Groep 1/2C

Welkom op onze groepspagina. Het nieuwe schooljaar gaat weer bijna beginnen. 

Wij hebben er zin in!

 

 

Op deze pagina houden wij u op de hoogte van al onze activiteiten. 

 

Groetjes van de kinderen uit groep 1/2C en juf Nienke

BERICHTEN

18 mrt 2020 - thuisonderwijs
Preview foto En dat is nu even wennen. Opeens zitten we niet meer op school in de kring of gaan we speelwerken met het kiesbord, maar zitten we thuis. Gelukkig maken we er thuis het beste van. De kinderen oefenen thuis met het werk van school. Een compliment voor alle ouders en een nog groter compliment voor alle kinderen, we ontvangen op school veel foto's en berichtjes waaruit blijkt dat er hard gewerkt wordt. 

24 feb 2020 - thema ruimte
Preview foto Het thema ruimte was een groot succes. We zijn begonnen met het ontwerpen van een raket op papier. Toen dat gelukt was hebben we het ontwerp in het echt na gebouwd. De huishoek was dus plots geen huishoek meer, maar een ruimtehoek! 

 

We hebben geleerd dat er meerdere planeten zijn, dat je in de ruimte kunt zweven en dat een astronaut speciale kleding draagt. 

 

Na de vakantie starten we met het thema familie en het thema lichaam. 


18 nov 2019 - Sinterklaas op De Optimist!
Preview foto Ook in Hoofddorp is Sinterklaas weer aangekomen met de boot. Groep 1/2c kreeg eerst een korte voorstelling waarbij te zien was hoe Sinterklaas en Piet naar Nederland gingen varen. Tijdens de reis was er storm op zee en viel er zelfs een pakje uit de boot! Gelukkig is de boot veilig aangekomen. Na de voorstelling mochten de kinderen zelf op de boot spelen. Een groot succes! 

25 okt 2019 - Dierendag
Op dierendag hadden we visite in de klas. Ella, het hondje van de oma van Rosalie, kwam bij ons op visite. Ter voorbereiding op het bezoek hadden we vragen bedacht en opgeschreven die we konden stellen. Zo waren we benieuwd hoe oud Ella is, of ze goed kan luisteren en waarom ze tegen mensen opspringt. Dit doen honden namelijk en dat vinden sommige kinderen eng. De oma van Rosalie kon ons alles goed uitleggen. Ella is vaak enthousiast en gaat dan springen, maar ze gaan naar de hondenschool om goed te leren luisteren. We mochten Ella allemaal een brokje geven en een aantal kinderen mocht een rondje met Ella lopen door de klas. 

 

Na het bezoek van Ella kwam Ijsbeertje op bezoek. Geen echte ijsbeer, maar een witte hamster. We bekeken het voer en zagen dat hij rondjes ging rennen in zijn rad. De kinderen wilden weten of een hamster kan springen en wat hij de hele dag doet. Rik en zijn moeder konden ons alles vertellen. 

 

Niet alle dieren konden mee naar school. Lynn had een goede oplossing. Ze had een filmpje gemaakt van haar kat, het voer en de kattenbak. Kenza had een filmpje gemaakt van haar papegaai. We kijken uit naar de volgende dierendag, misschien krijgen we dan wel weer bezoek in de klas....


29 aug 2019 - Onze eerste schoolweek
Preview foto Op maandag 26 augustus was het een bijzondere dag. Onze eerste schooldag! Leuk maar zeker ook spannend, vooral voor de nieuwe kinderen bij ons in de groep.

 

Het was de eerste dag in een nieuwe klas voor Tariq, Devi en Ashley. Vorig jaar zaten zij in groep 1/2D, maar nu in 1/2C. 

 

Nieuw op de Optimist zijn: Danee, Daniel, Rik, Oliver en Le Quin. Welkom!

 

Op woensdag hebben wij een vakantietekening gemaakt. Eerst ging iedereen goed nadenken over zijn of haar vakantie. Wat heb ik gedaan en met wie. Vervolgens mochten de kinderen hier een tekening bij maken. Ophelia heeft getekend dat ze bij Xenia ging spelen. Rosalie is naar het strand geweest en heeft in de zee gezwommen. Soms ging het even mis en nam ze een slok zeewater 'dat is niet lekker!'. Jacob is met de auto naar Turkije gegaan en Tariq ging naar een verjaardag. Veel verschillende verhalen. 

 

Wilt u meer weten over onze vakantie? De tekeningen hangen bij ons in de klas. Iedereen is welkom om te mogen kijken. 

 

Groetjes,

Groep 1/2C