15 juni 2022
Sportdag juni 2022
Tijdens perfecte weersomstandigheden hebben we de sportdag voor de kleutergroepen en groep 3 t/m 8 kunnen organiseren. De kleutergroepen hadden diverse activiteiten op het schoolplein en de velden rondom de school. De kinderen uit de groepen 3 t/m 8 vermaakten zich opperbest op het terrein van de atletiekvereniging in Hoofddorp. Er was perfect weer, veel ouderhulp en sportief werd de strijd op het hoogste niveau gestreden. Een mooie sportieve dag om op terug te kijken, en te kunnen genieten van het feit dat alles weer gewoon kon en mocht.

31 mei 2022
Juf Petra 40 jaar juf!
We schrijven 28 mei 1982. Juf Petra start in Amsterdam haar onderwijsleven.Nu… 40 jaar later, viert zij haar 40-jarig jubileum op de Optimist in Hoofddorp. En wij… wij zijn trots dat zij in ons team werkt!

09 mei 2022
Onze held! Meester René!
Trots op onze meester René!

Deze held gaat de Alpe d'Huez beklimmen... meerdere malen!

Op donderdag 2 juni gaat meester René voor het KWF meedoen aan het Alp d'Huzes evenement. Er wordt die dag gestart om half 5 in de ochtend met de eerste beklimming en daarna gaat hij proberen gedurende de dag de berg zo vaak mogelijk te beklimmen. Dit alles om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Iedereen heeft zijn eigen verhaal bij deze vreselijke ziekte en opgeven is geen optie. Dit is dan ook het motto op deze dag.

Als u René ook wilt sponsoren kan dat via onderstaande link: https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/renerusman

Wij als Obs de Optimist zijn enorm trots op deze kanjer!

22 april 2022
Wandelen voor water € 7608,-
Geen Koningsspelen vandaag op Obs de Optimist in Hoofddorp, wel een andere fysieke inspanning: wandelen voor een goed doel! Wandelen voor water. Water is zo vanzelfsprekend voor ons, maar dat is niet in alle landen zo. Met de fantastische opbrengst van € 7608,- kunnen weer heel wat waterputten worden aangelegd. Met speciale dank aan de initiatiefnemers: juf Nienke en juf Linda. En natuurlijk aan alle begeleidende ouders en vooral onze 462 fantastische kinderen!

12 april 2022
Wandelen voor water
Op school zijn wij bezig met het project ‘ Wandelen voor water’ . Met behulp van het lesprogramma ‘Wandelen voor water’ leren de kinderen over het belang van schoon drinkwater, hygiëne en over water besparen. De kinderen leren dat water uit de kraan en een schone leefomgeving lang niet zo vanzelfsprekend is. Voor hun leeftijdgenootjes in andere delen van de wereld gelden soms hele andere leefomstandigheden. Deze lessenserie bieden wij 7 weken aan. Sinds enkele dagen zijn wij ook begonnen met geld ophalen voor het goede doel. Dit geld gaat naar water en sanitatie-projecten op scholen in Azië en Afrika. Doneren kan via onderstaande website: https://scholen.wandelenvoorwater.nl/actie/obs-de-optimistDoneren kan gemakkelijk via IDEAL, Visa, Mastercard, Paypal of door een machtiging. Dit berichtje mag gedeeld worden. Helpt u ook mee?

Schoon (drink)water, het lijkt zo vanzelfsprekend...