Nieuws

Paasontbijt

Paasontbijt

18 april 2019 - Paasontbijt, altijd een heerlijk en lekker begin van de dag. Kinderen in pyjama naar school en daarna genieten met elkaar van al het lekkers. Wat een mooie start van het vervolg... de meivakantie!

Meer foto's zijn terug te zien in ons fotoalbum.

Optimist got talent!

Optimist got talent!

08 april 2019 - 'Optimist got talent!' Wat een fantastische avond vol talent, zang, dans en muziek. Optredens van de kinderen van Obs de Optimist en Optimist International school.

Meer foto's van deze geweldige avond zijn te vinden in ons fotoalbum.

Grote rekendag groep 3

Grote rekendag groep 3

04 april 2019 - Tijdens de grote rekendag, dit jaar als thema 'Uit verhouding', maken de kinderen kennis met allerlei rekenvraagstukken. In groep 3 werd uiteraard ook volop aandacht besteed aan de rekendag.

Groene schoolplein Fase 1 geopend!

Groene schoolplein Fase 1 geopend!

02 april 2019 - Het Groene schoolplein, ons Groene plein, is werkelijkheid. Een aanloop van meer dan twee jaar, hard werken, sponsorloop, lotenverkoop, fondsen benaderen en blijven geloven... Een commissie bestaande uit enorm enthousiaste ouders heeft het geloof erin gehouden. Het resultaat mag er zijn: een prachtig eerste deel is vandaag - 2 april - opgeleverd. Groen, een buitenklas en twee Optimistbootjes, een wilgentunnel en uiteraard doelen om te voetballen. We zijn enorm trots op dit eerste resultaat. Het smaakt naar meer!

Debatteren op school

Debatteren op school

15 maart 2019 - De kinderen uit de groepen 6 t/m 8 hebben een workshop debatteren gehad van leerlingen van het Haarlemmermeerlyceum. Je mening verwoorden, luisteren naar de argumenten van de ander, laten uitspreken en schakelen tussen alle informatie die je hoort. Een prachtig samenspel tussen de leerlingen.

Bezoek aan de bibliotheek

Bezoek aan de bibliotheek

12 maart 2019 - Als BOS-school (Bibliotheek op school) vinden we het belangrijk dat kinderen plezier in lezen hebben. Samen lezen, voorlezen, boekpromotie en een groot aanbod aan verschillende genres boeken horen daarbij. Door de samenwerking met de bibliotheek kunnen we als school een grote collectie boeken presenteren aan de kinderen. Een vast programmaonderdeel als BOS-school is het bezoek aan de bibliotheek door de groepen 1 t/m 4. Jong beginnen met aandacht voor lezen en leesplezier betekent dat de interesse gewekt is, en iedereen die magische wereld van het verhaal wil gaan ontdekken!

Groene plein, fase 1, gestart!

Groene plein, fase 1, gestart!

02 maart 2019 - Onze droom, een groener en uitdagender plein, is weer een stukje meer werkelijkheid geworden. Fase 1 is vandaag met hulp van ouders, kinderen en leerkrachten, gestart!

Maandag 4 maart komt dan het grotere werk door een hovenier en studenten van MBO Wellantcollege uit Aalsmeer. We hebben er zin in!

Benieuwd naar nog meer actiefoto's? Kijk in ons fotoalbum op de website!

Spaanse les

Spaanse les

08 februari 2019 - Op de Optimist wordt aan de leerlingen die meer uitdaging nodig hebben of sneller door de lesstof gaan en daardoor lesgedeeltes kunnen missen, Spaanse les gegeven.

Het is juist voor deze groep een mooie uitdaging om ook daar mee verder te kunnen gaan.

De wijze van Spaans leren ligt heel dicht bij het leren van de taal als baby, door veel te horen, uiteindelijk te gaan spreken en begrijpen. Een stukje burgerschap en internationalisering valt hiermee samen. De kinderen zijn enthousiast, wij zij er trots op!

Voorleesweken

Voorleesweken

02 februari 2019 - Van 23 januari t/m 2 februari zijn de nationale voorleesweken. Uiteraard wordt daar op de Optimist, waar lezen en plezier in lezen hoog in het vaandel staan, aandacht aan besteed. Voorlezen is belangrijk: samen plezier beleven aan een verhaal, het verrijkt de woordenschat en het stimuleert enorm om ook zelf te gaan lezen. Op 31 januari kwamen vele opa's, oma's, vaders en moeders voorlezen op de Optimist. Wat is er leuker dan je eigen oma uitnodigen te komen voorlezen!

Leren zichtbaar maken

15 januari 2019 - Op de Optimist willen we de kinderen graag inzicht geven in hun leren. Daarbij zijn drie vragen belangrijk:

  1. Wat is mijn doel?
  2. Waar sta ik nu?
  3. Wat wordt dan mijn volgende stap?

Het leren maken we 'zichtbaar' ('Leren zichtbaar maken - John Hattie') door met de kinderen het doel van de les te bespreken, en m.b.v. succescriteria aan te geven hoe het doel behaald kan worden en door tijdens de instructie de feedback van de leerlingen te gebruiken om te bepalen wie er kunnen starten en wie er nog een verlengde instructie nodig heeft. We praten over 'wat gaan we leren' i.p.v. wat we gaan doen. Door inzicht en succes daarbij krijgen de kinderen 'zin in leren!'

Inzicht in hoe ver je al bent t.o.v. je doel!

(Groep 3)

Wat gaan we leren?

(Groep 3)

Wat zijn we aan het leren en wat weten we al? (Groep 1 en 2)

Succescriteria om een puzzel goed te kunnen maken (Groep 1 en 2)

Doelgericht en werken op verschillende niveaus. Op het bord: wat gaan we leren? Groep 8.

Hoe ziet een goede leeshouding eruit? Laat maar zien hoe succes eruit ziet! En motiveren door je eigen foto te maken van 'lezen tijdens de vakantie'. Groep 4.

Kerstdiner op school

Kerstdiner op school

21 december 2018 - 's Avonds eten op school, lichtjes, gezelligheid en met al je klasgenoten. Een mooie traditie, ieder jaar weer een speciale avond waarop je je mooiste kleren aantrekt en met elkaar geniet van het samenzijn op school. Een prachtavond!

 

In ons fotoalbum verderop op de website nog meer foto's.

Kerstzang

Kerstzang

13 december 2018 - Een warm welkom op deze koudere dagen in december: met kerstliedjes worden ouders en kinderen warm welkom geheten!

Een 'koor' bestaande uit leerkrachten, ouders en kinderen met daarbij ook nog eens musicerende ouders en kinderen.

Vol verwachting klopt ons hart...

Vol verwachting klopt ons hart...

05 december 2018 - Ieder jaar weer spannend... zal de Sint een gaatje in zijn agenda hebben op voor hem de drukste dag van het jaar. Maar ook dit jaar mochten we hem verwelkomen en nam hij de tijd om langs de klassen te gaan. Een super spannende dag voor de allerkleinsten op de Optimist, de net gestarte instroomgroep. Maar wat een geweldige dag!

 

Foto's van het bezoek van Sinterklaas, pietengym en pepernoten bakken zijn te zien in ons fotoalbum.

Surprises

Surprises

04 december 2018 - Ieder jaar weer fantastisch om te zien: surprises. Ook dit jaar is er weer uitgepakt en zijn kinderen (en ouders :)) volledig los gegaan om een zo creatief mogelijke creatie te maken. En dat is gelukt! Zonde om uit te pakken, daarom mogen we er een hele dag naar kijken.

Veilig verlicht

Veilig verlicht

22 november 2018 - De fietsen van onze groepen 7 zijn deze week weer geinspecteerd. Een belangrijk onderdeel is uiteraard de verlichting. Dit zijn de donkerste dagen van het jaar en 's ochtends komen veel kinderen op de fiets naar school. Gelukkig zijn de kinderen weer goed zichtbaar, dit bevordert de veiligheid!

Met dank aan onze verkeerscommissie en enkele ouders die kwamen assisteren bij de controle, zijn alle fietsen weer grondig nagekeken!

Creatief circuit groep 5 t/m 8

Creatief circuit groep 5 t/m 8

19 november 2018 - In de groepen 5 t/m 8 wordt een aantal keer per jaar een creatief circuit gehouden. Gedurende drie keer kunnen kinderen op de vrijdagmiddag werken aan iets dat ze zelf gekozen hebben: houtbewerking (figuurzagen), sport en spel, drama (n.a.v. een prentenboek) en kleien zijn daarvan voorbeelden. Een groot succes!

Aandacht voor 'hoofd, hart en handen'!

Sint Maarten

Sint Maarten

10 november 2018 - Op 11 november is het Sint Maarten. De kinderen uit de groepen 1 t/m 4 hebben op school al vast geoefend. Compleet met jas aan, lampion aan en de lichten uit werd er door de school gelopen. En onderweg was er zelfs iets lekkers!

Instroomgroep 1D gestart

Instroomgroep 1D gestart

05 november 2018 - Maandag 5 november was voor de twaalf kinderen startende kinderen in groep 1D een speciale maar ook wel een spannende dag... Voor het eerst naar de basisschool. Een nieuwe klas, een nieuwe juf en nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. Logisch dat bij zoveel spanning ook een traantje vloeide en dat papa en mama het best even lastig vonden om afscheid te nemen. Maar daarna... wat een plezier en wat een fijne eerste dag! Op naar de volgende!

 

Voorlees- en gedichtenwedstrijd 2018

Voorlees- en gedichtenwedstrijd 2018

18 oktober 2018 - De nieuwe Voorleeskampioen van de Optimist 2018 is bekend:Rob uit groep 7B. Het werd een zinderende avond vol poëzie, prachtige tekeningen en voorgelezen verhalen. De gedichten van de kinderen hadden als thema: ‘Vriendschap’, tevens het thema van deze Kinderboekenweek, vertaald in : ‘Je hoort erbij’. De gedichten gaven ons een prachtig inkijkje in hun gedachtenwereld en tevens hield het ons een spiegel voor. De gedichten die als winnend gedicht uit de bus kwamen werd afgedrukt op een t-shirt welke de kinderen hebben gekregen. De winnende tekeningen zijn ingelijst en de kinderen krijgen deze mee. Ook de tekeningen gaven een mooi inkijkje, er werd fraai verwoord waar de inspiratie vandaan was gekomen om ze te maken. En Rob werd de opvolger als Voorleeskampioen van Kate die vorig jaar de winnares was. Kate mocht dit jaar in de jury plaatsnemen en kon als ervarings-deskundige natuurlijk heel goed beoordelen waar de winnaar aan moest voldoen. Een zeer gelukkige Rob loopt nu trots als een pauw door de school. Een prachtavond, vol speciale momenten.

Kunstprojectweken

Kunstprojectweken

29 september 2018 - De afsluiting van de kunstprojectweken op vrijdagmiddag 28 september op het schoolplein was een van de hoogtepunten van de weken zelf. De prachtige resultaten kregen veel lof, maar wat nog veel belangrijker is, was het proces zelf. Er is in alle groepen geweldig samengewerkt, overlegd en geknutseld. Zowel creatief als sociaal een enorm leuk project. En dat daar dan enorm mooie resultaten het gevolg van zijn... lijkt bijna vanzelfsprekend!

 

Benieuwd naar nog meer foto's? Kijk in ons fotoalbum op de website!

1 2