Groep 1D

Op 5 november is onze nieuwe groep 1D gestart. Het was best even spannend voor iedereen, maar ook al snel heel leuk. We zijn gestart met dertien kinderen in de groep en er komen dit schooljaar nog een heleboel nieuwe kinderen bij. We gaan het heel gezellig maken in onze klas. Fijn samen spelen en werken, samen delen en samen weer opruimen. En natuurlijk heel veel leren. We hebben er allemaal zin in!

De afgelopen dagen hebben we al mooie lampionnen gemaakt en liedjes gezongen o.a. het liedje voor 11 november "Kijk mijn lichtje".

10 mrt 2019 - Thema dieren en een bezoek aan de bibliotheek
Preview foto Allerlei dierenverblijven in de klas.We leren al spelenderwijs van alles bij het thema dieren. Ook gaan we met de hele groep gezellig lopend naar de openbare bibliotheek en doen daar leuke spelletjes die met boeken en lezen te maken hebben.

11 feb 2019 - Wat wordt er veel geleerd!
Preview foto Ook koning Kapitaal komt boodschappen doen in onze winkel! Hij is wel heel erg zuinig op zijn geld en telt steeds nauwkeurig alle euro's.

07 feb 2019 - Thema beroepen
Preview foto Wat zijn er veel beroepen! Weet je al wat je worden wil? De een visser, de ander prinses. Eigenlijk is alles wel leuk en er is genoeg te kiezen. In de klas spelen we dat we automonteur zijn of bouwvakker of cassière. We maken een bakkermuts en gaan lekkere koekjes bakken.

21 dec 2018 - Een gezellig kerstdiner
Preview foto Wat een gezellig en heerlijk kerstdiner!

19 dec 2018 - Sinterklaas en de Kersttijd
Preview foto Wat een spannende tijd! Sinterklaas in het land én in onze klas! Het was wel heel gezellig en leuk en iedereen kreeg ook nog een mooi cadeau. En wat een mooie pepernoten hebben we gerold en gebakken. Wat fijn dat een lieve mama ons daarbij kwam helpen. Ze waren dan ook heerlijk! En de 'S' van Sint die weten we al!

Nu is de Sint weer weg en zijn we volop bezig met het thema Kerst. Ook hier leren we van allerlei dingen; we bouwen van constructie en grote blokken een kerstboom en maken cadeautjes. Het is veel passen en meten, ook met de stroken van de kerstboom en de kerstballen. We hebben getoverd met verf in zakjes: veel geel met een beetje rood wordt... en veel rood met een beetje blauw wordt.... We leren met de platen van Arie hoe je goed kunt werken. We versieren de kerstboom, zingen mooie liedjes en steken elke dag een kaarsje méér aan, want zo weten we wanneer het kerstdiner gaat komen. De mama's en papa's gaan lekkere dingen maken voor ons; het wordt vast een gezellig en fijn kerstdiner!

19 nov 2018 - De eerste weken op school!
Preview foto Wat hebben we al veel gedaan en geleerd op school! En elke dag naar school is best even wennen, maar het gaat iedereen goed af. We zijn bezig geweest met het thema herfst en hebben mooie egeltjes gemaakt van klei en nerven geprikt in bladeren. We leren elkaar steeds beter kennen en kunnen fijn samen spelen.