Muziek - Vuilnismannen TRASH XL
27 sep 2021 - Wat een geweldige dag! Wat een daverende start van de nieuwe week...

De interactieve muziekvoorstelling van 'Vuilnismannen TRASH XL'. Muziek maken met afval en vooral ook met elkaar.

Natuurlijk gaven de mannen zelf een flitsende voorstelling maar daarna mochten de kinderen uiteraard meedoen. Trommelen op emmers, een kliko, of afvaltonnen. En hoe! Wat een geluid, bombastisch, ritmisch en zo ontzettend leuk om samen te doen!

Hieronder een deel van de afsluiting met alle 435 leerlingen in de sportzaal van de school.

Een kleine tip: geluid gewoon lekker hard zetten!

25 jaar in het onderwijs!
28 aug 2021 - De eerste schoolweek werd gestart met twee jubilarissen: Linda en Marianne. beiden 25 jaar in het onderwijs!

De dag startte met een bloemenhulde van de kinderen en eindigde aan het strand bij Nederzandt.

Dag.... groep 8!
07 jul 2021 - Dag!

De laatste schooldag, de laatste woorden, nog een knuffel. Daar gaan ze dan: onze 53  kanjers die hier de afgelopen 8 jaar zo vanzelfsprekend in de school rondliepen. We gaan ze missen, hun gelach, hun stemmen, hun aanwezigheid. Maar we weten ook dat ze klaar zijn om die grote wereld verder te gaan ontdekken. Ze komen immers van de Optimist!

Preview foto
Illustrator van Haas... en zijn vriendjes op bezoek!
09 jun 2021 - In de kleutergroepen kwam illustrator Gertie Jacquet in de klas. Wij kennen haar van de boeken over Haas en zijn vriendjes. Er zijn al ruim 15 boeken, geschreven door Annemarie Bon, verschenen over Haas en zijn vriendjes. In de klas ging Gertie Jacquet voorlezen uit één van haar nieuwste boeken. Vervolgens ging zij Haas 'tevoorschijn' tekenen. Dit was erg bijzonder om te zien. Met pastelkrijt werd de tekening ingekleurd, de kinderen mochten de kleuren kiezen. Met verbazing hebben de kinderen zitten kijken.

Toen mochten de kinderen zelf aan de slag gaan. Stap voor stap werd uitgelegd hoe je Haas zelf kunt tekenen. Het was niet makkelijk en een aantal kinderen was best streng voor zichzelf. Het voorbeeld was ook zo mooi. Gertie gaf aan dat zij al een stuk ouder was en heel veel heeft geoefend. Dit was voor de kinderen 'pas' de eerste keer dat zij haas gingen tekenen. Dat gaf de kinderen net een duwtje in de rug om verder te oefenen. Ze mogen trots zijn op het resultaat, dankzij hun doorzettingsvermogen. Zo'n activiteit vergroot het plezier in lezen!

Preview foto
Lotte... de nieuwe burgemeester?
01 jun 2021 - Ieder jaar organiseert de gemeente Haarlemmermeer verkiezingen voor de kinderburgemeester in de groepen 7. Uit alle inzendingen wordt een kinderburgemeester gekozen voor onze gemeente. De kinderburgemeester helpt de burgemeester en wethouders bij speciale activiteiten en gaat met kinderen in gesprek over ontwikkelingen in Haarlemmermeer. In een motivatiefilmpje dat ingestuurd mag worden geven de kinderen aan waar zij voor staan. Een goed initiatief van de gemeente om kinderen al op jonge leeftijd bij de politiek te betrekken. Wij als Optimist nomineren Lotte Wolfs. Lotte heeft vorig jaar de verkiezingen op school gewonnen en is daarnaast lid van de leerlingenraad. Bedankt voor je inzet Lotte, wij hopen natuurlijk dat wij strakjes een echte burgemeester op school hebben zitten!