Schoonmaakhelden
16 jan 2020 - Voor de groepen 1 en 2 was er een hele leuke, maar ook interessante voorstelling. De voorstelling ging over Kabouter Zibbedeus en er werd een verhaal gespeeld over het omgaan met plastic. De kinderen vonden het erg leuk en de gesprekken over rommel in de prullenbak gooien werden naderhand veel gevoerd.

Mad Science
14 jan 2020 - Het jaar 2020 begon op de Optimist spectaculair. De techniek en science show van ‘Mad science’ gaf drie voorstellingen in de zitkuil voor de groepen 3 t/m 8. Dit keer ging het over luchtdruk en verschijnselen van lucht. Vooraf werd aangegeven om de rookmelders wellicht preventief even ‘uit’ te zetten, dus dat beloofde iets spectaculairs! De show is interactief, de kinderen wordt gevraagd om mee te werken – ‘op eigen risico’ en zodoende te ervaren wat de verschijnselen met je doen of welke kracht luchtdruk heeft. Een mooie kennismaking met de wondere wereld van techniek en natuurkunde en gelukkig zijn al die verschijnselen goed te verklaren en wordt de link gelegd met hoe wij er in ons dagelijks leven gebruik van maken of mee te maken hebben.

De 400e Optimistleerling!
09 jan 2020 - De 400e Optimistleerling liep donderdag 9 januari vol verwachting de school binnen! Samen met 11 andere klasgenootjes startte hij zijn schoolloopbaan. Groep 1F is gestart, onze instroomgroep, is een feit. Een indrukwekkende dag voor alle kinderen in deze klas, maar zeer zeker ook voor de ouders die na vele kusjes, gezwaai en nog een laatste blik enigszins geemotioneerd de school uitliepen. En de kinderen... die hadden een geweldige dag!

Optimist in kerstsfeer
20 dec 2019 - December, altijd weer een van de sfeervolste maanden in het (school)jaar. Een van de hoogtepunten is toch ieder jaar weer het kerstdiner op school. Een prachtige aankleding, lichtjes, heerlijk eten en veel gezelligheid.

Een aantal foto's geeft een impressie van kerst op de Optimist.

Sint op bezoek!
05 dec 2019 - Vol verwachting klopt ons hart... Ondanks zijn drukke agenda kwam Sint ook even langs op de Optimist! Bijna 400 leerlingen zagen de Sint aankomen in een politiebusje, een van zijn pieten was geflitst onderweg naar de Optimist. Niet door een fotograaf maar door de politie. Sint moest daarom mee met de agenten die hem overigens heel netjes afleverde bij de Optimist. Opmerkelijk was echter dat de geflitste piet op skeelers kwam en daarmee op de openbare weg te hard had geskeelerd...