Groep 7A

Meester Maarten en de kinderen heten u welkom op de groepspagina van groep 7a.

Volgens zeer betrouwbare bronnen is groep 7a ook dit jaar één van de leukste groepen van Nederland. Dit jaar zal er op deze pagina weer veel te vinden zijn over wat ons zoal bezighoudt. Van rekenen, taal en creatief tot leerzame en gezellige uitstapjes.

Op deze pagina zullen regelmatig foto’s en stukjes van deze activiteiten geplaatst worden. Neem dus regelmatig een kijkje op onze pagina, dan kunnen jullie zien waar wij ons mee bezig houden!

17 apr 2018 - Verkeersexamen
Preview foto Op 5 april hebben de kinderen van groep 7 hun theoretisch verkeersexamen gemaakt. 'Rechts gaat voor. Kleine bocht gaat voor een grote bocht. Rechtdoor op dezelfde weg gaat voor.' Na een jaar lang oefenen, konden ze de verkeersregels wel dromen. En ja hoor, iedereen slaagde voor zijn of haar examen!

12 April was de dag van het praktisch verkeersexamen. De kinderen moesten zelfstandig een route afleggen door Hoofddorp. Spannend! Ook hier slaagde iedereen met vlag en wimpel. Resultaat: een trotse meester.

08 mrt 2018 - Dierenambulance in de klas
Preview foto Vandaag hield Lily haar spreekbeurt over de Dierenbescherming. Voor haar spreekbeurt had zij mensen van Dierenambulance Hoofddorp uitgenodigd. De kinderen kregen antwoord op al hun vragen en mochten zelfs even een kijkje nemen in de dierenambulance. Erg leuk en interessant.

09 feb 2018 - Heel Optimist bakt
Obs De Optimist bestaat dit jaar 15 jaar! Door het jaar heen worden er allemaal leuke activiteiten georganiseerd. Afgelopen week was het tijd voor ´Heel Optimist bakt.´ Door de hele school werden de lekkerste taarten en cakes gecreëerd. Ook in groep 7 werden heerlijke dingen gemaakt. Het zag er niet alleen prachtig uit, het smaakte ook onwijs goed. Moeders en oma, nogmaals heel veel dank voor het helpen!

09 feb 2018 - Verkiezingen
In groep 7 kwam bij taal dit thema het begrip 'democratisch' aan bod. Dit leidde tot een super leuke, interessante opdracht. In groepjes hebben de kinderen hun eigen politieke partij opgericht. Ze hebben een verkiezingsposter gemaakt met daarop de partijnaam, het logo en zelfs een slogan. Ook werd er in de klas een pitch gehouden waarin de partijen elkaar probeerden te overtuigen met hun standpunten. En zoals bij elke democratie, werd er door iedereen gestemd. De partij Green World kwam als winnaar uit de verkiezingen.

05 dec 2017 - Sinterklaasviering groep 7a
Preview foto Dinsdag 5 december was het dan eindelijk zo ver. Sinterklaas en zijn Pieten brachten een bezoek aan Obs de Optimist. In groep 7a hebben de kinderen onwijs hard gewerkt aan hun surprise. En, het mag gezegd worden, ze waren prachtig! Ook de gedichten waren van hoge kwailiteit. Het was een ontzettend gezellige dag.

24 nov 2017 - Dode hoek les
Preview foto Op 24 november heeft groep 7a een praktijkles gevolgd over de dode hoek. Een vrachtwagenchauffeuse leerde ons hoe je veilig om moet gaan met vrachtauto’s in het verkeer. De kinderen hebben zelfs een kijkje mogen nemen in de cabine van een 16 meter lange vrachtwagen. Het was een leerzame les!

24 nov 2017 - Bibliotheekbezoek Charlotte Dematons
Op dinsdag 21 november heeft groep 7a een bezoek gebracht aan de bibliotheek. In de bibliotheek hebben wij kennis gemaakt met Charlotte Dematons. De illustratrice is bekend van boeken als 'Sinterklaas,' 'De gele ballon,' en 'Nederland.' Dit laatste boek hebben wij in de klas goed bestudeerd. De kinderen mochten vragen aan Charlotte stellen die zij op school hadden voorbereid. Ook vertelde Charlotte verhalen over haar jeugd waarbij ze tekeningen maakte. Het was een onwijs leuke ochtend.

01 nov 2017 - Mix en ruil
Bijna dagelijks wordt er in groep 7 'mix en ruil' gedaan. Dit is een coöperatieve werkvorm waarbij de kinderen op een leuke manier de woordenschat oefenen.

Nu vraagt u zich wellicht af: 'Hoe werkt dat mix en ruil dan precies?' Een korte uitleg:

1. De kinderen lopen door de klas met een briefje. Op de voorkant van het briefje staat een begrip. Op de achterkant staat de betekenis van het begrip.

2. Twee kinderen komen elkaar tegen. Ze proberen de begrippen van elkaar te omschrijven.

3. Als de begrippen omschreven zijn, ruilen de kinderen van kaartje. De kinderen nemen afscheid en gaan op zoek naar een ander kind dat vrij is.

Op deze manier komen de kinderen met heel veel begrippen in aanraking.

Een gehoorde uitspraak in de klas: 'Het is super leuk om te doen en de woorden blijven ook nog eens beter in mijn hoofd zitten.'

01 nov 2017 - Moodboards
De kinderen van groep 7 hebben begin dit jaar een onwijs leuke huiswerkopdracht meegekregen. Ze hebben thuis een moodboard gemaakt over hun leven. Op de moodboards stonden dingen als: familie, hobby's en lievelingseten. De kinderen zijn er serieus en creatief mee bezig geweest. Er is geplakt, geknipt, gekleurd en geverfd. Het resultaat mocht er wezen, de moodboards zijn prachtig geworden. Uiteindelijk hebben de kinderen de moodboards in kleine groepjes aan elkaar gepresenteerd.

14 sep 2017 - Gek lezen
Preview foto Lezen is leuk. Maar 'gek lezen' nóg leuker. Eén keer in de week mogen de kinderen van groep 7 een plekje kiezen in het lokaal om te gaan lezen. Op de tafel, onder de tafel, op de kast, zelfs de bureaustoel van de meester mag worden gebruikt. Binnen een halve minuut moet iedereen een plekje gevonden hebben. En dan... Lekker gek lezen!