Actueel

Nieuws

Preview foto
Een hele nieuwe situatie...
18 mrt 2020 - Corona heeft Nederland in zijn greep. Ook het onderwijs is veranderd... Een compleet nieuwe onbekende situatie vraagt om een geheel andere aanpak. Antwoorden die tot 15 maart nog onbekend waren, worden nu gegeven. Afhaalloket voor Chromebooks en schoolwerk. Een tweetal leerkrachten als helpdesk voor Google classroom. Overleg met elkaar, maar met afstand. Wat ben ik trots op mijn team, mijn leerlingen en mijn ouders! Flexibiliteit, creativiteit, daadkracht en doorzettingsvermogen!


Preview foto
School is leuk!
13 mrt 2020 - De Optimist bruiste deze week als vanouds...

Maandag 9 maart was er voor de kinderen uit de groepen 3 t/m 5 de voorstelling 'de nieuwe kleren van de keizer'. Een muzikaal, interactief toneelspel, kinderen hebben genoten. Onderwijl werd er in groep 1/2C heuse Picasso's gemaakt en in groep 1/2B met de Ipad gefotografeerd. Dat fotograferen was dan wel weer met een opdracht: foto's maken van vormen die deze week zijn geleerd. En in groep 3 werd vandaag gewoon gelezen... heerlijk gelezen. En gevierd: het behalen van de letters! Onderwijs, elke dag anders, nooit saai!


Preview foto
Wat een mooi vak!
28 feb 2020 - Sommige dagen zijn leuk, de meeste dagen fantastisch en dan zijn er de dagen die indruk maken... Vanochtend een overval door ouders en kinderen tijdens de begroeting bij binnenkomst. Alleen maar omdat ik al 5 jaar directeur mag zijn van deze prachtige school en samen met een Topteam mag werken.


Preview foto
Just another day at school
12 feb 2020 - Muziekles door onze vakdocent juf Sandra in groep 1/2, Spaanse les door juf Rosana aan leerlingen uit groep 7 en 8 en werken op het chromebook tijdens een samenwerkingsopdracht in groep 7. Onderwijs, wat boffen we met zo’n prachtig vak!


Preview foto
Schoonmaakhelden
16 jan 2020 - Voor de groepen 1 en 2 was er een hele leuke, maar ook interessante voorstelling. De voorstelling ging over Kabouter Zibbedeus en er werd een verhaal gespeeld over het omgaan met plastic. De kinderen vonden het erg leuk en de gesprekken over rommel in de prullenbak gooien werden naderhand veel gevoerd.