Werken met succescriteria
14 jan 2022 - Wat zijn succescriteria?

Succescriteria kun je vrij letterlijk nemen; het zijn de criteria voor succes . Door succescriteria kun je zien en ervaren of je aan het leerdoel voldoet. Succescriteria geven dus het inzicht om vast te stellen of een leerdoel is behaald. Daarnaast geven succescriteria ook de mogelijkheid om gericht feedback te geven. Voor kinderen geeft het grip op hun leren, maakt het overzichtelijker. Het geeft hen de mogelijkheid om, aan de hand van de succescriteria, hun eigen werk te beoordelen. Of om er feedback op te vragen.

Op de Optimist wordt gewerkt met succescriteria, dat doen we vanaf de kleuterbouw tot en met groep 8.

Hieronder een voorbeeld van succescriteria bij het onderdeel motoriek in de kleuterbouw. Het maken van een pinguin d.m.v. scheuren (motorische vaardigheid).

Het scheurwerkje hierboven is van een jongste kleuter, net 4 jaar en voldoet aan alle succescriteria.

Kerstontbijt
17 dec 2021 - Altijd weer een enorm sfeervol moment... eten met lichtjes op school. Gezellig en ook best wel een beetje spannend. Maar wat was het leuk en wat zagen we er mooi aangekleed uit en wat is het dan fijn om met je groep samen te mogen en kunnen zijn.

Voor sommigen de eerste keer, als 4-jarige in het donker de school binnen komen, voor anderen al de zesde of achtste keer, maar het blijft speciaal!

Dit jaar een ontbijt, maar dat maakte het er niet minder leuk om!

Sinterklaas en Surprises!
03 dec 2021 - Het heerlijk avondje nog in het verschiet, maar op de Optimist zijn we al blij voldaan!

Wat is er weer veel geknutseld door de papa's en mama's... euh door de kinderen!

Het resultaat is prachtig, het feest daardoor nog spannender en de dag feestelijk!

(Foto's van de surprises zijn ook te vinden in ons fotoalbum).

De leerkuil
19 nov 2021 - In deze bijzondere tijd is het des te mooier pareltjes te delen...Een leerkuilgesprek door twee kinderen uit de kleuterbouw.Wat is het onderwijs toch een prachtvak!
Wat is de leerkuil?

Preview foto
Vakdocenten in de school!
28 okt 2021 - Op de Optimist hebben we vakdocenten voor Gym/MRT, Muziek, Beeldende vorming en Spaans. Een enorme meerwaarde omdat juist deze docenten vanuit de expertise van hun vakgebied echt iets extra's brengen. Het verschil maken!

Voor Beeldende vorming is juf Nina werkzaam op de Optimist. Zij geeft deze periode de kleutergroepen les over de kunstenaar Alexander Calder. En wat een geweldig effect heeft dat!

De inspiratie voor de kleuters was o.a. het kunstvoorwerp hiernaast.