Groep 6B

Wij gaan er dit jaar een gezellig en leerzaam schooljaar van maken!

Op deze site zullen wij u op de hoogte houden van de activiteiten in de klas.

Groetjes de leerlingen van groep 6B en Juf Lisa

19 okt 2018 - Voorleeswedstrijd
Preview foto Op woensdag 17 oktober 2018 was het zover! Om 19:30 uur begon de geweldige voorleeswedstrijd. Dit jaar waren er drie verschillende prijzen te winnen. Een prijs voor de twee mooiste gedichten van de klas. De zilveren penseel voor de mooiste tekening.

En in elke klas werd er een voorleeskampioen gekozen. Deze voorleeskampioen ging door naar de voorleesfinale en moest het opnemen tegen andere kinderen. Uiteindelijk werd die avond de voorleeskampioen van De Optimist gekozen.

Tara en Mauro hadden gewonnen met hun geweldige gedicht en mochten deze voorlezen op het podium. Evi had gewonnen met haar prachtige tekening en mocht wat vertellen over haar tekening. En Elise was de voorleeskampioen van groep 6B en ging een stukje voorlezen.

Ze hebben het alle vier geweldig gedaan en ik ben super trots op jullie!

03 okt 2018 - Kinderboekenweek
Preview foto Deze week is de kinderboekenweek weer begonnen.

Dit jaar is het thema: Vriendschap.

Met de klas hebben we opgeschreven wat vriendschap voor ons betekent.

Waarom zijn vrienden eigenlijk belangrijk en wat kan je met je vrienden doen.

Dinsdag werd het boek 'Kom erbij' voorgelezen.

De boodschap van dit verhaal iss vooral, dat het belangrijk is dat je iedereen erbij betrekt en niemand alleen achterlaat. Er is genoeg plek voor iedereen.

Vandaag was de voorleesmiddag.

We hadden vijf ouders die gezellig kwamen voorlezen.

De kinderen vonden dit erg gezellig en hebben erg gelachen om de leuke boeken.

20 sep 2018 - Knutseldag 2018
Meester Jaap gaf ons les.

We gingen knutselen met karton en tape.

We hebben dieren gemaakt.

Zoals en hamerhaai, hond, vliegende stier, krokodil en een tijger.

Het was een super leuke dag!

Groetjes Esila, Minou en Irem

17 sep 2018 - Tekenopdracht
Preview foto Afgelopen vrijdag hadden ze zo hard gewerkt dat ze wel een leuke tekenopdracht verdiend hadden. De leerlingen kregen een puntentekening. Ze moesten tussen de punten een lijntje trekken. Uiteindelijk komt daar een mooie tekening uit. Boven de tekening staat een tijd. Wij gingen proberen om binnen 6 minuten en 40 seconden onze tekening af te hebben.

En wat waren ze snel!! Mustafa was als eerste klaar in 5 minuten en 45 seconden. Evi werd tweede met een tijd van 5 minuten en 55 seconden. Alex werd derde met een tijd van 5 minuten en 58 seconden. Super gedaan! De tekening werd uiteindelijk een grote mammoet.

Ik ben benieuwd wie de volgende keer in de top drie komt!