Actueel

Nieuws

Preview foto
Muziekles
18 sep 2020 - Muziekles op de Optimist, door Sandra onze vakleerkracht. Het ritselen van de blaadjes, het ruisen van de wind... en tenslotte samen zingen. Hoe heerlijk is dat!


Preview foto
Talent in overvloed!
07 sep 2020 - Elk kind dat geboren wordt, heeft bakken talent. Talent gaat niet over het uitblinken in een bepaalde activiteit maar over elke activiteit die vanzelf gaat en die voldoening oplevert. Die maakt dat de tijd vliegt, en dat je je batterijen oplaadt. Van je talenten krijg je energie.

 

Kinderen zijn zich vaak niet bewust van hun talent, anderen kunnen hen helpen om zich bewust te worden van hun talent. Dat is precies wat een kindertalentenfluistaar doet. Kinderen helpen om hun talenten te benoemen. Juf Mariska uit groep 5A heeft haar diploma hiervoor al behaald en is met haar groep volop bezig met het verkennen van de talenten. Feit: wij zijn zelfs de eerste talentbouwerschool van de Haarlemmermeer!

 

In de links hieronder zijn filmpjes te bekijken die meer informatie geven over deze talenten en de gedachte erachter.

 

Luc DeWulf vertelt over talentfluisteren

 

Welke talenten zijn er?

 

Vandaag was het tijd om de eerste talenten eens te gaan benoemen en te ontdekken. Dus werd ‘Het Talentenspel’ gespeeld. Elk groepje kreeg een basisspelbord met daarop de talentenpoppetjes, de talentenkaartjes met uitleg, pionnen en een dobbelsteen. Elk groepje mocht hun eigen spelregels verzinnen en uittekenen op het spelbord. Dat gebeurde met zeer veel enthousiasme! Van 100 bonuspunten, tot sluiproutes en TNT gevaar aan toe.

 

 

Nadat de spelregels waren gemaakt, konden ze aan de slag met het ontdekken van elkaars talenten! Volgende week wordt er nog een spelronde gespeeld en daarna wordt bekeken welke nieuwe talenten er weer zijn ontdekt en hoe deze in te zetten zijn.

 

Vanaf deze week staat er elke week een talent centraal. En zo wordt er steeds meer ontdekt. Gedurende het jaar zullen de leerlingen hun eigen en elkaars talenten steeds meer gaan zien. En het allermooiste is dat ze die gaan inzetten. ‘Jij bent een mooimaker, wil jij mij leren hoe ik mijn tekening nog mooier kan maken?’. Of ‘Ik heb een foutenspeurneus nodig om mij te helpen met het nakijken van mijn dictee’. ‘Zal ik je even helpen? Ik heb het talent van de aansteker’. Dus: wordt vervolgd!

 


Preview foto
Een goed begin is...
24 aug 2020 - Al weer de tweede week, de tijd gaat snel. Een goed begin is het halve werk. Volop aandacht voor 'de gouden weken': groepsvorming, regels en routines en wat is belangrijk in hoe we met elkaar omgaan.

Lopend door de school kom je vervolgens prachtige dingen tegen. Een kleine greep:

  • Wat gaan we leren vandaag (groep 3).
  • Chromebooks die klaar staan (groep 6).
  • Weekend gesprek in tweetallen (met de opdracht 'vraag door') (groep 5).
  • Fruitbomen planten (groep 1/2).

Onderwijs... prachtig! 'Zin in leren!'.


Preview foto
We zijn weer gestart!
19 aug 2020 - Na een heerlijke zomervakantie zijn we weer vol energie gestart, we hebben er zin in!

De eerste dag nog wat onwennig, maar al snel weer vertrouwd en fijn met elkaar.

Ons schoolgebouw heeft aan de buitenkant een mooie upgrading gehad, maar ook binnen ziet alles er weer fris en nieuw uit. Zin in leren!


Preview foto
Dag groep 8
01 jul 2020 - Dag groep 8, jullie waren bijzonder...