zijn.

Onze school kent zowel een Nederlandse als een internationale afdeling. 

 

Onze school zit in een prachtig gebouw waarin ook een kindcentrum (peuterspeelzaal), sporthal en de naschoolse opvang zijn gevestigd! 

 

Onze pedagogische huisstijl wordt het best gekenmerkt door onderstaande uitspraak:

 

Als je iets goeds ziet,

geef dan een compliment.

Als je iets fouts ziet,

bied dan je hulp aan.

 

Nelson Mandela

                                              

     In schooljaar 2022-2023 bestaat de Optimist 20 jaar!

      Op onze lustrumpagina lees je er meer over!

      En op onze fotopagina zie je er meer over!

 
 
 • Zin in leren!
  Op de Optimist willen we de kinderen inzicht geven in hun eigen leerproces. Trots zijn we op onze ontwikkeling t.a.v. 'Leren zichtbaar maken'! De leerkracht begeleidt de kinderen om kritisch naar hun eigen werk te kijken. Leerkrachten als coach. De bewustwording van hun eigen kunnen is belangrijk om te leren dat leren leuk is! 
  Lees verder ›
 • Sportiviteit

  Wij vinden het belangrijk dat iedereen kan meedoen aan en geniet van sportieve activiteiten. Van groep 1 t/m 8 krijgen de kinderen van een vakleerkracht gym. Buitenspelen wordt gestimuleerd door een groot aanbod uit onze spellenbox. Samen plezier beleven aan bewegen!

  Lees verder ›
 • Samen
  Een veilige en fijne school maken we met elkaar! De samenwerking tussen leerlingen, leerkrachten en ouders is daarbij essentieel. Samen zorgen voor een veilig en prettig schoolklimaat waar ieder zichzelf kan en mag zijn en waarin verschillen normaal zijn.
  Lees verder ›

Nieuws

Preview foto
02 december 2022
pakjeshuis van de Sint

Een prachtige tentoonstelling van alle gemaakte surprises! wat is er weer enorm geknutseld en wat zijn er prachtige surprises gemaakt.


Preview foto
01 december 2022
Succescriteria bij de Sint

Een tekening maken m.b.v. succescriteria? Vanuit de visie van het Leren zichtbaar maken is dat ook bij kleuters een prachtig middel om hen handvatten te geven hun eigen werk te kunnen controleren. En aan de hand van succescriteria te bekijken of het werk voldoet aan wat de (be)doel(ing) is.

En als je dan werkt met succescriteria, gebruik dat woord gewoon, ook bij kleuters.

Op de foto's hieronder een tekening van een stoomboot, gemaakt door een kleuter m.b.v. de succescriteria.

En uiteraard gaat het hierbij juist niet om het resultaat, al zal dat juist door gebruik te maken van succescriteria juist wel invloed hebben. Het gaat erom dat kinderen zelfstandig van hun leerkracht hun eigen werk kunnen beoordelen.

 


Preview foto
13 oktober 2022
Voorlees- en gedichtenavond 2022
Voorleesfinale en gedichtenavond. Wat een geweldige literaire avond op de Optimist. Prachtige en indrukwekkende gedichten, bijzondere voorleesmomenten en creatieve tekeningen. Mooi om al dat talent samen te zien komen op zo’n avond! Het leverde een nieuwe voorleeskampioen op: Vince uit groep 7B. Hij nam het stokje over van Noara, de voorleeskanjer uit 2021 die nu in de jury zat. 

 

Verderop op de website enkele parels van gedichten!