Actueel
 

Actueel

Nieuws

Preview foto
20 maart 2023
Schrijfdans bij kleuters
Vorige week is een start gemaakt met de oudste kinderen van de kleuterbouw met schrijfdanslessen. Iedere dinsdag wordt in de groep muziek gecombineerd met bewegen. Maar wat is schrijfdans nu precies?

Het is een speelse methode om kinderen te leren schrijven, waarbij we gebruik maken van muziek. Schrijven is een ritmisch spel van recht en rond, spanning en ontspanning, bewegen van boven naar beneden, links en rechts. De kinderen slijpen de basisbewegingen in op muziek en daaruit volgen op den duur vanzelf cijfers en letters.

 

Schrijfdans werkt:

  • van grof- naar fijn motorisch;
  • met sensorisch materiaal (scheerschuim, verf, krijt) naar potlood en papier;
  • van beweging met hele lijf naar vorm;
  • van werken met 2 handen naar werken met voorkeurshand.

De kinderen oefenen tijdens de lessen essentiële vaardigheden die nodig zijn om uiteindelijk tot een goed handschrift te komen. Hersenhelften gaan beter samenwerken door tweehandig te werken. Er wordt veel geoefend met het doorkruisen van de middellijn (lateralisatie). Aan de kinderen wordt uitgelegd dat we met bewegen heel veel nieuwe weggetjes in het hoofd maken waardoor schrijven en bewegen alleen maar makkelijker wordt.

 

Maar behalve dat de kinderen flink bezig zijn tijdens de lessen is het ook gewoon heerlijk om op te gaan in de muziek en te werken met scheerschuim en andere fijne materialen.

Meer informatie is te vinden op www.schrijfdans.nl

 

             

 


Preview foto
13 maart 2023
Skate clinic
De groepen 5 t/m 7 hebben een skate clinic gehad. Naast de twee vaste gymlessen door een vakdocent wordt er ook een aantal clinics verzorgd voor de diverse groepen. Als Gezonde school 'Bewegen' vinden wij het heel belangrijk dat er een gevarieerd aanbod is in alle groepen m.b.t. bewegen en plezier in bewegen. Clinics horen daarbij. Zo zijn er bijvoorbeeld clinics tennis, basketbal, handbal en teakwondo. Doel is vooral kinderen kennis laten maken met verschillende sporten en ze zo enthousiast te maken een dergelijke sport te gaan beoefenen. De clinic skaten was voor de groepen 5 t/m 7. Een clinic met ieder een eigen board en uiteraard beschermende kleding. Heerlijk een uur kennismaken met skaten en daarnaast nog allerlei trucs leren. En uiteraard ging dat met vallen en opstaan...

 


Preview foto
03 februari 2023
Gedichten over Vriendschap
Gedichten

De poëzieweken op de Optimist leverde weer een aantal prachtige gedichten op. De gedichten zijn te bewonderen en te lezen in onze bovenbouwhal. Laat je verwonderen door hetgeen de kinderen allemaal hebben bedacht…

 

Hieronder een kleine bloemlezing:


Preview foto
16 december 2022
Talentenvoorstelling
De kinderen uit de groepen 5 t/m 8 hebben genoten van de talentenvoorsatelling 'Aan de andere kant'. De voorstelling is geïnspireerd op het gedachtegoed van Luk Dewulf, wiens boeken over talent wereldwijd als baanbrekend worden beschouwd. De voorstelling verdiept het talent-denken en bevat dans (choreograaf: Sofie Noij) en muziek en zang (muzikale leiding: Zwaan Stam).

 

Inhoud voorstelling:

De voorstelling “Aan de andere kant” vertelt het verhaal over Joppe. Joppe leeft in een wereld vol talentenjachten. In zijn wereld bestellen ouders perfect DNA en doen alles om hun kind tot “super kid” te maken. Op een dag faalt Joppe in de spotlight. Hij komt op mysterieuze wijze “Aan de andere kant” terecht. Daar, aan de andere kant, blijken meer kinderen te wonen. Zij ontdekten wat werkelijk talent is. Met behulp van zijn nieuwe vrienden vult Joppe een rugzak met talenten en treedt de wereld tegemoet.


Preview foto
09 december 2022
Kerstliedjes bij de start van de dag
Een traditie is weer in ere hersteld! 's Ochtends worden de kinderen en ouders welkom geheten in een sfeervol versierde school met kerstliedjes.

En uiteraard mag iedereen meezingen!