Groep 1/2B

Welkom op de groepspagina van groep 1-2b

Vandaag zijn weer fris begonnen aan een nieuw, leerzaam maar vooral gezellig schooljaar!

Wij hebben er weer ontzettend veel zin in.

Op deze groepspagina kunt u regelmatig lezen en zien wat wij allemaal in de klas doen.

Onze juf is:

Juf Petra Janbroers

(petrajanbroers@obsoptimist.nl)

Klassenmoeders

Wij hebben ook twee klassenmoeders.

Zij zijn een belangrijke schakel tussen de juf en ouders . Het gaat vooral om organisatorische zaken waarbij een klassenouder de leerkracht ondersteunt.

Denk bijvoorbeeld aan het vragen om hulpouders voor activiteiten op school of materialen die nodig zijn in de klas.   Dit doen zij meestal via de groepsApp.

Onze klassenmoeders zijn Susanne Logchies (moeder van Floris) en Amanda Kruijer (moeder van Fynn)

Veel plezier met het bekijken van onze site.

08 nov 2019 - Werken over de herfst.
Preview foto Wat zijn we weer heerlijk aan het werk.

We hebben ook al weer veel geleerd over de herfst, en natuurlijk mooie knutsels gemaakt.

Ook hebben we op 11 november Sint Maarten waarvoor we een lampion aan het maken zijn. Wel veel werk hoor. Maar de lampion is dan ook wel supermooi geworden.

01 okt 2019 - Voorstelling 'Giraf leert fietsen'.
Preview foto Vandaag vond alvast de opening van de Kinderboekenweek voor de kleuters plaats.

Een actieve voorstelling over een Giraf die graag wilt leren fietsen. Maar als het hem niet lukt zegt hij maar dat hij het stom vindt.

Maar met hulp van zijn vrienden lukt het hem uiteindelijk toch.

In de klas hadden wij het boek al voorgelezen en besproken. wat kunnen de kinderen dan ook heerlijk genieten als zij iets herkennen. Een voorstelling met veel bewegen en leuke liedjes.

Wij hebben weer genoten.

18 sep 2019 - Maxwell 4 jaar
Preview foto

Hoera, Maxwell is vandaag 4 jaar geworden.

Wel spannend om meteen je verjaardag te vieren. Gelukkig zat maxwell al 2 weekjes bij ons in de klas en kon hij dit gezellig vieren met zijn nieuwe vrienden en vriendinnen.

Fotoalbum:

• IMG-20190919-WA0004.jpg
  • IMG-20190919-WA0002.jpg
  • IMG-20190919-WA0001.jpg
  • IMG-20190919-WA0000.jpg

17 sep 2019 - Hoera, Harvey is 5 jaar.
Preview foto Hiep hiep hoeraaaaa.

Harvey is vandaag 5 jaar geworden.

Vandaag was juf Ineke in de groep en die heeft er toch maar mooi een groot feest van gemaakt.

Gefeliciteerd Harvey (van juf Petra)

Fotoalbum:

• IMG-20190917-WA0004.jpg
  • IMG-20190917-WA0001.jpg
  • IMG-20190917-WA0000.jpg

27 aug 2019 - Start van een nieuw schooljaar.
Preview foto En we zijn weer begonnen.

Voor sommige kinderen meteen weer vertrouwd, voor sommige kinderen is het even wennen.

Maar wat gaat alles snel,  kinderen zijn meteen weer heerlijk aan het spelen, maken nieuwe vrienden en hebben veel plezier. Ook nog een nieuwe keuken en op dinsdag gym van juf Eva

Het komt weer helemaal goed dit jaar.

05 jul 2019 - Einde schooljaar

En dan opeens is het einde van het schooljaar (bijna) daar.

Mede dankzij jullie en jullie geweldige kinderen is het een super jaar geweest.

Ik wil alle ouders ten eerste bedanken voor de mooie bloemen (wat thuis een enorme prachtige bos is geworden) en de super lieve kaartjes en mooie woorden.

Maar ook wil ik jullie bedanken voor een hele fijne samenwerking.

Ik als leerkracht mag de hele dag met jullie belangrijkste bezit werken en dat is een eer om te mogen doen, en daarom is het ook zo fijn dat er een goede samenwerking en vertrouwen is.

En, ik wil jullie als ouders nog een compliment geven voor het meegeven van gezonde 10-uurtjes. De kinderen lieten vol trots zien wat zij nu weer meehadden. Ook het bakje van juf werd regelmatig bekeken.

"Oh juf, heb je alleen maar aardbeien bij je".  hihi :-(

Ouders, nogmaals bedankt voor het fijne jaar.