Groep 7B

Welkom op de groepspagina van groep 7B.

Wij zijn:

Sasa, Justin, Zhyano, Toon, Sheranie, Salma, Alyssa, Babet, Jesse, Milan, Arman, Rob, Jay, Jip, Nadine, Ceylin, Serena, Julius, Damian, Arda, Lucas, Florian, Amine, Levi, Douwe, Marat, Carlijn, Tom en Jaïr.

Wij krijgen les van juf Shannon (ma t/m vrij) en meester Bram (di, woe en do).

Via onze pagina proberen wij jullie zoveel mogelijk op de hoogte te houden.

Kijk gerust rond op onze groepspagina of kom gezellig een keer in de klas kijken.

18 jan 2019 - Project Charlotte Dematons
Elke vrijdagmiddag mogen de kinderen samen lezen in een boek. Toch is het de komende weken extra speciaal, omdat wij binnenkort op bezoek gaan bij de illustrator Charlotte Demantos van o.a. het boek Nederland.

De kinderen zijn druk bezig met het bekijken van haar boek, ze zijn ook zelf bezig met het schrijven en tekenen van een boek en volgende week gaan wij een interview voorbereiden voor het bezoek.

Kortom, een heel gaaf project waarin we meer inzicht krijgen in het schrijven, illustreren en uitgeven van boeken.

Fotoalbum:

• 20190118_082703-(1).jpg
  • 20190118_082646.jpg
  • 20190118_082638.jpg

21 sep 2018 - Rekenen op de computer
Op maandag 10 september zijn we in de klas begonnen met een nieuwe manier van rekenen: rekenen op de computer. Het scheelt veel schrijfwerk en het is heel handig. Het is niet alleen handig voor de kinderen, maar ook voor de juf of de meester. De leerkracht kan gelijk zien of je klaar bent of niet en als je klaar bent kan de leerkracht je werk gelijk controleren. Als je een paar foutjes hebt gemaakt kan de juf dat gelijk zien en met je bespreken. De chromebooks hebben heel veel voordelen, maar hebben ook een paar nadelen zoals: de computer werkt heel precies. Bijvoorbeeld als je een komma vergeet, rekent de computer dat fout. Maar als de leerkracht dat ziet, rekent ze dat wel goed. Een ander nadeel is: je kan de chrombooks niet gebruiken als kladblok, zoals bij plus- of minsommen onder elkaar.

Geschreven door: Serena

21 sep 2018 - Kunstproject: knutselen met kippengaas
Op dinsdag 18 september begonnen we dieren te knutselen met kippengaas. Je kon zelf kiezen wat voor dier je met je goepje gaat maken. Er werden heel veel verschillende dieren gemaakt bijvoorbeeld panda's, tijgers en haaien. Het was wel best lastig om figuren te maken met kippengaas, maar het is wel heel erg leuk. Gelukkig kregen we hulp van een kunstenaar.

Op vrijdag 28 september kun je alle figuren vanaf 13:45 tm 14:15 uur. U komt toch ook?

Tekst geschreven door: Carlijn

08 sep 2018 - Eerste schoolweek
De eerste schoolweek zit er alweer op!

Het was de eerste dagen erg wennen, maar wat hebben we een leuke week gehad.

We zijn druk bezig geweest met samenwerkingsopdrachten, kennismakingsspelletjes én we hebben ook al een beetje gewerkt.

De komende weken zullen we veel meer leuke dingen gaan doen, maar vanaf dan zullen de kinderen zelf stukjes gaan schrijven.

Tot de volgende keer!

Groep 7B