Nieuws

Een hele nieuwe situatie...

Een hele nieuwe situatie...

18 maart 2020 - Corona heeft Nederland in zijn greep. Ook het onderwijs is veranderd... Een compleet nieuwe onbekende situatie vraagt om een geheel andere aanpak. Antwoorden die tot 15 maart nog onbekend waren, worden nu gegeven. Afhaalloket voor Chromebooks en schoolwerk. Een tweetal leerkrachten als helpdesk voor Google classroom. Overleg met elkaar, maar met afstand. Wat ben ik trots op mijn team, mijn leerlingen en mijn ouders! Flexibiliteit, creativiteit, daadkracht en doorzettingsvermogen!

School is leuk!

School is leuk!

13 maart 2020 - De Optimist bruiste deze week als vanouds...

Maandag 9 maart was er voor de kinderen uit de groepen 3 t/m 5 de voorstelling 'de nieuwe kleren van de keizer'. Een muzikaal, interactief toneelspel, kinderen hebben genoten. Onderwijl werd er in groep 1/2C heuse Picasso's gemaakt en in groep 1/2B met de Ipad gefotografeerd. Dat fotograferen was dan wel weer met een opdracht: foto's maken van vormen die deze week zijn geleerd. En in groep 3 werd vandaag gewoon gelezen... heerlijk gelezen. En gevierd: het behalen van de letters! Onderwijs, elke dag anders, nooit saai!

Wat een mooi vak!

Wat een mooi vak!

28 februari 2020 - Sommige dagen zijn leuk, de meeste dagen fantastisch en dan zijn er de dagen die indruk maken... Vanochtend een overval door ouders en kinderen tijdens de begroeting bij binnenkomst. Alleen maar omdat ik al 5 jaar directeur mag zijn van deze prachtige school en samen met een Topteam mag werken.

Just another day at school

Just another day at school

12 februari 2020 - Muziekles door onze vakdocent juf Sandra in groep 1/2, Spaanse les door juf Rosana aan leerlingen uit groep 7 en 8 en werken op het chromebook tijdens een samenwerkingsopdracht in groep 7. Onderwijs, wat boffen we met zo’n prachtig vak!

Schoonmaakhelden

Schoonmaakhelden

16 januari 2020 - Voor de groepen 1 en 2 was er een hele leuke, maar ook interessante voorstelling. De voorstelling ging over Kabouter Zibbedeus en er werd een verhaal gespeeld over het omgaan met plastic. De kinderen vonden het erg leuk en de gesprekken over rommel in de prullenbak gooien werden naderhand veel gevoerd.

 
Mad Science

Mad Science

14 januari 2020 - Het jaar 2020 begon op de Optimist spectaculair. De techniek en science show van ‘Mad science’ gaf drie voorstellingen in de zitkuil voor de groepen 3 t/m 8. Dit keer ging het over luchtdruk en verschijnselen van lucht. Vooraf werd aangegeven om de rookmelders wellicht preventief even ‘uit’ te zetten, dus dat beloofde iets spectaculairs! De show is interactief, de kinderen wordt gevraagd om mee te werken – ‘op eigen risico’ en zodoende te ervaren wat de verschijnselen met je doen of welke kracht luchtdruk heeft. Een mooie kennismaking met de wondere wereld van techniek en natuurkunde en gelukkig zijn al die verschijnselen goed te verklaren en wordt de link gelegd met hoe wij er in ons dagelijks leven gebruik van maken of mee te maken hebben.

De 400e Optimistleerling!

De 400e Optimistleerling!

09 januari 2020 - De 400e Optimistleerling liep donderdag 9 januari vol verwachting de school binnen! Samen met 11 andere klasgenootjes startte hij zijn schoolloopbaan. Groep 1F is gestart, onze instroomgroep, is een feit. Een indrukwekkende dag voor alle kinderen in deze klas, maar zeer zeker ook voor de ouders die na vele kusjes, gezwaai en nog een laatste blik enigszins geemotioneerd de school uitliepen. En de kinderen... die hadden een geweldige dag!

                                       
Optimist in kerstsfeer

Optimist in kerstsfeer

20 december 2019 - December, altijd weer een van de sfeervolste maanden in het (school)jaar. Een van de hoogtepunten is toch ieder jaar weer het kerstdiner op school. Een prachtige aankleding, lichtjes, heerlijk eten en veel gezelligheid.

Een aantal foto's geeft een impressie van kerst op de Optimist.

Sint op bezoek!

Sint op bezoek!

05 december 2019 - Vol verwachting klopt ons hart... Ondanks zijn drukke agenda kwam Sint ook even langs op de Optimist! Bijna 400 leerlingen zagen de Sint aankomen in een politiebusje, een van zijn pieten was geflitst onderweg naar de Optimist. Niet door een fotograaf maar door de politie. Sint moest daarom mee met de agenten die hem overigens heel netjes afleverde bij de Optimist. Opmerkelijk was echter dat de geflitste piet op skeelers kwam en daarmee op de openbare weg te hard had geskeelerd... 

 

Surprises

Surprises

04 december 2019 - Sinterklaastijd, pakjes, surprises en een dosis gezonde spanning wat er allemaal gebeuren gaat. In de groepen 5 t/m 8 traditioneel surprises! Al dan niet met wat hulp zijn er weer fantastische surprises gemaakt. Morgen, 5 december, mogen ze worden uitgepakt, vandaag kunnen we ze af en toe nog even bewonderen.

Kindertalentenfluisteraar school

Kindertalentenfluisteraar school

29 november 2019 - We zijn het... Officieel Kindertalentenfluisteraarschool! We zijn ongelofelijk trots op dit resultaat op weg naar Talentbouwerschool. 

Ieder kind gun je inzicht in zijn talent!

Een audit

Een audit

26 november 2019 - Tweejaarlijks vindt er een audit plaats op de scholen van SOPOH, de stichting waar de Optimist deel van uitmaakt. Een leerteam van directeuren van collega-scholen brengt een bezoek en sluit die af met een presentatie naar het team van de school en een feedbackverslag (auditverslag). In dat verslag staan de plussen van de school en worden aanbevelingen vermeld. Tijdens de bezoekdag worden lessen bekeken, vinden er gesprekken plaats met leerlingen, leerkrachten, ouders, Intern begeleider en directie. Vooraf zijn documenten bestudeerd die de school heeft opgestuurd (o.a. schoolplan, schooljaarplan, schoolgids e.d.). Wordt er teruggezien wat is beschreven en welke leervraag heeft de school zelf? Mooie en gratis feedback op de staat van de school. De openheid waarmee we elkaars scholen bezoeken kenmerkt de samenwerking die er is tussen de verschillende scholen. Een prachtig middel om te leren van en met elkaar.

Een leerlingenraad

Een leerlingenraad

25 november 2019 - Sinds 12 november heeft de Optimist een eigen leerlingenraad. Uit de groepen 5 t/m 8 is uit elke klas een leerling vertegenwoordigd in deze raad. Een eerste vergadering is er reeds geweest welke ludiek werd geopend met een digitale boodschap gefilmd en ingesproken door wethouder Steffens van de gemeente Haarlemmermeer. De raad wordt voorgezeten door onze Talentbouwer, meester René. Hij heeft, samen met de kinderen al gebrainstormd over onderwerpen waar zij graag over willen praten. De kinderen in de raad zijn gekozen door hun eigen klas middels echte verkiezingen. Vooraf hadden zij een eigen verkiezingsposter gemaakt en een pitch gehouden. Op deze wijze werd ervaren hoe het democratisch werkt en vindt er een stukje burgerschapsvorming plaats bij de kinderen. Ongetwijfeld gaan we veel horen van onze kersverse raad. Ze hebben in ieder geval al heel wat ideeën om over te praten!

                        
Crea circuit

Crea circuit

09 november 2019 - Vrijdag 1 november was de aftrap van het eerste crea-circuit voor de groepen 3 t/m 8. De kinderen uit de groepen 3 en 4 konden kiezen uit verschillende workshops (knikkerbaan maken, Picasso tekeningen, drama en een aquarium crea-opdracht). Kinderen uit de groepen 5 t/m 8 werden ook door elkaar ingedeeld en konden o.a. inschrijven voor een dromenvanger maken, een graffiti-achtige opdracht, het Optimistkoor, een skyline tekenen en je eigen game op een Chromebook maken. Heel veel verschillende disciplines en doordat er zoveel keuze was, had iedereen ook iets gevonden dat bij hem paste. Nu voor dit circuit nog twee keer te gaan. Ze hebben er zin in!

Voorleeswedstrijd 2019

Voorleeswedstrijd 2019

13 oktober 2019 - De Kinderboekenweek  is afgesloten met de Voorleeswedstrijd. De finale van de voorleeswedstrijd vond 's avonds plaats. De beste voorlezers uit de groepen 5 t/m 8 streden om de titel 'Voorleeskampioen 2019-2020'. Naast de voorlezers waren er ook de gedichtenwinnaars die, met het gedicht op een t-shirt afgedrukt, hun gedicht voorlazen. Een bijzondere avond waarbij ook de penselen werden uitgedeeld voor de tekenwinnaars. In de jury zat o.a. Rob uit groep 8 die vorig jaar de voorleeswedstrijd won. Unaniem werd Zoë uit groep 6 gekozen tot winnares! 

Kinderboekenweek!

Kinderboekenweek!

01 oktober 2019 - De kleutergroepen genoten van de voorstelling 'Reis mee met giraf'. Naar de gelijknamige prentenboeken van 'Giraf'. Het thema van de Kinderboekenweek is: 'Reis mee'. De kleuters zijn alvast gestart met de Kinderboekenweek en genieten van lezen, prentenboeken en verhalen!

                                   
Zin in (voor)lezen!

Zin in (voor)lezen!

13 september 2019 - Op de Optimist wordt in groep 3 t/m 8 elke ochtend gestart met stillezen. Juist het leesplezier willen we graag hoog houden. Een grote variatie aan boeken, strips, informatieboeken en ander leesmateriaal helpt daar bij. Ook dat er op verschillende manieren gelezen kan worden: lekker op de bank, in de vensterbank, zittend op je tafel, of...

 

Een aantal kinderen uit groep 8 ging vandaag op bezoek bij enkele kleutergroepen om er aan kleine groepjes voor te lezen. En ook daar was weer een grote variatie in plekken te zien die werden gezocht. En zeg nou zelf... voorgelezen worden in de bouwhoek, dat is toch heerlijk!

 

We zijn weer begonnen!

We zijn weer begonnen!

05 september 2019 - Heerlijk! We zijn weer begonnen! Het schooljaar is nu al weer twee weken oud en vol energie en met heel veel zin hebben we de aftrap gedaan. Een prachtig nieuw schooljaar ligt voor ons met kansen, ontdekkingen, emoties en activiteiten. De start ook van een fase waarin we verdiepen wat we hebben ingezet: Talentfluisteren, Leren zichtbaar maken en gaan verkennen wat net is gestart: Talentbouwerschool worden! 

Bekijk ook onze mooie fotofilm op de website, zin in leren! 

Dag groep 8!

Dag groep 8!

10 juli 2019 - Vandaag officieel afscheid genomen van onze 41 kanjers uit groep 8. Zij gaan vol goede moed en met een flinke dosis zelfvertrouwen hun volgende stap maken richtin voortgezet onderwijs.

Deze week namen ze afscheid met de musical 'De feestplaneet'. Twee prachtige en emotionele voorstellingen. Wat rest zijn mooie en waardevolle herinneringen!

Op het schoolplein namen ze afscheid van al hun schoolgenoten, een erehaag begeleidde hen naar de wijde wereld...

Groep 8A

Groep 8B

Geweldig Eindfeest

Geweldig Eindfeest

05 juli 2019 - We kijken terug op een geweldig Eindfeest. Alle ingrediënten waren aanwezig om er een mooi feest van te maken: heerlijk weer, lekker eten, leuke spelletjes en een fantastisch publiek. Dankzij de enorme inzet van heel veel ouders die kwamen helpen konden we weer zo groots uitpakken.

1 2