Na- en voorschoolse opvang (Brede school)

De Optimist is onderdeel van een Brede School: een netwerk van toegankelijke en goede voorzieningen voor kinderen, jongeren en gezin.
De samenwerking tussen scholen en andere instellingen is hét kenmerk van de Brede School.
Een Brede School kan inspelen op diverse ontwikkelingen in de samenleving. Bijvoorbeeld de groeiende behoefte aan mogelijkheden voor kinderopvang, de vraag naar activiteiten voor kinderen die aansluiten bij het onderwijs of het dichterbij brengen van voorzieningen voor kinderen en ouders in de wijk. Maar het belangrijkste doel van een Brede School blijft toch altijd het vergroten van de ontwikkelingskansen van het kind. Praktisch betekent dit de mogelijkheid van een verlengde schooldag: aansluitend op de lessen zijn er verschillende extra activiteiten te doen. Kinderen in de leeftijd van 6 weken tot 14 jaar zijn van 's morgens 7.30 uur tot 's avonds 18.30 uur welkom. Vanaf 6 weken tot 4 jaar in het kinderdagverblijf of de peuterspeelzaal, van 4 tot 14 jaar in het basisonderwijs en de naschoolse opvang.

Kinderen van de Optimist gaan o.a. naar Het Groene eiland (onze inpandige naschoolse opvang) en naar Borus (op ongeveer 200 m lopen).