Nieuws

Sint op bezoek!

Sint op bezoek!

05 december 2019 - Vol verwachting klopt ons hart... Ondanks zijn drukke agenda kwam Sint ook even langs op de Optimist! Bijna 400 leerlingen zagen de Sint aankomen in een politiebusje, een van zijn pieten was geflitst onderweg naar de Optimist. Niet door een fotograaf maar door de politie. Sint moest daarom mee met de agenten die hem overigens heel netjes afleverde bij de Optimist. Opmerkelijk was echter dat de geflitste piet op skeelers kwam en daarmee op de openbare weg te hard had geskeelerd... 

 

Surprises

Surprises

04 december 2019 - Sinterklaastijd, pakjes, surprises en een dosis gezonde spanning wat er allemaal gebeuren gaat. In de groepen 5 t/m 8 traditioneel surprises! Al dan niet met wat hulp zijn er weer fantastische surprises gemaakt. Morgen, 5 december, mogen ze worden uitgepakt, vandaag kunnen we ze af en toe nog even bewonderen.

Kindertalentenfluisteraar school

Kindertalentenfluisteraar school

29 november 2019 - We zijn het... Officieel Kindertalentenfluisteraarschool! We zijn ongelofelijk trots op dit resultaat op weg naar Talentbouwerschool. 

Ieder kind gun je inzicht in zijn talent!

Een audit

Een audit

26 november 2019 - Tweejaarlijks vindt er een audit plaats op de scholen van SOPOH, de stichting waar de Optimist deel van uitmaakt. Een leerteam van directeuren van collega-scholen brengt een bezoek en sluit die af met een presentatie naar het team van de school en een feedbackverslag (auditverslag). In dat verslag staan de plussen van de school en worden aanbevelingen vermeld. Tijdens de bezoekdag worden lessen bekeken, vinden er gesprekken plaats met leerlingen, leerkrachten, ouders, Intern begeleider en directie. Vooraf zijn documenten bestudeerd die de school heeft opgestuurd (o.a. schoolplan, schooljaarplan, schoolgids e.d.). Wordt er teruggezien wat is beschreven en welke leervraag heeft de school zelf? Mooie en gratis feedback op de staat van de school. De openheid waarmee we elkaars scholen bezoeken kenmerkt de samenwerking die er is tussen de verschillende scholen. Een prachtig middel om te leren van en met elkaar.

Een leerlingenraad

Een leerlingenraad

25 november 2019 - Sinds 12 november heeft de Optimist een eigen leerlingenraad. Uit de groepen 5 t/m 8 is uit elke klas een leerling vertegenwoordigd in deze raad. Een eerste vergadering is er reeds geweest welke ludiek werd geopend met een digitale boodschap gefilmd en ingesproken door wethouder Steffens van de gemeente Haarlemmermeer. De raad wordt voorgezeten door onze Talentbouwer, meester René. Hij heeft, samen met de kinderen al gebrainstormd over onderwerpen waar zij graag over willen praten. De kinderen in de raad zijn gekozen door hun eigen klas middels echte verkiezingen. Vooraf hadden zij een eigen verkiezingsposter gemaakt en een pitch gehouden. Op deze wijze werd ervaren hoe het democratisch werkt en vindt er een stukje burgerschapsvorming plaats bij de kinderen. Ongetwijfeld gaan we veel horen van onze kersverse raad. Ze hebben in ieder geval al heel wat ideeën om over te praten!

                        
Crea circuit

Crea circuit

09 november 2019 - Vrijdag 1 november was de aftrap van het eerste crea-circuit voor de groepen 3 t/m 8. De kinderen uit de groepen 3 en 4 konden kiezen uit verschillende workshops (knikkerbaan maken, Picasso tekeningen, drama en een aquarium crea-opdracht). Kinderen uit de groepen 5 t/m 8 werden ook door elkaar ingedeeld en konden o.a. inschrijven voor een dromenvanger maken, een graffiti-achtige opdracht, het Optimistkoor, een skyline tekenen en je eigen game op een Chromebook maken. Heel veel verschillende disciplines en doordat er zoveel keuze was, had iedereen ook iets gevonden dat bij hem paste. Nu voor dit circuit nog twee keer te gaan. Ze hebben er zin in!

Voorleeswedstrijd 2019

Voorleeswedstrijd 2019

13 oktober 2019 - De Kinderboekenweek  is afgesloten met de Voorleeswedstrijd. De finale van de voorleeswedstrijd vond 's avonds plaats. De beste voorlezers uit de groepen 5 t/m 8 streden om de titel 'Voorleeskampioen 2019-2020'. Naast de voorlezers waren er ook de gedichtenwinnaars die, met het gedicht op een t-shirt afgedrukt, hun gedicht voorlazen. Een bijzondere avond waarbij ook de penselen werden uitgedeeld voor de tekenwinnaars. In de jury zat o.a. Rob uit groep 8 die vorig jaar de voorleeswedstrijd won. Unaniem werd Zoë uit groep 6 gekozen tot winnares! 

Kinderboekenweek!

Kinderboekenweek!

01 oktober 2019 - De kleutergroepen genoten van de voorstelling 'Reis mee met giraf'. Naar de gelijknamige prentenboeken van 'Giraf'. Het thema van de Kinderboekenweek is: 'Reis mee'. De kleuters zijn alvast gestart met de Kinderboekenweek en genieten van lezen, prentenboeken en verhalen!

                                   
Zin in (voor)lezen!

Zin in (voor)lezen!

13 september 2019 - Op de Optimist wordt in groep 3 t/m 8 elke ochtend gestart met stillezen. Juist het leesplezier willen we graag hoog houden. Een grote variatie aan boeken, strips, informatieboeken en ander leesmateriaal helpt daar bij. Ook dat er op verschillende manieren gelezen kan worden: lekker op de bank, in de vensterbank, zittend op je tafel, of...

 

Een aantal kinderen uit groep 8 ging vandaag op bezoek bij enkele kleutergroepen om er aan kleine groepjes voor te lezen. En ook daar was weer een grote variatie in plekken te zien die werden gezocht. En zeg nou zelf... voorgelezen worden in de bouwhoek, dat is toch heerlijk!

 

We zijn weer begonnen!

We zijn weer begonnen!

05 september 2019 - Heerlijk! We zijn weer begonnen! Het schooljaar is nu al weer twee weken oud en vol energie en met heel veel zin hebben we de aftrap gedaan. Een prachtig nieuw schooljaar ligt voor ons met kansen, ontdekkingen, emoties en activiteiten. De start ook van een fase waarin we verdiepen wat we hebben ingezet: Talentfluisteren, Leren zichtbaar maken en gaan verkennen wat net is gestart: Talentbouwerschool worden! 

Bekijk ook onze mooie fotofilm op de website, zin in leren! 

Dag groep 8!

Dag groep 8!

10 juli 2019 - Vandaag officieel afscheid genomen van onze 41 kanjers uit groep 8. Zij gaan vol goede moed en met een flinke dosis zelfvertrouwen hun volgende stap maken richtin voortgezet onderwijs.

Deze week namen ze afscheid met de musical 'De feestplaneet'. Twee prachtige en emotionele voorstellingen. Wat rest zijn mooie en waardevolle herinneringen!

Op het schoolplein namen ze afscheid van al hun schoolgenoten, een erehaag begeleidde hen naar de wijde wereld...

Groep 8A

Groep 8B

Geweldig Eindfeest

Geweldig Eindfeest

05 juli 2019 - We kijken terug op een geweldig Eindfeest. Alle ingrediënten waren aanwezig om er een mooi feest van te maken: heerlijk weer, lekker eten, leuke spelletjes en een fantastisch publiek. Dankzij de enorme inzet van heel veel ouders die kwamen helpen konden we weer zo groots uitpakken.

Leren doen we samen

Leren doen we samen

28 juni 2019 - De kinderen uit groep 8 werden uitgenodigd bij de kleutergroep om met hen samen te leren. Er werd gelezen, woordjes geoefend en gespeeld. Leren... dat doen we samen!

Schoolreis groepen 5 t/m 7

Schoolreis groepen 5 t/m 7

13 juni 2019 - Op de belangrijkste dag van het jaar was er een bui (...die wat langer duurde). Maar wat was het leuk, hadden we lol en was het geweldig met elkaar in Duinrell.

Landenproject in groep 8

Landenproject in groep 8

06 juni 2019 - In de beide groepen 8 is woensdagmiddag de afsluiting geweest van het landenproject. De kinderen hadden voor de ouders en andere leerlingen van de school korte presentaties voorbereid met allerlei wetenswaardigheden over het land waar zij informatie over hadden verzameld. Doel was om jezelf te presenteren, een korte presentatie te (durven) houden en uiteraard samenwerken aan een gezamenlijk product. Een druk bezochte middag die werd gelardeerd met allerlei heerlijke hapjes en drankjes van het betreffende land.

Sport- en speldag

Sport- en speldag

25 mei 2019 - Vrijdag 24 mei was er de speldag voor de groepen 1 en 2 en de sportdag voor de groepen 3 t/m 8. Op het schoolplein van de Optimist konden de kleuters allerlei spelletjes doen en de groepen 3 t/m 8 hielden hun sportdag op de atletiekbaan in Hoofddorp. Prachtig weer, heel veel ouderhulp en een sportief gezellig sfeertje maakten de dag compleet!

Meer foto's zijn te vinden in ons fotoalbum.

Dansend door de tijd

Dansend door de tijd

10 mei 2019 - Tijdens twee projectdagen 'Dansend door de tijd' hebben alle groepen van zowel de Internationale school als de Nederlandse richting, kennis gemaakt met heel veel dansstijlen gedurende de jaren. Elke groep oefende vervolgens een eigen dansstijl in welke tijdens een optreden in de gymzaal aan medeleerlingen en ouders werd getoond. Het was een feestje! Wat een geweldige schoolweek en wat deden alle kinderen het goed.

Op de twee filmfragmenten een impressie van deze prachtige dagen!

 

Voorstelling dinsdag 7 mei

Voorstelling donderdag 9 mei

 

 

Meer foto's zijn te vinden in ons fotoalbum op de website!

Paasontbijt

Paasontbijt

18 april 2019 - Paasontbijt, altijd een heerlijk en lekker begin van de dag. Kinderen in pyjama naar school en daarna genieten met elkaar van al het lekkers. Wat een mooie start van het vervolg... de meivakantie!

Meer foto's zijn terug te zien in ons fotoalbum.

Optimist got talent!

Optimist got talent!

08 april 2019 - 'Optimist got talent!' Wat een fantastische avond vol talent, zang, dans en muziek. Optredens van de kinderen van Obs de Optimist en Optimist International school.

Meer foto's van deze geweldige avond zijn te vinden in ons fotoalbum.

Grote rekendag groep 3

Grote rekendag groep 3

04 april 2019 - Tijdens de grote rekendag, dit jaar als thema 'Uit verhouding', maken de kinderen kennis met allerlei rekenvraagstukken. In groep 3 werd uiteraard ook volop aandacht besteed aan de rekendag.

1 2