Spaanse les
08 feb 2019 - Op de Optimist wordt aan de leerlingen die meer uitdaging nodig hebben of sneller door de lesstof gaan en daardoor lesgedeeltes kunnen missen, Spaanse les gegeven.

Het is juist voor deze groep een mooie uitdaging om ook daar mee verder te kunnen gaan.

De wijze van Spaans leren ligt heel dicht bij het leren van de taal als baby, door veel te horen, uiteindelijk te gaan spreken en begrijpen. Een stukje burgerschap en internationalisering valt hiermee samen. De kinderen zijn enthousiast, wij zij er trots op!

Voorleesweken
02 feb 2019 - Van 23 januari t/m 2 februari zijn de nationale voorleesweken. Uiteraard wordt daar op de Optimist, waar lezen en plezier in lezen hoog in het vaandel staan, aandacht aan besteed. Voorlezen is belangrijk: samen plezier beleven aan een verhaal, het verrijkt de woordenschat en het stimuleert enorm om ook zelf te gaan lezen. Op 31 januari kwamen vele opa's, oma's, vaders en moeders voorlezen op de Optimist. Wat is er leuker dan je eigen oma uitnodigen te komen voorlezen!

Leren zichtbaar maken
15 jan 2019 - Op de Optimist willen we de kinderen graag inzicht geven in hun leren. Daarbij zijn drie vragen belangrijk:

1. Wat is mijn doel?
  2. Waar sta ik nu?
  3. Wat wordt dan mijn volgende stap?

Het leren maken we 'zichtbaar' ('Leren zichtbaar maken - John Hattie') door met de kinderen het doel van de les te bespreken, en m.b.v. succescriteria aan te geven hoe het doel behaald kan worden en door tijdens de instructie de feedback van de leerlingen te gebruiken om te bepalen wie er kunnen starten en wie er nog een verlengde instructie nodig heeft. We praten over 'wat gaan we leren' i.p.v. wat we gaan doen. Door inzicht en succes daarbij krijgen de kinderen 'zin in leren!'

Inzicht in hoe ver je al bent t.o.v. je doel!

(Groep 3)

Wat gaan we leren?

(Groep 3)

Wat zijn we aan het leren en wat weten we al? (Groep 1 en 2)

Succescriteria om een puzzel goed te kunnen maken (Groep 1 en 2)

Doelgericht en werken op verschillende niveaus. Op het bord: wat gaan we leren? Groep 8.

Hoe ziet een goede leeshouding eruit? Laat maar zien hoe succes eruit ziet! En motiveren door je eigen foto te maken van 'lezen tijdens de vakantie'. Groep 4.

Kerstdiner op school
21 dec 2018 - 's Avonds eten op school, lichtjes, gezelligheid en met al je klasgenoten. Een mooie traditie, ieder jaar weer een speciale avond waarop je je mooiste kleren aantrekt en met elkaar geniet van het samenzijn op school. Een prachtavond!

In ons fotoalbum verderop op de website nog meer foto's.

Kerstzang
13 dec 2018 - Een warm welkom op deze koudere dagen in december: met kerstliedjes worden ouders en kinderen warm welkom geheten!

Een 'koor' bestaande uit leerkrachten, ouders en kinderen met daarbij ook nog eens musicerende ouders en kinderen.