Voorlees- en gedichtenwedstrijd 2018
18 okt 2018 - De nieuwe Voorleeskampioen van de Optimist 2018 is bekend:Rob uit groep 7B. Het werd een zinderende avond vol poëzie, prachtige tekeningen en voorgelezen verhalen. De gedichten van de kinderen hadden als thema: ‘Vriendschap’, tevens het thema van deze Kinderboekenweek, vertaald in : ‘Je hoort erbij’. De gedichten gaven ons een prachtig inkijkje in hun gedachtenwereld en tevens hield het ons een spiegel voor. De gedichten die als winnend gedicht uit de bus kwamen werd afgedrukt op een t-shirt welke de kinderen hebben gekregen. De winnende tekeningen zijn ingelijst en de kinderen krijgen deze mee. Ook de tekeningen gaven een mooi inkijkje, er werd fraai verwoord waar de inspiratie vandaan was gekomen om ze te maken. En Rob werd de opvolger als Voorleeskampioen van Kate die vorig jaar de winnares was. Kate mocht dit jaar in de jury plaatsnemen en kon als ervarings-deskundige natuurlijk heel goed beoordelen waar de winnaar aan moest voldoen. Een zeer gelukkige Rob loopt nu trots als een pauw door de school. Een prachtavond, vol speciale momenten.

Kunstprojectweken
29 sep 2018 - De afsluiting van de kunstprojectweken op vrijdagmiddag 28 september op het schoolplein was een van de hoogtepunten van de weken zelf. De prachtige resultaten kregen veel lof, maar wat nog veel belangrijker is, was het proces zelf. Er is in alle groepen geweldig samengewerkt, overlegd en geknutseld. Zowel creatief als sociaal een enorm leuk project. En dat daar dan enorm mooie resultaten het gevolg van zijn... lijkt bijna vanzelfsprekend!

Benieuwd naar nog meer foto's? Kijk in ons fotoalbum op de website!

Rekenen digitaal verwerken!
17 sep 2018 - In de groepen 6 en 7 op de Optimist is gestart met het digitaal verwerken van lesstof. Rekenen is hierbij het eerste vak dat deels digitaal wordt verwerkt. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van het programma Momento. Alle leelringen uit één groep werken tegelijkertijd op een Chromebook. Het Momento dashboard toont de leerkracht, terwijl de leerlingen de lesstof aan het maken zijn, in één oogopslag of leerlingen de stof goed beheersen, hulp nodig hebben omdat resultaten achterblijven of extra uitdaging nodig hebben. Het digitaal verwerken betekent echter geenszins dat er niet meer geschreven wordt. Bewerkingen worden nog steeds ook op papier uitgewerkt.

Digitaal de rekenstof verwerken en daarbij dir

juist ook van de leerkracht.

ecte feedback vanuit de computer, maar

We zijn begonnen!
03 sep 2018 - We zijn begonnen!
De Nederlandse en de Internationale Optimist. Samen!
Best wel een beetje spannend, soms onwennig, anderen met heel veel zin, maar we zijn begonnen!

Dag groep 8
18 jul 2018 - Dag groep 8!

Einde van het schooljaar betekent ook afscheid nemen. En groep 8 neemt daarbij afscheid van hun school en hun basisschooltijd. Een bijzonder moment. Uiteraard hebben de kinderen daarbij stilgestaan met een spetterende musical - 'De tent op z'n kop' - maar ook alle kinderen van de school hebben de achtste groepers uitgezwaaid.

Een bijzonder mooie groep gaat de Optimist verlaten, maar we weten... ze hebben een goede bagage meegekregen om het op hun volgende plek ook weer geweldig te hebben.

Met een lach en een traan... vaarwel groep 8!