Groep 1/2C

Welkom op onze groepspagina. Wij zijn afgelopen maandag begonnen aan een gezellig, leerzaam schooljaar. Wij hebben er zin in!

 

 

Op deze pagina houden wij u op de hoogte van al onze activiteiten. 

 

Groetjes van de kinderen uit groep 1/2C en juf Nienke

BERICHTEN

02 mei 2019 - Het paasontbijt
Preview foto In Pyjama naar school. De twee weken voor het paasontbijt, begonnen we al af te tellen. Spannend, want wat willen we nu eten. Pizza, patat... dat is lekker maar hoort niet bij het ontbijt. Uiteindelijk is het ons gelukt om een mooie lijst te maken en hadden we donderdag 18 april een heerlijk ontbijt in de klas. 

 

Ouders en in het bijzonder de klassenouders, hartelijk bedankt! 


02 mei 2019 - Lucai 5 jaar
Preview foto Ook Lucai is 5 jaar oud geworden. Nog gefeliciteerd Lucai!

02 mei 2019 - de bouwhoek
Preview foto Even uitrusten op de zelfgemaakte stoel.

02 mei 2019 - Jenna 5 jaar
Preview foto Een Onderbouwd hoed voor Jenna met Mollie de mol. Het was een gezellig feestje in de klas. 

02 mei 2019 - Buitenspelen
Preview foto In de lente kunnen we weer heerlijk, hopelijk snel zonder jas, naar buiten. Het was even onderzoeken hoe je nu een hut kan bouwen die niet meteen instort. De jongens waren trots op het resultaat! ' Als het regent kunnen wij schuilen!' 

02 mei 2019 - Rosalie is jarig
Preview foto Feest voor Rosalie!

02 mei 2019 - Tycho 5 jaar oud
Preview foto Een prachtige Minion hoed voor Tycho zijn vijfde verjaardag.

02 mei 2019 - Feest in de klas
Preview foto Fahad is vijf jaar oud geworden. Bedankt voor het leuke feestje Fahad!

02 mei 2019 - spelen in de huishoek
Preview foto De huishoek is een tijdje een ziekenhuis geweest, maar nu staan de vertrouwde spullen weer op hun plek. De kinderen konden zich weer verkleden en gingen bij elkaar op visite. Het ziet er gezellig uit!

02 mei 2019 - Vyas is jarig
Preview foto

02 mei 2019 - Jelano is 6 jaar oud
Preview foto Feest in de klas voor Jelano

02 mei 2019 - Stijn 5 jaar oud!
Preview foto

27 dec 2018 - Izaak 6 jaar
Preview foto Feest voor Izaak. De eerste uit onze groep die 6 jaar oud geworden is. 

27 dec 2018 - Jemailey en Vridhi 5 jaar oud!
Preview foto Niet alleen Sinterklaas is deze maand jarig, maar Jemailey en Vridhi ook. December is een echte feest maand bij ons in de groep!

27 dec 2018 - Sinterklaas op school
Preview foto De huishoek veranderde in een sinterklaashoek, op de gang was de boot van sinterklaas, we hebben heerlijk kunnen spelen. Een paar dagen voor het bezoek van de Sint bij ons op school hebben we met hulp van moeders pepernoten gebakken. Een hele leuke tijd op school!

22 okt 2018 - Welkom Sai, Vivaan, Ophelia, Imran en Jace!
In oktober zijn Sai, Vivaan, Ophelia, Imran en Jace bij ons in de klas begonnen. Welkom! 

22 okt 2018 - De kinderboekenweek
Preview foto Vriendschap is het thema van de Kinderboekenweek. Hier hebben wij dan ook in de klas over gelezen en gesproken. Wij hebben 2 voorstellingen gezien: Giraf en zijn vrienden en de voorstelling van Brom Beer. Ook kwamen er moeders en een oma in de klas voorlezen tijdens de familie voorleesmiddag. 

 

Zelf hebben de kinderen ook nog boeken gemaakt, zij kozen zelf afbeeldingen uit en verzonnen een verhaal. Eva en Israe hebben hun verhaal aan de klas voorgelezen tijdens het eten en drinken. Knap gedaan meiden! 


27 sep 2018 - Onze eerste maand op school
Voor leuke foto's, kijk in het foto album 'onze eerste maand op school'. 

27 sep 2018 - Jennifer komt bij ons wennen
Preview foto Sinds 19 september komt Jennifer halve dagen bij ons wennen. Vanaf 3 oktober komt ze hele dagen. Welkom bij ons in de klas Jennifer! 

11 sep 2018 - De eerste twee schoolweken
De eerste dagen staat vooral het kennismaken met elkaar centraal. En hoe leer je elkaar beter kennen dan door samen te spelen! In het fotoalbum vindt u enkele leuke foto's. 

11 sep 2018 - Keetie 5 jaar!
Preview foto In de zomervakantie is Keetie vijf jaar geworden. Onze eerste verjaardag van het schooljaar! 

Fotoalbum:

  • verjaardag Keetie

- sneeuw!
Preview foto Na lang wachten konden we eindelijk spelen in de sneeuw. Meerdere kinderen hadden een slee meegenomen. Al snel was er een lange rij om een rondje op de slee te mogen. 

- thema winter
Preview foto Terwijl we werken aan het thema winter, is er tot onze verbazing buiten geen sneeuw. is het dan wel winter? Wanneer gaat het nu eindelijk sneeuwen? Hoe lang moeten we nog wachten. 

 

Natuurlijk blijven we niet wachten. We gaan gewoon zelf sneeuw maken in de klas! We overleggen op welke manieren je sneeuw zou kunnen maken. Sneeuw is natuurlijk koud. We kunnen ijs uit de vriezer pakken maar dat gaat natuurlijk smelten. 1 van de kinderen geeft als tip dat we dan gewoon de verwarming uit kunnen doen. Daar is niet iedereen het mee eens. we denken verder.

 

Na vijf minuten halen we uit een grote plastic tas pakken meel en flessen met babyolie. Meteen zijn er kinderen met een plan. We kunnen dit mengen en kijken of het op sneeuw lijkt! We gaan aan de slag en beginnen met mengen in de zandtafel. Al snel worden hier sneeuwballen gemaakt, oliebollen, sneeuwpoppen, iglo's en ijsjes. Hoe meer olie je gebruikt, hoe kleveriger het wordt.