Schoolteam

Uw kind heeft op school vooral te maken met de vaste groepsleerkracht. Maar binnen de school komen ze ook met personeelsleden in aanraking. Op deze pagina stellen we ons graag even voor!

 

Op De Optimist staat een team enthousiaste professionals klaar om het beste uit uw kind te halen!

Remco Brandt

Directeur (ma t/m vr)

Obs de Optimist

RDO (Register Directeur Onderwijs)

Talentfluisteraar

 
Leren moet voor kinderen een ontdekkingstocht zijn waarin ze worden uitgedaagd, geinspireerd en begeleid. Ieder kind heeft zijn talent, onze taak is dat te zien en hen het vertrouwen te geven 
waardoor ze zich competent voelen. Door dat met elkaar te doen, leren ze dat iedereen anders is en mag zijn, maar dat we allemaal bij elkaar horen!
remco.brandt@sopoh.nl  
023-5619187

Gijs Bruijnzeels

Adjunct-directeur (wo-do-vr)

Leerkracht groep 8B (ma-di)

Talentfluisteraar

 

 
Voor mij is het lesgeven zo leuk omdat je iedere dag een kijkje neemt in de maatschappij van de toekomst. Samen met de kinderen leer en ontdek je, welke kant je samen opwilt gaan. Je bent bezig met ontwikkeling van datgene wat soms nog zo moeilijk is met kinderen en het versterken van datgene waar ze goed in zijn. Op die manier slaan we samen een mooie weg naar de toekomst in.  
gijs.bruijnzeels@sopoh.nl  
023-5619187

Dinah Otto

Intern-Begeleider (ma-di-wo)(do ochtend)

Kindercoach

Talentfluisteraar

 

 
Ieder kind het beste uit zichzelf laten halen in een uitdagende en prettige leeromgeving. Kinderen moeten zichzelf kunnen zijn en zich gewaardeerd voelen, zodat ze met veel plezier leren.
dinah.otto@sopoh.nl  
023-5619187

Nurgul Yuksel

Onderwijsassistent onderbouw - groepen 1 t/m 4 (ma-di-wo-do)

Eventmanager (contactpersoon team voor Activiteitencommissie)

Talentfluisteraar

 

 
Ieder kind is uniek en ieder kind ontwikkelt zich op zijn eigen manier en tempo. Wanneer een extra steuntje of juiste extra uitdaging nodig is dan kan dat bij ons op de Optimist. Leren doen we samen!
nurgul.ozdemir@sopoh.nl  

Claudia Post

Onderwijsassistent groepen 1/2

 

 

Ik ben blij dat ik voor Obs de Optimist mag komen werken. De hele dag ben ik omgeven met kinderen. Hun onbevangenheid, eerlijkheid en humor kan ik zo waarderen. De kleine groepjes, die ik extra kan ondersteunen en uitdaging kan bieden in het leren vind ik leuk om te doen. Het allermooiste is wanneer een kind roept dat hij of zij iets niet kan, maar het uiteindelijk toch wel kan. De glimlach op hun gezicht geeft mij voldoening en plezier in mijn werk. Ik vind het belangrijk dat er een positieve groepsdynamiek onder de kinderen is. Het zorgt voor veiligheid en verbondenheid, zodat kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen en uitnodigt tot leren! Samen streven we ernaar dat uw kind met plezier naar school toe gaat!

claudia.post@sopoh.nl  

Marjolein Voerman

Administratie (ma-di-wo-vr)(ochtenden)

 

 
marjolein.voerman@sopoh.nl  
023-5619187

Petra Janbroers

Leerkracht groep 1/2A (ma t/m do)

 

 
Kleuters leren al spelend de wereld om zich heen te ontdekken. Als leerkracht help ik ze hierbij door een veilige en uitdagende omgeving te creëren. Kleuters moeten enerzijds naar eigen behoefte leerervaringen opdoen maar anderzijds worden ook leerprocessen doelgericht gestuurd. Zonder natuurlijk de spontaniteit van kleuters uit het oog te verliezen.
petra.janbroers@sopoh.nl  

Overbeek Eva

Leerkracht groep 1/2A (vr)

Gymleerkracht groep 1/2 (di)

Specialisatie: MRT (motorisch remedial teacher)

 

 
Dit schooljaar mag ik de gymlessen voor groep 1/2 op OBS de Optimist voor het eerst verzorgen. Bewegen speelt een grote rol bij de motorische ontwikkeling van kinderen. Tijdens de gymles komen allerlei facetten van bewegen aan bod. Klimmen, springen, balanceren, rennen, coördinatie tussen handen en voeten en nog veel meer. Daarbij heeft bewegingsonderwijs grote invloed op de sociale omgang met leeftijdsgenootjes. Denk aan: zelfvertrouwen vergroten, succeservaringen opdoen tijdens de les, op je beurt leren wachten, elkaar helpen en van elkaar leren. 

 

Behalve de gymlessen verzorg ik ook MRT lessen. Kinderen die extra ondersteuning nodig hebben bij hun motorische ontwikkeling help ik door motorische remedial teaching te geven. (Schrijfondersteuning, kinderen met angst voor klimmen, evenwichtsproblemen, e.d.) In een klein groepje zal ik deze kinderen een periode begeleiden. Dit gaat altijd in overleg met de groepsleerkracht.
eva.overbeek@sopoh.nl  

Linda Teeuwen

Leerkracht 1/2B (ma t/m vr)

 

 
Al jarenlang werk ik met veel plezier in de kleutergroep. Kleuters ontdekken al spelend en lerend de wereld om zich heen. Als leerkracht zorg ik ervoor dat zij dit in een uitdagende, veilige en warme omgeving kunnen doen. Ik volg de ontwikkeling van de kleuter en bied ondersteuning en uitdaging waar dat nodig is. Ik vind het belangrijk dat kleuters sociaal leren omgaan met elkaar en met volwassenen. In mijn kleutergroep vieren we successen, maar leren we ook om met teleurstellingen om te gaan. Mijn streven is om samen met ouders zorg te dragen voor een fijne en leerzame kleuterperiode, zodat een kind met plezier naar school gaat!
linda.teeuwen@sopoh.nl  

Nienke Harthoorn

Leerkracht groep 1/2C (ma t/m vr)

Burgerschapspecialist

 

 
School moet een plek zijn om zelfvertrouwen op te doen, een plek om vrienden te maken. Een plek om je eigen talenten te ontdekken en je optimaal te ontwikkelen. School hoort de plek te zijn waar je met plezier naartoe gaat en waar een kind zich veilig voelt. Met een goede samenwerking tussen ouders en school kunnen we dit bereiken. Laten we hier samen voor gaan! Tot snel in de klas.
nienke.harthoorn@sopoh.nl  

Dorresteijn Melissa

Leerkracht groep 1/2D

Kernteamleider groepen 1/2
Talentfluisteraar

 

 

 
Ik vind het heel belangrijk dat kinderen vrolijk de school in lopen en zich bij mij in de klas veilig, gehoord en gewaardeerd voelen. Kinderen kunnen zich dan beter ontwikkelen. En wat is er nou mooier om te zien, dan een leerling die vrolijk en zelfverzekerd is, en optimale groei laat zien? Ik denk dat wij als leerkrachten ons doel wel behaald hebben dan!

 
melissa.dorresteijn@osopoh.nl  

Yvonne Gram

Leerkracht groep 1/2E (ma t/m vr)

Leescoordinator

 

 
Onderwijs zoveel mogelijk afstemmen op de verschillende ontwikkelingsniveaus van de kinderen. Hun nieuwsgierigheid en verwondering prikkelen, uitdaging bieden, begeleiden en vertrouwen geven, zodat ze zelf de wereld om zich heen kunnen ontdekken. Zorgen dat kinderen zich veilig en gerespecteerd voelen zodat ze tot leren komen en zich competent voelen.
yvonne.gram@sopoh.nl  

Phuong Phan

Leerkracht groep 1F (di-wo-do)
 
De eerste keer naar school, of het nu gaat om de oudste van het gezin of de jongste, het is voor iedereen anders. Voor de een is het spannend en de ander kijkt er al tijden naar uit! De wereld wordt een stuk groter voor ze. Als juf wil ik elk kind het gevoel geven dat het welkom is, zich gehoord en zich gezien voelt en dat dit zo blijft. Zo leert iedereen het best. Een kind zit een groot gedeelte van de week op school en dat moet gezellig, veilig, uitdagend zijn. En de herinneringen moeten onuitwisbaar zijn! Samenwerken met ouders, samen op één lijn zitten vind ik hierin belangrijk. Dus als er vragen of aanvullingen zijn, schroom niet om me te mailen, bellen of naar me toe te stappen!"

phuong.phan@sopoh.nl  

Gerrie Wijers

Leerkracht groep 1F (ma-di-vr)
 

Voor kleuters die net 4 jaar zijn geworden is de overstap naar de basisschool best een hele spannende stap. Ineens op een grote school met allemaal nieuwe kinderen, een nieuwe klas, een nieuwe juf en ook nog eens andere regels en routines. Ik wil zowel de kleuters als de ouders hier zo goed mogelijk in begeleiden en ondersteunen, zodat de overgang naar de basisschool fijn en veilig verloopt. Dat de kinderen elke dag met veel plezier naar school komen is voor mij het belangrijkst.
gerrie.wijers@sopoh.nl  

Astrid van der Laan

Leerkracht groep 3A (ma t/m vr)

Kernteamleider groepen 3 en 4

Talentfluisteraar

 

 
Kinderen veiligheid en een rijke leeromgeving bieden, zodat zij zich met veel plezier kunnen ontwikkelen op hun eigen niveau.
astrid.vanderlaan@sopoh.nl  

Ilse van der Sluis

Stagiair (LIO)

Groep 3A (ma-wo)

 

 
“Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan”

Een mooie krachtige uitdrukking die ik belangrijk vind in het onderwijs.

Als leerkracht vind ik het belangrijk dat je een veilige en vertrouwelijke basis biedt waarin kinderen optimaal kunnen leren, het beste uit zichzelf kunnen halen en hun eigen waardevolle talenten kunnen ontdekken. Ik hou van spelletjes spelen en creatief bezig zijn. Daarom probeer ik dit ook altijd in mijn lesdagen te verwerken zodat school een plek wordt waar we dingen leren maar waar we ook plezier maken met elkaar.

 
ilse.sluis@sopoh.nl  

Ana Maria van den Haak

Leerkracht groep 3B (ma t/m vr)

 

 

 
Ik wil kinderen uitdagen en motiveren. Kinderen iets leren vanuit hun eigen nieuwsgierigheid. Het belangrijkste vind ik dat kinderen zich veilig en gelukkig voelen bij mij in de klas en op onze school. 
anamaria.vandenhaak@sopoh.nl  

Elise Verheggen

Leerkracht groep 3C (ma t/m vr)

Kindercoach

Talentfluisteraar

Taakspelbegeleider

Coördinator Sociale Veiligheid

 

 
Ik wil mijn leerlingen leren ....
- om van leren te houden.
- om voor hun plezier te leren.
- om 'out of the box' te denken.
- om altijd je best te doen.
- dat het oké is om fouten te maken.
- om te vragen, te verwonderen en dieper te graven.
- om verantwoordelijkheid te nemen over hun eigen daden.
- om op te gaan in het onderwerp waar ik ze over sta te vertellen.
- om trots te zijn op zichzelf.
elise.verheggen@sopoh.nl  

René Rusman

Leerkracht groep 4A (di t/m vr)

Zangexpert

Talentfluisteraar (Talentbouwer)

 

 
Wat fijn dat ik dit jaar bij jullie op school de meester mag zijn van groep 6. Mijn naam is René Rusman. Al tien jaar ben ik met veel plezier en enthousiasme werkzaam in de bovenbouw binnen de Sopoh. Naast het lesgeven vind ik mijn geluk in sport en muziek! Op de Optimist kan ik deze hobby's uitstekend combineren met het werken in de klas.

 

Ik wens iedereen een heel gezond, vrolijk en optimistisch jaar toe!
rene.rusman@sopoh.nl  

Ineke Kat

Leerkracht groep 4A (ma)

 

 
Het is fijn om te zien hoe kinderen zich ontwikkelen en ik ben blij dat ik daar een positieve bijdrage aan mag geven.
ineke.kat@sopoh.nl  

Mylène Vogels

Leerkracht groep 4B (ma t/m vr)

 

 

 
Ik wil leerlingen prikkelen met mijn enthousiasme en nieuwsgierigheid. Door een fijn pedagogisch klimaat te scheppen, krijgen de leerlingen de juiste kansen om zich optimaal te ontwikkelen. Als een leerling zich op zijn of haar gemak voelt, zal het openstaan om te leren. Het is een eer om de weg in deze ontwikkelingen samen met de leerlingen te bewandelen.
mylene.vogels@sopoh.nl  

Mariska Houwing

Leerkracht groep 5A (ma-di-wo)

Talentfluisteraar
Pas als je weet wat je doet, kun je doen wat je wilt.

 

Dat is precies wat ik mijn leerlingen wil meegeven. Leerlingen die weten wat, waarom en hoe ze iets leren. Zo raken zij betrokken en kunnen ze goed nagaan waar ze staan in hun leerproces en wat ze kunnen doen om een doel te behalen.

 

Dit zorgt ervoor dat leerlingen zich verantwoordelijk voelen voor hun leerproces. Op die manier kunnen ze vanuit hun eigen motivatie hun leerproces sturen.

 

Aan mij de taak hen zo goed mogelijk te begeleiden in dit proces en hen zoveel mogelijk te prikkelen om verder te komen. Ik doe dit in een veilige en positieve sfeer met veel complimenten en door ieders talent zo goed mogelijk in te zetten. Daarbij mag het hebben van plezier absoluut niet ontbreken.
mariska.houwing@sopoh.nl  

Ilse Verpalen

Leerkracht groep 5A (do/vr)
ilse.verpalen@sopoh.nl  

Marianne Spaan

Leerkracht groep 5B (ma-do-vr)

Nb Tijdens het zwangerschapsverlof van Marcha zal marianne t/m 25 oktober fulltime groep 5B lesgeven

Schoolcoach

Vertrouwenspersoon

 

 
Kinderen stimuleren en ondersteunen om met maximaal plezier het maximale leervermogen uit de kinderen te halen.
marianne.spaan@sopoh.nl  

Marcha Duijkers

Leerkracht groep 5B (di/wo)

Levelgroepbegeleider (ma)

ICT-coordinator

Talentfluisteraar
marcha.duijkers@sopoh.nl  

Shannon Idzardi

Leerkracht groep 6A (ma t/m vr)

Leescoordinator

Cultuurcoordinator

Talentfluisteraar

 

 
Het is belangrijk dat elk kind in een groep zich veilig en vertrouwd voelt. Ik ben ervan overtuigd dat kinderen die lekker in hun vel zitten zichzelf beter kunnen ontwikkelen. Zij durven dan zichzelf te zijn en de wereld om zich heen te ontdekken. Elk kind is namelijk uniek en dat maakt de wereld een stuk leuker!
shannon.idzardi@osopoh.nl  

Lisa Boersma

Leerkracht groep 6B (ma t/m vr)

Rekenspecialist

 

 
'Mijn Juf rent me niet voorbij, ze kent mijn tempo en neemt me mee’. Leerlingen moeten zich veilig voelen in de klas om het beste in hen naar boven te halen. Ook is elk kind uniek, werkt op zijn eigen niveau en tempo en heeft zijn eigen talenten die gezien en benut moeten worden.
lisa.boersma@sopoh.nl  

Shany Brandes

Lio stagiair 

Groep 6B (ma/di)
shany.brandes@sopoh.nl  

Stefan Mes

Leerkracht groep 7A (ma t/m vr)

Talentfluisteraar
Sinds dit jaar werk ik op de Optimist. 
Samen met het team zorgen wij voor een gezellige en georganiseerde leeromgeving om het optimale uit de kinderen te halen. 

Onderwijs moet niet gaan over het leren van feitjes maar juist over de kunst van het nadenken. 
stefan.mes@sopoh.nl  

Maarten van Putten

Leerkracht groep 8A (ma t/m vr)

Kernteamleider groepen 5 t/m 8

Cultuurcoordinator

 

 

 
Ik ben ontzettend blij dat ik Obs de Optimist mag komen werken, in een enthousiast team met maar één doel: het beste uit de kinderen halen. 

Ik ben er van overtuigd dat leerlingen maximaal presteren in een veilige, vertrouwde leeromgeving. Als kinderen met plezier naar school komen en zin hebben om te leren, kunnen ze zichzelf ontwikkelen. Zowel op cognitief gebied als op sociaal gebied. 'Huppelend naar school en fluitend weer naar huis.'
maarten.vanputten@sopoh.nl  

Judith Grimbergen

Leerkracht groep 8B (wo t/m vr)

Leescoördinator

Zangexpert (en coördinator Optimist koor)

Talentfluisteraar

 

 
Iedere dag kijk ik met enthousiasme uit en terug op de persoonlijke groei die de kinderen in de klas laten zien. Met name de eigen kijk van kinderen op hun groeiproces is iets waar ik oprecht van kan genieten.

Naast het harde werken vind ik het ook belangrijk, voor mij en voor de kinderen, om soms een beetje gek te doen. Het liefst ga ik dan lekker zingen met ze. De energie die ik daarvan krijg neem ik na schooltijd ook graag mee naar mijn eigen musicalles. 
judith.pieterse@sopoh.nl  

Gerry van der Weele

Remedial teacher groep 5 t/m 8 (wo-do)

 

 
Door de jaren heen is er veel veranderd in het onderwijs, ik heb veel ontwikkelingen meegemaakt. Wat voor mij onveranderd is gebleven is het plezier waarmee ik lesgeef aan kinderen. Als kinderen lekker in hun vel zitten, zich veilig en vertrouwd voelen in hun omgeving, weten dat ze écht gezien worden, zijn ze tot onnoemelijk veel in staat! Ik kan me daar nog elke dag over verwonderen en ben er trots op dat ik als teamlid van De Optimist een onderdeel mag zijn van dat bijzondere proces!
gerry.vanderweele@sopoh.nl  

Mark Soest

Vakleerkracht bewegingsonderwijs (ma-di-wo-do)

Groep 3 t/m 8

 

 
Tijdens de lessen bewegingsonderwijs worden uitdagende situaties gecreëerd die ervoor zorgen dat de kans op succes groot is, hierdoor krijgt het kind plezier in bewegen. Bewegen is van essentieel belang voor de ontwikkeling, vooral van jonge kinderen. Het is een basiscompetentie die in onze bewegingsarmoedige samenleving steeds meer onder druk komt te staan. Tijdens het bewegen verbetert de conditie, leren de kinderen rekening met elkaar te houden en op een juiste manier met elkaar om te gaan. Ook leren de kinderen wat het belang van regels is, wat een ander kan en jij (nog) niet en dat samenwerken, respect en vertrouwen belangrijk is voor een veilige leeromgeving.
mark.soest@sopoh.nl  

Bert Siezenga

Concierge

Techniekbegeleider
Werkdagen: maandag-woensdag-vrijdag

(veelal in de ochtenden)
bert.siezenga@sopoh.nl