Groep 1/2A

Welkom in groep 1/2A!

Wij gaan er weer een onwijs leerzaam en gezellig schooljaar van maken.

Op deze pagina houden wij jullie regelmatig op de hoogte van de activiteiten in de klas.

Groetjes van de kinderen van groep 1/2A en Juf Mylène

21 dec 2018 - Kerst
De tijd van de gezellige lichtjes en de kerstboom!

De klas was in kerstsfeer gebracht met gezellige lampjes, een kerstboom en natuurlijk de prachtigste knutsels van de kinderen!

06 dec 2018 - Sinterklaas
Rond Sinterklaas is altijd een hoop spanning. In de klas hadden wij regelmatig Sinterklazen en pieten rondlopen. Ook werden er pepernoten gemaakt en kwam de enige echte Sinterklaas uiteindelijk ook in de klas!

28 nov 2018 - Verjaardag Roemer
Preview foto Vandaag was Roemer jarig. Hij werd 5 jaar.

Gefeliciteerd Roemer!

23 nov 2018 - Verjaardag Noah
Preview foto Vandaag was Noah jarig. Hij werd 5 jaar.

Gefeliciteerd Noah!

19 nov 2018 - Herfst
Tijdens het thema herfst hebben wij geoefend met het tekenen van een spinnenweb door middel van een stappenplan. Wij hebben blaadjes op volgorde van klein naar groot gezet en hebben de begrippen voor, achter, naast, op en onder geleerd.

11 nov 2018 - Sint Maarten
De kinderen hebben prachtige lampions gemaakt! Zij mochten zelf kiezen wat zij wilden maken en welke kleur lampion zij wilden.

10 okt 2018 - Voorstelling Brom Beer
Preview foto Woensdag 10 oktober hebben wij gekeken naar de voorstelling Brom Beer. Dit was een voorstelling met verschillende poppen. In het verhaal kwam een spookje, een sprinkhaan, een beer en een waterslak voor. Het verhaal ging over vriendschap en wij hebben genoten van de voorstelling!

04 okt 2018 - Verjaardag Qinan
Preview foto Vandaag was Qinan jarig. Hij werd 5 jaar.

Gefeliciteerd Qinan!

03 okt 2018 - Voorleesmiddag
Preview foto Woensdag 3 oktober kwamen de moeder van Amy, Roemer en Javian bij ons voorlezen. De klas werd in groepjes verdeeld en konden op deze manier makkelijker naar het boek luisteren.

Heel erg bedankt voor de hulp!

Fotoalbum:

• IMG_6884.JPG
  • IMG_6883.JPG
  • IMG_6882.JPG
  • IMG_6880.JPG
  • IMG_6879.JPG
  • IMG_6878.JPG
  • IMG_6876.JPG
  • IMG_6874.JPG
  • IMG_6871.JPG
  • IMG_6869.JPG

02 okt 2018 - Vertelvoorstelling 'Giraf gaat logeren'
Preview foto Dinsdag hebben wij gekeken naar de vertelvoorstelling van Giraf. Het leuke aan deze voorstelling was dat wij niet alleen maar stil moesten zitten, maar zelf ook mochten dansen en zingen. Giraf ging logeren bij Ijsbeer, maar hij kreeg heimwee. Ijsbeer had gelukkig een goede oplossing, waardoor Giraf het erg leuk vond!

01 okt 2018 - Voorleesactiviteit Kinderboekenweek
Preview foto Het is deze week Kinderboekenweek!

Deze week zijn wij extra (nog meer dan anders) bezig met boeken lezen en bespreken. Speciaal voor de Kinderboekenweek heeft juf Carrie een activiteit verzonnen. Wij mochten met de hele klas naar de zitkuil komen en juf Carrie ging het boek 'Kom erbij' voorlezen. Daarna hebben wij een gezamenlijke activiteit gedaan omtrent emoties.

Fotoalbum:

• IMG_6828.JPG
  • IMG_6826.JPG
  • IMG_6825.JPG
  • IMG_6824.JPG
  • IMG_6823.JPG
  • IMG_6821.JPG
  • IMG_6820.JPG
  • IMG_6819.JPG
  • IMG_6818.JPG

17 sep 2018 - Verjaardag Maureen
Preview foto Maureen heeft haar verjaardag gevierd en werd 5 jaar!

Gefeliciteerd Maureen!

11 sep 2018 - Verjaardag Levi
Preview foto Vandaag heeft Levi zijn verjaardag gevierd.

Hij was de eerste van dit schooljaar en werd 5 jaar.

Gefeliciteerd Levi!

06 sep 2018 - Start schooljaar
Wij zijn al weer 4 dagen op school en hebben al ontzettend veel gedaan.

Er wordt gespeeld met constructiemateriaal, met de blokken en in de huishoek. Maar er worden ook puzzels, prachtige tekeningen, plakwerkjes en kralenkettingen gemaakt.