Actueel

Nieuws

Preview foto
Dag groep 8
01 jul 2020 - Dag groep 8, jullie waren bijzonder...

Preview foto
Afscheid van twee geweldige groepen 8
23 jun 2020 - Elk jaar is er weer het onvermijdelijke afscheid. Dit jaar verlaten twee geweldige groepen 8 de Optimist. In de wetenschap dat ze klaar zijn voor hun volgende stap richting een uitdagende toekomst kunnen we alle 58 toppers vol trots de school uit laten gaan. Op maandag 22 juni trapte groep 8A af met hun uitvoering van de musical 'Jungle beat' en dinsdag 23 juni volgde groep 8B. Het vormt de opmaat naar een memorabele afscheidsweek waarin de beide groepen allerlei activiteiten gaan ondernemen. Het zal de band alleen maar sterker maken en het afscheid nog moeilijker...

De musical is voor eeuwig vastgelegd, de kinderen krijgen hun uitvoering digitaal mee, om nog wat traantjes bij weg te pinken.


Preview foto
Omtrek en oppervlakte
16 jun 2020 - Omtrek en oppervlakte in groep 3? Natuurlijk! Zien, uitproberen, ervaren en met concreet materiaal werken. Deze ervaringen nemen ze mee naar de volgende leerjaren om daar ook op abstract niveau met omtrek en oppervlakte te werken. 

En vandaag lekker buiten, gewoon omdat het kan!


Preview foto
Schaduwen
12 jun 2020 - Wat zijn we ontzettend blij weer met alle kinderen tegelijk op school te mogen zijn en zo het schooljaar te kunnen afmaken.

Kinderen uit groep 1/2A hebben geexperimenteerd met schaduwen. Dat is toch echt het leukst met al je klasgenootjes!


Preview foto
75 jaar vrijheid!
05 mei 2020 - Al 75 jaar mogen we in vrijheid leven, 75 jaar vrijheid is niet vanzelfsprekend. De kinderen uit de groepen 8 hebben rondom het thema vrijheid en Bevrijdingsdag gedichten gemaakt. Een aantal van die gedichten zijn te lezen op de foto's hieronder. We geven de gedichten een mooie plaats in onze school zodat we met elkaar genieten van de vrijheid die we hebben!