02 december 2022
pakjeshuis van de Sint

Een prachtige tentoonstelling van alle gemaakte surprises! wat is er weer enorm geknutseld en wat zijn er prachtige surprises gemaakt.

01 december 2022
Succescriteria bij de Sint

Een tekening maken m.b.v. succescriteria? Vanuit de visie van het Leren zichtbaar maken is dat ook bij kleuters een prachtig middel om hen handvatten te geven hun eigen werk te kunnen controleren. En aan de hand van succescriteria te bekijken of het werk voldoet aan wat de (be)doel(ing) is.

En als je dan werkt met succescriteria, gebruik dat woord gewoon, ook bij kleuters.

Op de foto's hieronder een tekening van een stoomboot, gemaakt door een kleuter m.b.v. de succescriteria.

En uiteraard gaat het hierbij juist niet om het resultaat, al zal dat juist door gebruik te maken van succescriteria juist wel invloed hebben. Het gaat erom dat kinderen zelfstandig van hun leerkracht hun eigen werk kunnen beoordelen.

13 oktober 2022
Voorlees- en gedichtenavond 2022
Voorleesfinale en gedichtenavond. Wat een geweldige literaire avond op de Optimist. Prachtige en indrukwekkende gedichten, bijzondere voorleesmomenten en creatieve tekeningen. Mooi om al dat talent samen te zien komen op zo’n avond! Het leverde een nieuwe voorleeskampioen op: Vince uit groep 7B. Hij nam het stokje over van Noara, de voorleeskanjer uit 2021 die nu in de jury zat.

Verderop op de website enkele parels van gedichten!

03 oktober 2022
Kinderboekenweek Gi-Ga-Groen!
Het is Kinderboekenweek! Met als thema Gi-Ga Groen wordt er extra aandacht gevraagd voor GROEN in de breedste zin van het woord.

En vooral voor... Lezen, Leesplezier, Boeken en Boekpromotie.

Op de Optimist hebben we Bibliotheek op school, een eigen leesconsulent van de bibliotheek Haarlemmermeer en een grote boekencollectie die beheerd wordt door een actieve bibliotheekcommissie bestaande uit ouders.

De Kinderboekenweek is het moment om eens vaker voor te lezen dan gewoonlijk. Dus werd in de kleutergroepen en de groepen  3 en 4 gestart met het voorlezen door meester Remco.

In de groepen 5 t/m 8 werd een mooi prentenboek voorgelezen door een andere juf of meester uit de bouw.

26 september 2022
Lustrumweek
De lustrumweek is gestart!

We vieren ons 20 jarig bestaan met een week vol circus. Hoogtepunt deze week zijn drie voorstellingen waarbij de kinderen optredens verzorgen... in een echte circustent!

De week is gestart met een circusvoorstelling waar, naast kinderen, ook de leerkrachten mochten meedoen!

Op onze speciale lustrumpagina lees je er meer over!

En op onze fotopagina zie je er meer over!