Nieuws

Kerstzang

Kerstzang

13 december 2018 - Een warm welkom op deze koudere dagen in december: met kerstliedjes worden ouders en kinderen warm welkom geheten!

Een 'koor' bestaande uit leerkrachten, ouders en kinderen met daarbij ook nog eens musicerende ouders en kinderen.

Vol verwachting klopt ons hart...

Vol verwachting klopt ons hart...

05 december 2018 - Ieder jaar weer spannend... zal de Sint een gaatje in zijn agenda hebben op voor hem de drukste dag van het jaar. Maar ook dit jaar mochten we hem verwelkomen en nam hij de tijd om langs de klassen te gaan. Een super spannende dag voor de allerkleinsten op de Optimist, de net gestarte instroomgroep. Maar wat een geweldige dag!

 

Foto's van het bezoek van Sinterklaas, pietengym en pepernoten bakken zijn te zien in ons fotoalbum.

Surprises

Surprises

04 december 2018 - Ieder jaar weer fantastisch om te zien: surprises. Ook dit jaar is er weer uitgepakt en zijn kinderen (en ouders :)) volledig los gegaan om een zo creatief mogelijke creatie te maken. En dat is gelukt! Zonde om uit te pakken, daarom mogen we er een hele dag naar kijken.

Veilig verlicht

Veilig verlicht

22 november 2018 - De fietsen van onze groepen 7 zijn deze week weer geinspecteerd. Een belangrijk onderdeel is uiteraard de verlichting. Dit zijn de donkerste dagen van het jaar en 's ochtends komen veel kinderen op de fiets naar school. Gelukkig zijn de kinderen weer goed zichtbaar, dit bevordert de veiligheid!

Met dank aan onze verkeerscommissie en enkele ouders die kwamen assisteren bij de controle, zijn alle fietsen weer grondig nagekeken!

Creatief circuit groep 5 t/m 8

Creatief circuit groep 5 t/m 8

19 november 2018 - In de groepen 5 t/m 8 wordt een aantal keer per jaar een creatief circuit gehouden. Gedurende drie keer kunnen kinderen op de vrijdagmiddag werken aan iets dat ze zelf gekozen hebben: houtbewerking (figuurzagen), sport en spel, drama (n.a.v. een prentenboek) en kleien zijn daarvan voorbeelden. Een groot succes!

Aandacht voor 'hoofd, hart en handen'!

Sint Maarten

Sint Maarten

10 november 2018 - Op 11 november is het Sint Maarten. De kinderen uit de groepen 1 t/m 4 hebben op school al vast geoefend. Compleet met jas aan, lampion aan en de lichten uit werd er door de school gelopen. En onderweg was er zelfs iets lekkers!

Instroomgroep 1D gestart

Instroomgroep 1D gestart

05 november 2018 - Maandag 5 november was voor de twaalf kinderen startende kinderen in groep 1D een speciale maar ook wel een spannende dag... Voor het eerst naar de basisschool. Een nieuwe klas, een nieuwe juf en nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. Logisch dat bij zoveel spanning ook een traantje vloeide en dat papa en mama het best even lastig vonden om afscheid te nemen. Maar daarna... wat een plezier en wat een fijne eerste dag! Op naar de volgende!

 

Voorlees- en gedichtenwedstrijd 2018

Voorlees- en gedichtenwedstrijd 2018

18 oktober 2018 - De nieuwe Voorleeskampioen van de Optimist 2018 is bekend:Rob uit groep 7B. Het werd een zinderende avond vol poëzie, prachtige tekeningen en voorgelezen verhalen. De gedichten van de kinderen hadden als thema: ‘Vriendschap’, tevens het thema van deze Kinderboekenweek, vertaald in : ‘Je hoort erbij’. De gedichten gaven ons een prachtig inkijkje in hun gedachtenwereld en tevens hield het ons een spiegel voor. De gedichten die als winnend gedicht uit de bus kwamen werd afgedrukt op een t-shirt welke de kinderen hebben gekregen. De winnende tekeningen zijn ingelijst en de kinderen krijgen deze mee. Ook de tekeningen gaven een mooi inkijkje, er werd fraai verwoord waar de inspiratie vandaan was gekomen om ze te maken. En Rob werd de opvolger als Voorleeskampioen van Kate die vorig jaar de winnares was. Kate mocht dit jaar in de jury plaatsnemen en kon als ervarings-deskundige natuurlijk heel goed beoordelen waar de winnaar aan moest voldoen. Een zeer gelukkige Rob loopt nu trots als een pauw door de school. Een prachtavond, vol speciale momenten.

Kunstprojectweken

Kunstprojectweken

29 september 2018 - De afsluiting van de kunstprojectweken op vrijdagmiddag 28 september op het schoolplein was een van de hoogtepunten van de weken zelf. De prachtige resultaten kregen veel lof, maar wat nog veel belangrijker is, was het proces zelf. Er is in alle groepen geweldig samengewerkt, overlegd en geknutseld. Zowel creatief als sociaal een enorm leuk project. En dat daar dan enorm mooie resultaten het gevolg van zijn... lijkt bijna vanzelfsprekend!

 

Benieuwd naar nog meer foto's? Kijk in ons fotoalbum op de website!

Rekenen digitaal verwerken!

Rekenen digitaal verwerken!

17 september 2018 - In de groepen 6 en 7 op de Optimist is gestart met het digitaal verwerken van lesstof. Rekenen is hierbij het eerste vak dat deels digitaal wordt verwerkt. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van het programma Momento. Alle leelringen uit één groep werken tegelijkertijd op een Chromebook. Het Momento dashboard toont de leerkracht, terwijl de leerlingen de lesstof aan het maken zijn, in één oogopslag of leerlingen de stof goed beheersen, hulp nodig hebben omdat resultaten achterblijven of extra uitdaging nodig hebben. Het digitaal verwerken betekent echter geenszins dat er niet meer geschreven wordt. Bewerkingen worden nog steeds ook op papier uitgewerkt.

Digitaal de rekenstof verwerken en daarbij dir

juist ook van de leerkracht.

ecte feedback vanuit de computer, maar
We zijn begonnen!

We zijn begonnen!

03 september 2018 - We zijn begonnen!
De Nederlandse en de Internationale Optimist. Samen!
Best wel een beetje spannend, soms onwennig, anderen met heel veel zin, maar we zijn begonnen!

Dag groep 8

18 juli 2018 - Dag groep 8!

 

Einde van het schooljaar betekent ook afscheid nemen. En groep 8 neemt daarbij afscheid van hun school en hun basisschooltijd. Een bijzonder moment. Uiteraard hebben de kinderen daarbij stilgestaan met een spetterende musical - 'De tent op z'n kop' - maar ook alle kinderen van de school hebben de achtste groepers uitgezwaaid.

Een bijzonder mooie groep gaat de Optimist verlaten, maar we weten... ze hebben een goede bagage meegekregen om het op hun volgende plek ook weer geweldig te hebben.

 

Met een lach en een traan... vaarwel groep 8!

Eindfeest 2018

13 juli 2018 - We kunnen terugkijken op een geweldig slotakkoord van dit lustrumjaar: het Eindfeest was geweldig. Heel veel kinderen en hun ouders hebben genoten van de spelletjes, het lekkere eten en de geweldige ambiance door het prachtige weer.

Bekijk hier de filmimpressie

De laatste periode

De laatste periode

06 juli 2018 - De laatste weken, de laatste loodjes... vakantie bijna in zicht. De afsluitende afstemmingsgesprekken en de uitreiking van het rapport. Groep 8 die zich voorbereidt op hun afscheid en de musical. Een grote variëteit in de school: leren, spelen en zingen. Onderwijs, wat een boeiend en heerlijk vak is het toch!

Kinderboekenschrijfster Fiona Rempt op bezoek

19 juni 2018 - Kinderboekenschrijfster Fiona Rempt was kwam op bezoek in de groepen 5 en 6. N.a.v woorden die de kinderen aangaven bedacht zij een prachtig verhaal. Een interactieve presentatie waarbij de kinderen ademloos luisterden, meededen en vol enthousiasme een verhaal zagen ontstaan.

Schoolreis groep 1 t/m 8

Schoolreis groep 1 t/m 8

14 juni 2018 - De schoolreis van de groepen 1 t/m 8 was dit jaar naar Langevelderslag georganiseerd. Een heel programma op het strand, in de duinen en het bos. De reis met een echte bus was al een hoogtepunt, daarna een heel gevarieerd programma met spel en allerei ontdekkingen in de natuur.

 

Meer foto's zijn te vinden in ons fotoalbum op de website.

Er wordt gebouwd aan talent

Er wordt gebouwd aan talent

11 juni 2018 - Er wordt gebouwd aan talent op de Optimist... Een mindmap maken van je eigen tijdlijn, spelen op de piano, programmeren als onderdeel van de 21st Century Skills, bezoek van een kinderboekenschrijfster die haar eigen boeken illustreert of de dag beginnen met als warming-up ZangExpress onze muziekmethode.

 

Lustrumsportdag

Lustrumsportdag

25 mei 2018 - Bij een lustrum hoort een Lustrumsportdag. Alle ingrediënten voor een heerlijke dag waren aanwezig: heerlijke kinderen, heel veel ouderhulp, prachtig weer en mooie locaties! De groepen 1 en 2 vermaakten zich feestelijk op het plein van de school en de groepen 3 t/m 8 gingen zich sportief meten op de Atletiekbaan in Hoofddorp.

Een zeer geslaagde dag die smaakt naar meer!

Hieronder een aantal foto's, meer foto's zijn terug te vinden in ons fotoalbum op de website.

Kibo in gesprek met wethouder Nederstigt

19 mei 2018 - 
“Hij doet natuurlijk wel zijn best, maar misschien kan hij toch nog ietsje méér doen”, zegt Kibo (9) over de wethouder Duurzaamheid, John Nederstigt. Daarom bood Kibo hem afgelopen dinsdag namens Kids Climate Conference het magazine ‘Natuurtalenten’ aan. Met daarin tien aanbevelingen van kinderen voor de toekomst van de aarde.

Hij had een leuk gesprek met de wethouder, vertelt Kibo.

“Af en toe gebruikte hij een moeilijk woord, maar als ik zei dat ik het niet begreep, legde hij het uit. Hij vroeg wat ik het ergste vind wat nu met de natuur wordt gedaan.”

En, wat is dat? Kibo weet het onmiddellijk:

“De plastic soep en de bijvangst in de visserij. Wat ik ook superraar vind, is dat ze in China de vinnen van levende haaien afsnijden voor de haaienvinnensoep en die haaien dan levend teruggooien in zee.”

Lees verder - klik hier.

Groep 8 op schoolkamp!

15 mei 2018 - Dinsdag 15 mei zijn onze 41 achtste groepers op schoolkamp gegaan. Nog een kleine 10 weken en dan wordt er definitief afscheid genomen van de basisschool en hun basisschooltijd. Het schoolkamp is daar een onderdeel van en een absoluut hoogtepunt voor ze! Bepakt met allerlei goede adviezen (tanden poetsen, iedere dag het verschoninkje en op tijd naar bed) zijn de kinderen en de leerkrachten afgereisd naar Bladel in Noord-Brabant. Al jaren onze accomodatie en de perfecte uitvalsbasis voor heel veel leuke activiteiten en herinneringen.

Er vloeiden wat tranen vanochtend, maar de kinderen zijn op weg, vol verwachting...

Meer foto's van tijdens kamp staan in ons fotoalbum.

1 2