Preview foto
Illustrator van Haas... en zijn vriendjes op bezoek!
09 jun 2021 - In de kleutergroepen kwam illustrator Gertie Jacquet in de klas. Wij kennen haar van de boeken over Haas en zijn vriendjes. Er zijn al ruim 15 boeken, geschreven door Annemarie Bon, verschenen over Haas en zijn vriendjes. In de klas ging Gertie Jacquet voorlezen uit één van haar nieuwste boeken. Vervolgens ging zij Haas 'tevoorschijn' tekenen. Dit was erg bijzonder om te zien. Met pastelkrijt werd de tekening ingekleurd, de kinderen mochten de kleuren kiezen. Met verbazing hebben de kinderen zitten kijken.

Toen mochten de kinderen zelf aan de slag gaan. Stap voor stap werd uitgelegd hoe je Haas zelf kunt tekenen. Het was niet makkelijk en een aantal kinderen was best streng voor zichzelf. Het voorbeeld was ook zo mooi. Gertie gaf aan dat zij al een stuk ouder was en heel veel heeft geoefend. Dit was voor de kinderen 'pas' de eerste keer dat zij haas gingen tekenen. Dat gaf de kinderen net een duwtje in de rug om verder te oefenen. Ze mogen trots zijn op het resultaat, dankzij hun doorzettingsvermogen. Zo'n activiteit vergroot het plezier in lezen!

Preview foto
Lotte... de nieuwe burgemeester?
01 jun 2021 - Ieder jaar organiseert de gemeente Haarlemmermeer verkiezingen voor de kinderburgemeester in de groepen 7. Uit alle inzendingen wordt een kinderburgemeester gekozen voor onze gemeente. De kinderburgemeester helpt de burgemeester en wethouders bij speciale activiteiten en gaat met kinderen in gesprek over ontwikkelingen in Haarlemmermeer. In een motivatiefilmpje dat ingestuurd mag worden geven de kinderen aan waar zij voor staan. Een goed initiatief van de gemeente om kinderen al op jonge leeftijd bij de politiek te betrekken. Wij als Optimist nomineren Lotte Wolfs. Lotte heeft vorig jaar de verkiezingen op school gewonnen en is daarnaast lid van de leerlingenraad. Bedankt voor je inzet Lotte, wij hopen natuurlijk dat wij strakjes een echte burgemeester op school hebben zitten!

Hoofd, hart en handen
22 mei 2021 - Op de Optimist is aandacht voor hoofd, hart en handen!

Zo worden er structureel vakdocenten ingezet om nog meer diepgang te krijgen in bijvoorbeeld beeldende vorming, maar worden er ook clinics verzorgd om kennis te maken met sporten die minder bekend zijn.

In de groepen 3 ontstonden er ´Eschers´ en in de groepen ´de vliegende fiets´. En maakten alle groepen kennis met Taekwondo. En is er ook in die context ´Zin in leren´!

Pasen
02 apr 2021 - Wat heerlijk dat de paaslunch door kon gaan! Lunchen op school is vanzelfsprekend, maar dat dit deze keer met een verzorgde lunch was, was natuurlijk wel heel speciaal.

Kinderen mochten in pyjama op school komen. Naast het gewone programma waren er heel wat speciale momenten:

• Het veterdiploma voor de kinderen uit groep 1/2.
  • Een toets 'Algemene kennis' (die wel veel te maken had met de speciale april datum).
  • Gezelschapsspelletjes.
  • Een Paascircuit op het kleuterdeel van het plein.
  • En... een heuse Paashaas!

Wat was het fijn om gewoon met elkaar deze gezellige dag weer eens anders te mogen beleven en vieren.

Meer foto's zijn te zien in ons fotoalbum!

Vakleerkrachten beeldende vorming
29 mrt 2021 - Vakleerkrachten beeldende vorming gestart! Zij verzorgen de komende periode beeldende vormingslessen op de Optimist. In de eerste groepen van de onderbouw werden rupsen geknutseld, met het oog op het thema lente. Eerder in de week was het boek 'Rupsje nooitgenoeg' al voorgelezen. Het eerste gedeelte van de les werden de kleuren van de rups bekeken (contrast donker/licht). Daarna kregen de kinderen uitleg over de verschillende manieren waarop er met pastelkrijt en wasco gewerkt kan worden. Na het inkleuren van het papier mochten de kinderen vormen knippen waarvan zij een rups mochten maken. Erg mooi is het om te zien dat ieder op zijn eigen niveau met de opdracht aan de slag kon gaan. Waar de één al echt de vormen van de rups kon knippen, was een ander voornamelijk bezig met het oefenen om te knippen. Een geslaagde middag!