Toelatingsbeleid

Uitgangspunt hierbij is dat kinderen naar een basisschool kunnen gaan en de keuzevrijheid van ouders zoveel mogelijk wordt gewaarborgd. Elk kind krijgt voorrang op minimaal 6 (en in de meeste gevallen meer) basisscholen in hun woonomgeving.
Dit toelatingsbeleid is transparant en geeft elk kind een gelijke kans bij het krijgen van een plaats op een basisschool. Voor alle vierjarige kinderen die naar een basisschool gaan, is het toelatingsbeleid van toepassing (sinds juni 2014).

Bent u op zoek naar een school voor uw kind(eren)? We nodigen u graag uit voor een persoonlijk kennismakingsgesprek. Vult u hiervoor het online contactformulier in, dan nemen wij contact met u op om een afspraak in te plannen met onze directeur, Remco Brandt.

Tijdens dit kennismakingsgesprek krijgt u informatie over onze school en is er tijd voor een rondleiding. Daarbij is er natuurlijk gelegenheid om een kijkje te nemen in de verschillende groepen.

Uw kind is ingeschreven op de Optimist wanneer:
- u een kennismakingsgesprek heeft gehad.
- u een aanmeldingsformulier bij ons heeft ingeleverd.
- u hiervan een bevestiging van inschrijving heeft ontvangen per e-mail of brief.

Hopelijk tot ziens op de Optimist!