Welkom bij obs de Optimist
Welkom bij obs de Optimist
Wat leuk dat je onze website bezoekt!

Wij zijn de openbare basisschool in Hoofddorp-Floriande, de sportieve school met als motto: Samen leren is leuk!


Trots zijn wij op 'Leren zichtbaar maken' en 'Talenten zien bij onze kinderen'.

Samen zorgen we voor een veilig en prettig schoolklimaat waarbij iedereen zichzelf kan zijn en waarin verschillen normaal zijn.

Onze school kent zowel een Nederlandse als een internationale afdeling. 

 

Onze school zit in een prachtig gebouw waarin ook een kindcentrum (peuterspeelzaal), sporthal en de naschoolse opvang zijn gevestigd! 

 

Onze pedagogische huisstijl wordt het best gekenmerkt door onderstaande uitspraak:

 

Als je iets goeds ziet,

geef dan een compliment.

Als je iets fouts ziet,

bied dan je hulp aan.

 

Nelson Mandela

                                              

     In schooljaar 2022-2023 bestaat de Optimist 20 jaar!

      Op onze lustrumpagina lees je er meer over!

      En op onze fotopagina zie je er meer over!

 
 
 • Zin in leren!
  Op de Optimist willen we de kinderen inzicht geven in hun eigen leerproces. Trots zijn we op onze ontwikkeling t.a.v. 'Leren zichtbaar maken'! De leerkracht begeleidt de kinderen om kritisch naar hun eigen werk te kijken. Leerkrachten als coach. De bewustwording van hun eigen kunnen is belangrijk om te leren dat leren leuk is! 
  Lees verder ›
 • Sportiviteit

  Wij vinden het belangrijk dat iedereen kan meedoen aan en geniet van sportieve activiteiten. Van groep 1 t/m 8 krijgen de kinderen van een vakleerkracht gym. Buitenspelen wordt gestimuleerd door een groot aanbod uit onze spellenbox. Samen plezier beleven aan bewegen!

  Lees verder ›
 • Samen
  Een veilige en fijne school maken we met elkaar! De samenwerking tussen leerlingen, leerkrachten en ouders is daarbij essentieel. Samen zorgen voor een veilig en prettig schoolklimaat waar ieder zichzelf kan en mag zijn en waarin verschillen normaal zijn.
  Lees verder ›

Nieuws

Preview foto
26 mei 2023
Sportdag 2023
Altijd weer een geweldige dag… de sportdag. Voor de kleutergroepen op het plein en het veld naast de school. Voor de groepen 3 t/m 8 op de atletieklocatie van Hoofddorp. En wat een heerlijk sportief feestje was dat weer!

Preview foto
23 mei 2023
Leerkrachttekort? De schoolbesturen in de Haarlemmermeer slaan de handen ineen!
Een belangrijk nieuwsitem, als er over het onderwijs wordt bericht, is het toenemende leerkrachttekort. Iets waar we ogenschijnlijk op de Optimist nog geen last van hebben - de formatie van 2023-2024 is rond, maar waar we de ogen ook niet voor kunnen sluiten. Niet voor mogen sluiten... immers, het leerkrachtekort is iets dat de komende periode helaas steeds meer scholen gaat treffen in het rondkrijgen van het team van leerkrachten. Ook de Optimist zal daar last van gaan krijgen...

 

Gelukkig hebben de schoolbesturen van de Haarlemmermeer de handen ineen geslagen om gezamenlijk oplossingen te bedenken. En niet alleen de besturen... ook directeuren, leerkrachten, ouders en... kinderen denken mee. Out of the box! In dit PDF leest u het plan... Plan C genaamd.


Preview foto
15 mei 2023
Rekenkanjers
Twee rekenkanjers in de spotlight:Sam en Viènne hebben de eerste prijs gewonnen in een nationale rekenwedstrijd: de Kangoeroe Wedstrijd.We zijn supertrots op deze twee kanjers uit groep 3.