Groep 8A

Meester Maarten en de kinderen heten u welkom op de groepspagina van groep 8A.

Volgens zeer betrouwbare bronnen is groep 8A ook dit jaar één van de leukste groepen van Nederland. Dit jaar zal er op deze pagina weer veel te vinden zijn over wat ons zoal bezighoudt. Van rekenen, taal en creatief tot leerzame en gezellige uitstapjes.

Op deze pagina zullen regelmatig foto’s en stukjes van deze activiteiten geplaatst worden. Neem dus regelmatig een kijkje op onze pagina, dan kunnen jullie zien waar wij ons mee bezig houden!

30 sep 2019 - Handvaardigheid van een nieuwe juf
Vrijdagmiddag heeft groep 8a wel een heel speciale handvaardigheidsles gekregen. Annefien nam namelijk de taak van juf op zich, terwijl de meester weer de schoolbanken in mocht.

Annefien had een aantal weken terug aan de meester gevraagd of zij een les aan de klas mocht geven. Dat mocht, al moest zij thuis wel voor de materialen en een duidelijke instructie zorgen.

Wat was het een leuke les! De uitleg was super duidelijk en de kinderen gingen lekker aan de slag. Het resultaat mocht er absoluut wezen!

Fotoalbum:

• 5.png
  • 4.png
  • 3.png
  • 2.png
  • 1.png

29 aug 2019 - De marshmallow challenge
De opdracht klinkt eenvoudig: bouw in kleine teams, in twintig minuten, een zo hoog mogelijke toren van ongekookte spaghetti, plakband en vier marshmallows. Eén marshmallow moet uiteindelijk op de top van het bouwwerk komen te staan.

'Dat moet toch niet zo moeilijk zijn?' werd er door velen gedacht. Na een aantal minuten kwamen de kinderen van groep 8 hier toch wel een beetje op terug. Deze opdracht was moeilijker dan gedacht. Met een duidelijk plan en goede samenwerking lukte het de meeste groepjes om na twintig minuten een toren te hebben staan.

'Best lastig, maar wel heel leuk,' was de reactie na afloop. Binnenkort doen we de challenge nog een keer. Dan gaan we kijken of we het record van de hoogste toren kunnen verbreken.

Fotoalbum:

• naamloos.png