Pasen
02 apr 2021 - Wat heerlijk dat de paaslunch door kon gaan! Lunchen op school is vanzelfsprekend, maar dat dit deze keer met een verzorgde lunch was, was natuurlijk wel heel speciaal.

Kinderen mochten in pyjama op school komen. Naast het gewone programma waren er heel wat speciale momenten:

• Het veterdiploma voor de kinderen uit groep 1/2.
  • Een toets 'Algemene kennis' (die wel veel te maken had met de speciale april datum).
  • Gezelschapsspelletjes.
  • Een Paascircuit op het kleuterdeel van het plein.
  • En... een heuse Paashaas!

Wat was het fijn om gewoon met elkaar deze gezellige dag weer eens anders te mogen beleven en vieren.

Meer foto's zijn te zien in ons fotoalbum!

Vakleerkrachten beeldende vorming
29 mrt 2021 - Vakleerkrachten beeldende vorming gestart! Zij verzorgen de komende periode beeldende vormingslessen op de Optimist. In de eerste groepen van de onderbouw werden rupsen geknutseld, met het oog op het thema lente. Eerder in de week was het boek 'Rupsje nooitgenoeg' al voorgelezen. Het eerste gedeelte van de les werden de kleuren van de rups bekeken (contrast donker/licht). Daarna kregen de kinderen uitleg over de verschillende manieren waarop er met pastelkrijt en wasco gewerkt kan worden. Na het inkleuren van het papier mochten de kinderen vormen knippen waarvan zij een rups mochten maken. Erg mooi is het om te zien dat ieder op zijn eigen niveau met de opdracht aan de slag kon gaan. Waar de één al echt de vormen van de rups kon knippen, was een ander voornamelijk bezig met het oefenen om te knippen. Een geslaagde middag!

Classroom visualiser
19 mrt 2021 - Sinds maart wordt er op de Optimist gewerkt met de mogelijkheden van de classroom visualiser. De mogelijkheden die 'vroeger' de Overhead projector had. We gebruiken hiervoor een IPad en Apple TV om naar het touchscreen toe te streamen.

Vanuit onze uitgangspunten m.b.t. Leren zichtbaar maken, willen we sterke feedback kunnen geven op taak en het proces. Het werkt heel motiverend voor de leerlingen. Zo kun je feed forward geven voor de sterke leerlingen (in het moment) en de volgende leerstap voor de kinderen die het nog moeilijk vinden. Ook kan er met een groep of groepje kinderen gekeken worden naar gemaakt werk aan de hand van vooraf opgestelde succescriteria.

Verkiezingen!
17 mrt 2021 -
Verkiezingen, ook op de Optimist!
Met het oog op de verkiezingen en de burgerschapsles van onze methode Kwink ,hebben de kinderen in de klas ook gestemd. Wat zouden willen kopen/organiseren voor 5 euro. De kinderen hebben zelf ideeen aangedragen en kon gestemd worden (nieuwe blokken kopen, een feest organiseren, geld aan arme mensen geven, het geld met de hele klas verdelen, sparen voor meer geld) Een leerling hield met een aftekenlijst bij wie er al gestemd hadden. Morgen worden de stemmen geteld. Grote vraag is: voor welk idee heeft de meerderheid gekozen?

Talent in overvloed!
19 feb 2021 - Als Talentbouwerschool zijn we voortdurend bezig met talent 'wakker kussen'.

Het voeren van talentgesprekken is daar een onderdeel van. Een persoonlijk gesprek waarin wordt besproken wat je blij maakt, waar je gelukkig van wordt, wat je graag doet. En gaandeweg het gesprek blijk je over heel veel talent te beschikken. Ieder kind!

Het maakt duidelijk waar je energie van krijgt, wat de tijd doet vliegen en wat je gemakkelijk afgaat. Het geeft inzicht!

Op de Optimist zijn (bijna) alle leerkrachten Kindertalentfluisteraar. Een meerwaarde!