Nieuws

Dag groep 8

Dag groep 8

01 juli 2020 - Dag groep 8, jullie waren bijzonder...
Afscheid van twee geweldige groepen 8

Afscheid van twee geweldige groepen 8

23 juni 2020 - Elk jaar is er weer het onvermijdelijke afscheid. Dit jaar verlaten twee geweldige groepen 8 de Optimist. In de wetenschap dat ze klaar zijn voor hun volgende stap richting een uitdagende toekomst kunnen we alle 58 toppers vol trots de school uit laten gaan. Op maandag 22 juni trapte groep 8A af met hun uitvoering van de musical 'Jungle beat' en dinsdag 23 juni volgde groep 8B. Het vormt de opmaat naar een memorabele afscheidsweek waarin de beide groepen allerlei activiteiten gaan ondernemen. Het zal de band alleen maar sterker maken en het afscheid nog moeilijker...

De musical is voor eeuwig vastgelegd, de kinderen krijgen hun uitvoering digitaal mee, om nog wat traantjes bij weg te pinken.

Omtrek en oppervlakte

Omtrek en oppervlakte

16 juni 2020 - Omtrek en oppervlakte in groep 3? Natuurlijk! Zien, uitproberen, ervaren en met concreet materiaal werken. Deze ervaringen nemen ze mee naar de volgende leerjaren om daar ook op abstract niveau met omtrek en oppervlakte te werken. 

En vandaag lekker buiten, gewoon omdat het kan!

Schaduwen

Schaduwen

12 juni 2020 - Wat zijn we ontzettend blij weer met alle kinderen tegelijk op school te mogen zijn en zo het schooljaar te kunnen afmaken.

Kinderen uit groep 1/2A hebben geexperimenteerd met schaduwen. Dat is toch echt het leukst met al je klasgenootjes!

75 jaar vrijheid!

75 jaar vrijheid!

05 mei 2020 - Al 75 jaar mogen we in vrijheid leven, 75 jaar vrijheid is niet vanzelfsprekend. De kinderen uit de groepen 8 hebben rondom het thema vrijheid en Bevrijdingsdag gedichten gemaakt. Een aantal van die gedichten zijn te lezen op de foto's hieronder. We geven de gedichten een mooie plaats in onze school zodat we met elkaar genieten van de vrijheid die we hebben!

 

Een hele nieuwe situatie...

Een hele nieuwe situatie...

18 maart 2020 - Corona heeft Nederland in zijn greep. Ook het onderwijs is veranderd... Een compleet nieuwe onbekende situatie vraagt om een geheel andere aanpak. Antwoorden die tot 15 maart nog onbekend waren, worden nu gegeven. Afhaalloket voor Chromebooks en schoolwerk. Een tweetal leerkrachten als helpdesk voor Google classroom. Overleg met elkaar, maar met afstand. Wat ben ik trots op mijn team, mijn leerlingen en mijn ouders! Flexibiliteit, creativiteit, daadkracht en doorzettingsvermogen!

School is leuk!

School is leuk!

13 maart 2020 - De Optimist bruiste deze week als vanouds...

Maandag 9 maart was er voor de kinderen uit de groepen 3 t/m 5 de voorstelling 'de nieuwe kleren van de keizer'. Een muzikaal, interactief toneelspel, kinderen hebben genoten. Onderwijl werd er in groep 1/2C heuse Picasso's gemaakt en in groep 1/2B met de Ipad gefotografeerd. Dat fotograferen was dan wel weer met een opdracht: foto's maken van vormen die deze week zijn geleerd. En in groep 3 werd vandaag gewoon gelezen... heerlijk gelezen. En gevierd: het behalen van de letters! Onderwijs, elke dag anders, nooit saai!

Wat een mooi vak!

Wat een mooi vak!

28 februari 2020 - Sommige dagen zijn leuk, de meeste dagen fantastisch en dan zijn er de dagen die indruk maken... Vanochtend een overval door ouders en kinderen tijdens de begroeting bij binnenkomst. Alleen maar omdat ik al 5 jaar directeur mag zijn van deze prachtige school en samen met een Topteam mag werken.

Just another day at school

Just another day at school

12 februari 2020 - Muziekles door onze vakdocent juf Sandra in groep 1/2, Spaanse les door juf Rosana aan leerlingen uit groep 7 en 8 en werken op het chromebook tijdens een samenwerkingsopdracht in groep 7. Onderwijs, wat boffen we met zo’n prachtig vak!

Schoonmaakhelden

Schoonmaakhelden

16 januari 2020 - Voor de groepen 1 en 2 was er een hele leuke, maar ook interessante voorstelling. De voorstelling ging over Kabouter Zibbedeus en er werd een verhaal gespeeld over het omgaan met plastic. De kinderen vonden het erg leuk en de gesprekken over rommel in de prullenbak gooien werden naderhand veel gevoerd.

 
Mad Science

Mad Science

14 januari 2020 - Het jaar 2020 begon op de Optimist spectaculair. De techniek en science show van ‘Mad science’ gaf drie voorstellingen in de zitkuil voor de groepen 3 t/m 8. Dit keer ging het over luchtdruk en verschijnselen van lucht. Vooraf werd aangegeven om de rookmelders wellicht preventief even ‘uit’ te zetten, dus dat beloofde iets spectaculairs! De show is interactief, de kinderen wordt gevraagd om mee te werken – ‘op eigen risico’ en zodoende te ervaren wat de verschijnselen met je doen of welke kracht luchtdruk heeft. Een mooie kennismaking met de wondere wereld van techniek en natuurkunde en gelukkig zijn al die verschijnselen goed te verklaren en wordt de link gelegd met hoe wij er in ons dagelijks leven gebruik van maken of mee te maken hebben.

De 400e Optimistleerling!

De 400e Optimistleerling!

09 januari 2020 - De 400e Optimistleerling liep donderdag 9 januari vol verwachting de school binnen! Samen met 11 andere klasgenootjes startte hij zijn schoolloopbaan. Groep 1F is gestart, onze instroomgroep, is een feit. Een indrukwekkende dag voor alle kinderen in deze klas, maar zeer zeker ook voor de ouders die na vele kusjes, gezwaai en nog een laatste blik enigszins geemotioneerd de school uitliepen. En de kinderen... die hadden een geweldige dag!

                                       
Optimist in kerstsfeer

Optimist in kerstsfeer

20 december 2019 - December, altijd weer een van de sfeervolste maanden in het (school)jaar. Een van de hoogtepunten is toch ieder jaar weer het kerstdiner op school. Een prachtige aankleding, lichtjes, heerlijk eten en veel gezelligheid.

Een aantal foto's geeft een impressie van kerst op de Optimist.

Sint op bezoek!

Sint op bezoek!

05 december 2019 - Vol verwachting klopt ons hart... Ondanks zijn drukke agenda kwam Sint ook even langs op de Optimist! Bijna 400 leerlingen zagen de Sint aankomen in een politiebusje, een van zijn pieten was geflitst onderweg naar de Optimist. Niet door een fotograaf maar door de politie. Sint moest daarom mee met de agenten die hem overigens heel netjes afleverde bij de Optimist. Opmerkelijk was echter dat de geflitste piet op skeelers kwam en daarmee op de openbare weg te hard had geskeelerd... 

 

Surprises

Surprises

04 december 2019 - Sinterklaastijd, pakjes, surprises en een dosis gezonde spanning wat er allemaal gebeuren gaat. In de groepen 5 t/m 8 traditioneel surprises! Al dan niet met wat hulp zijn er weer fantastische surprises gemaakt. Morgen, 5 december, mogen ze worden uitgepakt, vandaag kunnen we ze af en toe nog even bewonderen.

Kindertalentenfluisteraar school

Kindertalentenfluisteraar school

29 november 2019 - We zijn het... Officieel Kindertalentenfluisteraarschool! We zijn ongelofelijk trots op dit resultaat op weg naar Talentbouwerschool. 

Ieder kind gun je inzicht in zijn talent!

Een audit

Een audit

26 november 2019 - Tweejaarlijks vindt er een audit plaats op de scholen van SOPOH, de stichting waar de Optimist deel van uitmaakt. Een leerteam van directeuren van collega-scholen brengt een bezoek en sluit die af met een presentatie naar het team van de school en een feedbackverslag (auditverslag). In dat verslag staan de plussen van de school en worden aanbevelingen vermeld. Tijdens de bezoekdag worden lessen bekeken, vinden er gesprekken plaats met leerlingen, leerkrachten, ouders, Intern begeleider en directie. Vooraf zijn documenten bestudeerd die de school heeft opgestuurd (o.a. schoolplan, schooljaarplan, schoolgids e.d.). Wordt er teruggezien wat is beschreven en welke leervraag heeft de school zelf? Mooie en gratis feedback op de staat van de school. De openheid waarmee we elkaars scholen bezoeken kenmerkt de samenwerking die er is tussen de verschillende scholen. Een prachtig middel om te leren van en met elkaar.

Een leerlingenraad

Een leerlingenraad

25 november 2019 - Sinds 12 november heeft de Optimist een eigen leerlingenraad. Uit de groepen 5 t/m 8 is uit elke klas een leerling vertegenwoordigd in deze raad. Een eerste vergadering is er reeds geweest welke ludiek werd geopend met een digitale boodschap gefilmd en ingesproken door wethouder Steffens van de gemeente Haarlemmermeer. De raad wordt voorgezeten door onze Talentbouwer, meester René. Hij heeft, samen met de kinderen al gebrainstormd over onderwerpen waar zij graag over willen praten. De kinderen in de raad zijn gekozen door hun eigen klas middels echte verkiezingen. Vooraf hadden zij een eigen verkiezingsposter gemaakt en een pitch gehouden. Op deze wijze werd ervaren hoe het democratisch werkt en vindt er een stukje burgerschapsvorming plaats bij de kinderen. Ongetwijfeld gaan we veel horen van onze kersverse raad. Ze hebben in ieder geval al heel wat ideeën om over te praten!

                        
Crea circuit

Crea circuit

09 november 2019 - Vrijdag 1 november was de aftrap van het eerste crea-circuit voor de groepen 3 t/m 8. De kinderen uit de groepen 3 en 4 konden kiezen uit verschillende workshops (knikkerbaan maken, Picasso tekeningen, drama en een aquarium crea-opdracht). Kinderen uit de groepen 5 t/m 8 werden ook door elkaar ingedeeld en konden o.a. inschrijven voor een dromenvanger maken, een graffiti-achtige opdracht, het Optimistkoor, een skyline tekenen en je eigen game op een Chromebook maken. Heel veel verschillende disciplines en doordat er zoveel keuze was, had iedereen ook iets gevonden dat bij hem paste. Nu voor dit circuit nog twee keer te gaan. Ze hebben er zin in!

Voorleeswedstrijd 2019

Voorleeswedstrijd 2019

13 oktober 2019 - De Kinderboekenweek  is afgesloten met de Voorleeswedstrijd. De finale van de voorleeswedstrijd vond 's avonds plaats. De beste voorlezers uit de groepen 5 t/m 8 streden om de titel 'Voorleeskampioen 2019-2020'. Naast de voorlezers waren er ook de gedichtenwinnaars die, met het gedicht op een t-shirt afgedrukt, hun gedicht voorlazen. Een bijzondere avond waarbij ook de penselen werden uitgedeeld voor de tekenwinnaars. In de jury zat o.a. Rob uit groep 8 die vorig jaar de voorleeswedstrijd won. Unaniem werd Zoë uit groep 6 gekozen tot winnares! 

1 2