Actueel

Nieuws

Preview foto
Voorleeswedstrijd 2019
13 okt 2019 - De Kinderboekenweek  is afgesloten met de Voorleeswedstrijd. De finale van de voorleeswedstrijd vond 's avonds plaats. De beste voorlezers uit de groepen 5 t/m 8 streden om de titel 'Voorleeskampioen 2019-2020'. Naast de voorlezers waren er ook de gedichtenwinnaars die, met het gedicht op een t-shirt afgedrukt, hun gedicht voorlazen. Een bijzondere avond waarbij ook de penselen werden uitgedeeld voor de tekenwinnaars. In de jury zat o.a. Rob uit groep 8 die vorig jaar de voorleeswedstrijd won. Unaniem werd Zoë uit groep 6 gekozen tot winnares! 


Preview foto
Kinderboekenweek!
01 okt 2019 - De kleutergroepen genoten van de voorstelling 'Reis mee met giraf'. Naar de gelijknamige prentenboeken van 'Giraf'. Het thema van de Kinderboekenweek is: 'Reis mee'. De kleuters zijn alvast gestart met de Kinderboekenweek en genieten van lezen, prentenboeken en verhalen!

                                   

Preview foto
Zin in (voor)lezen!
13 sep 2019 - Op de Optimist wordt in groep 3 t/m 8 elke ochtend gestart met stillezen. Juist het leesplezier willen we graag hoog houden. Een grote variatie aan boeken, strips, informatieboeken en ander leesmateriaal helpt daar bij. Ook dat er op verschillende manieren gelezen kan worden: lekker op de bank, in de vensterbank, zittend op je tafel, of...

 

Een aantal kinderen uit groep 8 ging vandaag op bezoek bij enkele kleutergroepen om er aan kleine groepjes voor te lezen. En ook daar was weer een grote variatie in plekken te zien die werden gezocht. En zeg nou zelf... voorgelezen worden in de bouwhoek, dat is toch heerlijk!

 


Preview foto
We zijn weer begonnen!
05 sep 2019 - Heerlijk! We zijn weer begonnen! Het schooljaar is nu al weer twee weken oud en vol energie en met heel veel zin hebben we de aftrap gedaan. Een prachtig nieuw schooljaar ligt voor ons met kansen, ontdekkingen, emoties en activiteiten. De start ook van een fase waarin we verdiepen wat we hebben ingezet: Talentfluisteren, Leren zichtbaar maken en gaan verkennen wat net is gestart: Talentbouwerschool worden! 

Bekijk ook onze mooie fotofilm op de website, zin in leren! 


Preview foto
Dag groep 8!
10 jul 2019 - Vandaag officieel afscheid genomen van onze 41 kanjers uit groep 8. Zij gaan vol goede moed en met een flinke dosis zelfvertrouwen hun volgende stap maken richtin voortgezet onderwijs.

Deze week namen ze afscheid met de musical 'De feestplaneet'. Twee prachtige en emotionele voorstellingen. Wat rest zijn mooie en waardevolle herinneringen!

Op het schoolplein namen ze afscheid van al hun schoolgenoten, een erehaag begeleidde hen naar de wijde wereld...

Groep 8A

Groep 8B