Nieuws

Voorleeswedstrijd 2019

Voorleeswedstrijd 2019

13 oktober 2019 - De Kinderboekenweek  is afgesloten met de Voorleeswedstrijd. De finale van de voorleeswedstrijd vond 's avonds plaats. De beste voorlezers uit de groepen 5 t/m 8 streden om de titel 'Voorleeskampioen 2019-2020'. Naast de voorlezers waren er ook de gedichtenwinnaars die, met het gedicht op een t-shirt afgedrukt, hun gedicht voorlazen. Een bijzondere avond waarbij ook de penselen werden uitgedeeld voor de tekenwinnaars. In de jury zat o.a. Rob uit groep 8 die vorig jaar de voorleeswedstrijd won. Unaniem werd Zoë uit groep 6 gekozen tot winnares! 

Kinderboekenweek!

Kinderboekenweek!

01 oktober 2019 - De kleutergroepen genoten van de voorstelling 'Reis mee met giraf'. Naar de gelijknamige prentenboeken van 'Giraf'. Het thema van de Kinderboekenweek is: 'Reis mee'. De kleuters zijn alvast gestart met de Kinderboekenweek en genieten van lezen, prentenboeken en verhalen!

                                   
Zin in (voor)lezen!

Zin in (voor)lezen!

13 september 2019 - Op de Optimist wordt in groep 3 t/m 8 elke ochtend gestart met stillezen. Juist het leesplezier willen we graag hoog houden. Een grote variatie aan boeken, strips, informatieboeken en ander leesmateriaal helpt daar bij. Ook dat er op verschillende manieren gelezen kan worden: lekker op de bank, in de vensterbank, zittend op je tafel, of...

 

Een aantal kinderen uit groep 8 ging vandaag op bezoek bij enkele kleutergroepen om er aan kleine groepjes voor te lezen. En ook daar was weer een grote variatie in plekken te zien die werden gezocht. En zeg nou zelf... voorgelezen worden in de bouwhoek, dat is toch heerlijk!

 

We zijn weer begonnen!

We zijn weer begonnen!

05 september 2019 - Heerlijk! We zijn weer begonnen! Het schooljaar is nu al weer twee weken oud en vol energie en met heel veel zin hebben we de aftrap gedaan. Een prachtig nieuw schooljaar ligt voor ons met kansen, ontdekkingen, emoties en activiteiten. De start ook van een fase waarin we verdiepen wat we hebben ingezet: Talentfluisteren, Leren zichtbaar maken en gaan verkennen wat net is gestart: Talentbouwerschool worden! 

Bekijk ook onze mooie fotofilm op de website, zin in leren! 

Dag groep 8!

Dag groep 8!

10 juli 2019 - Vandaag officieel afscheid genomen van onze 41 kanjers uit groep 8. Zij gaan vol goede moed en met een flinke dosis zelfvertrouwen hun volgende stap maken richtin voortgezet onderwijs.

Deze week namen ze afscheid met de musical 'De feestplaneet'. Twee prachtige en emotionele voorstellingen. Wat rest zijn mooie en waardevolle herinneringen!

Op het schoolplein namen ze afscheid van al hun schoolgenoten, een erehaag begeleidde hen naar de wijde wereld...

Groep 8A

Groep 8B

Geweldig Eindfeest

Geweldig Eindfeest

05 juli 2019 - We kijken terug op een geweldig Eindfeest. Alle ingrediënten waren aanwezig om er een mooi feest van te maken: heerlijk weer, lekker eten, leuke spelletjes en een fantastisch publiek. Dankzij de enorme inzet van heel veel ouders die kwamen helpen konden we weer zo groots uitpakken.

Leren doen we samen

Leren doen we samen

28 juni 2019 - De kinderen uit groep 8 werden uitgenodigd bij de kleutergroep om met hen samen te leren. Er werd gelezen, woordjes geoefend en gespeeld. Leren... dat doen we samen!

Schoolreis groepen 5 t/m 7

Schoolreis groepen 5 t/m 7

13 juni 2019 - Op de belangrijkste dag van het jaar was er een bui (...die wat langer duurde). Maar wat was het leuk, hadden we lol en was het geweldig met elkaar in Duinrell.

Landenproject in groep 8

Landenproject in groep 8

06 juni 2019 - In de beide groepen 8 is woensdagmiddag de afsluiting geweest van het landenproject. De kinderen hadden voor de ouders en andere leerlingen van de school korte presentaties voorbereid met allerlei wetenswaardigheden over het land waar zij informatie over hadden verzameld. Doel was om jezelf te presenteren, een korte presentatie te (durven) houden en uiteraard samenwerken aan een gezamenlijk product. Een druk bezochte middag die werd gelardeerd met allerlei heerlijke hapjes en drankjes van het betreffende land.

Sport- en speldag

Sport- en speldag

25 mei 2019 - Vrijdag 24 mei was er de speldag voor de groepen 1 en 2 en de sportdag voor de groepen 3 t/m 8. Op het schoolplein van de Optimist konden de kleuters allerlei spelletjes doen en de groepen 3 t/m 8 hielden hun sportdag op de atletiekbaan in Hoofddorp. Prachtig weer, heel veel ouderhulp en een sportief gezellig sfeertje maakten de dag compleet!

Meer foto's zijn te vinden in ons fotoalbum.

Dansend door de tijd

Dansend door de tijd

10 mei 2019 - Tijdens twee projectdagen 'Dansend door de tijd' hebben alle groepen van zowel de Internationale school als de Nederlandse richting, kennis gemaakt met heel veel dansstijlen gedurende de jaren. Elke groep oefende vervolgens een eigen dansstijl in welke tijdens een optreden in de gymzaal aan medeleerlingen en ouders werd getoond. Het was een feestje! Wat een geweldige schoolweek en wat deden alle kinderen het goed.

Op de twee filmfragmenten een impressie van deze prachtige dagen!

 

Voorstelling dinsdag 7 mei

Voorstelling donderdag 9 mei

 

 

Meer foto's zijn te vinden in ons fotoalbum op de website!

Paasontbijt

Paasontbijt

18 april 2019 - Paasontbijt, altijd een heerlijk en lekker begin van de dag. Kinderen in pyjama naar school en daarna genieten met elkaar van al het lekkers. Wat een mooie start van het vervolg... de meivakantie!

Meer foto's zijn terug te zien in ons fotoalbum.

Optimist got talent!

Optimist got talent!

08 april 2019 - 'Optimist got talent!' Wat een fantastische avond vol talent, zang, dans en muziek. Optredens van de kinderen van Obs de Optimist en Optimist International school.

Meer foto's van deze geweldige avond zijn te vinden in ons fotoalbum.

Grote rekendag groep 3

Grote rekendag groep 3

04 april 2019 - Tijdens de grote rekendag, dit jaar als thema 'Uit verhouding', maken de kinderen kennis met allerlei rekenvraagstukken. In groep 3 werd uiteraard ook volop aandacht besteed aan de rekendag.

Groene schoolplein Fase 1 geopend!

Groene schoolplein Fase 1 geopend!

02 april 2019 - Het Groene schoolplein, ons Groene plein, is werkelijkheid. Een aanloop van meer dan twee jaar, hard werken, sponsorloop, lotenverkoop, fondsen benaderen en blijven geloven... Een commissie bestaande uit enorm enthousiaste ouders heeft het geloof erin gehouden. Het resultaat mag er zijn: een prachtig eerste deel is vandaag - 2 april - opgeleverd. Groen, een buitenklas en twee Optimistbootjes, een wilgentunnel en uiteraard doelen om te voetballen. We zijn enorm trots op dit eerste resultaat. Het smaakt naar meer!

Debatteren op school

Debatteren op school

15 maart 2019 - De kinderen uit de groepen 6 t/m 8 hebben een workshop debatteren gehad van leerlingen van het Haarlemmermeerlyceum. Je mening verwoorden, luisteren naar de argumenten van de ander, laten uitspreken en schakelen tussen alle informatie die je hoort. Een prachtig samenspel tussen de leerlingen.

Bezoek aan de bibliotheek

Bezoek aan de bibliotheek

12 maart 2019 - Als BOS-school (Bibliotheek op school) vinden we het belangrijk dat kinderen plezier in lezen hebben. Samen lezen, voorlezen, boekpromotie en een groot aanbod aan verschillende genres boeken horen daarbij. Door de samenwerking met de bibliotheek kunnen we als school een grote collectie boeken presenteren aan de kinderen. Een vast programmaonderdeel als BOS-school is het bezoek aan de bibliotheek door de groepen 1 t/m 4. Jong beginnen met aandacht voor lezen en leesplezier betekent dat de interesse gewekt is, en iedereen die magische wereld van het verhaal wil gaan ontdekken!

Groene plein, fase 1, gestart!

Groene plein, fase 1, gestart!

02 maart 2019 - Onze droom, een groener en uitdagender plein, is weer een stukje meer werkelijkheid geworden. Fase 1 is vandaag met hulp van ouders, kinderen en leerkrachten, gestart!

Maandag 4 maart komt dan het grotere werk door een hovenier en studenten van MBO Wellantcollege uit Aalsmeer. We hebben er zin in!

Benieuwd naar nog meer actiefoto's? Kijk in ons fotoalbum op de website!

Spaanse les

Spaanse les

08 februari 2019 - Op de Optimist wordt aan de leerlingen die meer uitdaging nodig hebben of sneller door de lesstof gaan en daardoor lesgedeeltes kunnen missen, Spaanse les gegeven.

Het is juist voor deze groep een mooie uitdaging om ook daar mee verder te kunnen gaan.

De wijze van Spaans leren ligt heel dicht bij het leren van de taal als baby, door veel te horen, uiteindelijk te gaan spreken en begrijpen. Een stukje burgerschap en internationalisering valt hiermee samen. De kinderen zijn enthousiast, wij zij er trots op!

Voorleesweken

Voorleesweken

02 februari 2019 - Van 23 januari t/m 2 februari zijn de nationale voorleesweken. Uiteraard wordt daar op de Optimist, waar lezen en plezier in lezen hoog in het vaandel staan, aandacht aan besteed. Voorlezen is belangrijk: samen plezier beleven aan een verhaal, het verrijkt de woordenschat en het stimuleert enorm om ook zelf te gaan lezen. Op 31 januari kwamen vele opa's, oma's, vaders en moeders voorlezen op de Optimist. Wat is er leuker dan je eigen oma uitnodigen te komen voorlezen!

1 2