Actueel
 

Actueel

Nieuws

Preview foto
29 september 2023
Voorstelling 'de spion'
Voor onze bovenbouwgroepen 6 t/m 8 was er vandaag de voorstelling van 'de Spion'.

De Spion is een interactieve theatervoorstelling voor de bovenbouw, over doorzetten. Aan de hand van de theorie van de LEERKUIL (het 'leren leren') werd het publiek meegezogen in het verhaal van Geerling, die opgeleid wordt tot spion. Spannende en grappige scenes wisselden elkaar af in het uitvoeren van de geheime opdrachten, waarbij de rol van de kijkers groter was dan ze van tevoren zouden verwachten.

Een verhaal over doorzetten, immers... leren gaat nooit vanzelf daarvoor zul je je moeten inzetten, doorzetten, soms zelfs frustratie overwinnen. Maar... wat een gevoel van euforie op het moment dat je uit die leerkuil komt en weer een stap verder bent in wat je hebt geleerd.

 

De leerkuil is een onderdeel van het Leren zichtbaar maken. Op het leren zichtbaar maken is de visie van de Optimist gebasseerd. 

 


Preview foto
26 september 2023
Algemene ouderavond 10 oktober 19.00 uur
Tijdens de algemene ouderavond zal er gestemd worden over de verhoging van de ouderbijdrage en de optie voor het schoolreisgeld. Mocht u daar graag deel van willen uitmaken, heten wij u van harte welkom op 10 oktober om 19:00 uur op De Optimist in de bovenbouwhal. 

 

 

 

 

 

Na de algemene ouderavond zullen er workshops worden gegeven door leerkrachten van de Optimist.  

Workshops deze avond:

- Leren zichtbaar maken

- Talent gedreven onderwijs

- De Kindertolk

- Spelend leren: de kracht van intrinsieke motivatie

 

Ouders kunnen intekenen voor de workshops via de poll verstuurd met PARRO.

 


Preview foto
18 september 2023
Een fantastisch team!
We zijn weer gestart! Een sterk team van ruim 45 onderwijs professionals maakt de Optimist! Op naar een geweldig schooljaar samen met de kinderen en ouders. Schooljaar 2023-2024... here we go! 

Preview foto
19 juli 2023
Afscheid van groep 8
Afscheid van de Optimist, je basisschool, daar waar je 8 jaar hebt rond gelopen. Het blijft bijzonder. Dag groep 8A en dag groep 8B. Jullie waren gezellig, jullie waren bijzonder, jullie waren leuk… kortom het was geweldig!

 

Het uitzwaaimoment op het schoolplein... betekent meteen het definitieve afscheid.

Op naar... het voortgezet, maar eerst lekker zomervakantie!


Preview foto
10 juli 2023
BOUW! en Tutorlezen
Elk schooljaar zijn er veel leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 die leerlingen uit de lagere groepen helpen bij het BOUW! lezen en tutorlezen.

Zo hebben de jongere leerlingen even hun eigen meester of juf die hen helpt met lezen. Natuurlijk vinden de kinderen dat vanzelfsprekend, elkaar helpen, maar er even bij stil staan en hen bedanken... hoort er natuurlijk bij! Alle kinderen kregen een ijsje en een oorkonde!