Sint op bezoek!
05 dec 2019 - Vol verwachting klopt ons hart... Ondanks zijn drukke agenda kwam Sint ook even langs op de Optimist! Bijna 400 leerlingen zagen de Sint aankomen in een politiebusje, een van zijn pieten was geflitst onderweg naar de Optimist. Niet door een fotograaf maar door de politie. Sint moest daarom mee met de agenten die hem overigens heel netjes afleverde bij de Optimist. Opmerkelijk was echter dat de geflitste piet op skeelers kwam en daarmee op de openbare weg te hard had geskeelerd...

Surprises
04 dec 2019 - Sinterklaastijd, pakjes, surprises en een dosis gezonde spanning wat er allemaal gebeuren gaat. In de groepen 5 t/m 8 traditioneel surprises! Al dan niet met wat hulp zijn er weer fantastische surprises gemaakt. Morgen, 5 december, mogen ze worden uitgepakt, vandaag kunnen we ze af en toe nog even bewonderen.

Kindertalentenfluisteraar school
29 nov 2019 - We zijn het... Officieel Kindertalentenfluisteraarschool! We zijn ongelofelijk trots op dit resultaat op weg naar Talentbouwerschool.

Ieder kind gun je inzicht in zijn talent!

Een audit
26 nov 2019 - Tweejaarlijks vindt er een audit plaats op de scholen van SOPOH, de stichting waar de Optimist deel van uitmaakt. Een leerteam van directeuren van collega-scholen brengt een bezoek en sluit die af met een presentatie naar het team van de school en een feedbackverslag (auditverslag). In dat verslag staan de plussen van de school en worden aanbevelingen vermeld. Tijdens de bezoekdag worden lessen bekeken, vinden er gesprekken plaats met leerlingen, leerkrachten, ouders, Intern begeleider en directie. Vooraf zijn documenten bestudeerd die de school heeft opgestuurd (o.a. schoolplan, schooljaarplan, schoolgids e.d.). Wordt er teruggezien wat is beschreven en welke leervraag heeft de school zelf? Mooie en gratis feedback op de staat van de school. De openheid waarmee we elkaars scholen bezoeken kenmerkt de samenwerking die er is tussen de verschillende scholen. Een prachtig middel om te leren van en met elkaar.

Een leerlingenraad
25 nov 2019 - Sinds 12 november heeft de Optimist een eigen leerlingenraad. Uit de groepen 5 t/m 8 is uit elke klas een leerling vertegenwoordigd in deze raad. Een eerste vergadering is er reeds geweest welke ludiek werd geopend met een digitale boodschap gefilmd en ingesproken door wethouder Steffens van de gemeente Haarlemmermeer. De raad wordt voorgezeten door onze Talentbouwer, meester René. Hij heeft, samen met de kinderen al gebrainstormd over onderwerpen waar zij graag over willen praten. De kinderen in de raad zijn gekozen door hun eigen klas middels echte verkiezingen. Vooraf hadden zij een eigen verkiezingsposter gemaakt en een pitch gehouden. Op deze wijze werd ervaren hoe het democratisch werkt en vindt er een stukje burgerschapsvorming plaats bij de kinderen. Ongetwijfeld gaan we veel horen van onze kersverse raad. Ze hebben in ieder geval al heel wat ideeën om over te praten!