´╗┐

Groep 7/8B

De hele week staat juf Elise voor de klas. Op maandag, dinsdag en woensdag is meester Michael ook aanwezig!

Groep 7/8b heeft gym op dinsdag om 12:15 uur en op donderdag om 11:15 uur

20 apr 2018 - Creatieve opdracht

22 mrt 2018 - Schoolvoetbaltoernooi Meisjes
De meisjes van groep 7/8b hebben de 1e prijs gewonnen in Poule E. Fantastisch gedaan :)!

16 mrt 2018 - Workshop reclamespotje maken

23 feb 2018 - Olympische Winterspelen
Nederland wint regelmatig een medaille op de Olympische Winterspelen. De kinderen van groep 7/8 gaan ook allemaal voor goud!

09 feb 2018 - Heel groep 7/8 bakt!
Donderdag 8 februari was het tijd om taarten te maken op school. Deze gingen thuis in de oven en vrijdag 9 februari gingen we lekker taart eten op school!!!

24 jan 2018 - Mad Science!
Afgelopen maandag was de Mad Science show over vuur en ijs!

10 jan 2018 - We're going on a fieldtrip!
What if children are able to decide where to go to on a fieldtrip? They had to make a poster and pitch their plan on where to go.

19 dec 2017 - Workshop beatbox en bodyclap

06 dec 2017 - Surprises in de klas!
Dinsdag 5 december was Sinterklaas weer bij de Optimist en dat moet in groep 7/8 gevierd worden met.....surprises!!!

29 nov 2017 - Creatieve opdracht

21 nov 2017 - Tekenopdracht

09 nov 2017 - Gymles

08 nov 2017 - Swing: Workshop Meespeel Karaoke

02 nov 2017 - Proeflesje HVX
Vandaag hebben de leerlingen van groep 7/8 een proeflesje 'HVX' gehad. HVX is een nieuwe klas die in september 2018 van start zal gaan op het Herbert Vissers College.

20 okt 2017 - Slijm maken!

19 okt 2017 - Huiswerk taal groep 8
Als huiswerk taal willen we dat je tijdens de herfstvakantie deze Kahoot maakt. De pincode voor deze Kahoot komt op het bord in de klas te staan. Je maakt deze Kahoot onder je gewone voornaam anders kunnen we niet checken wie wel of niet het huiswerk heeft gemaakt. Groetjes en een fijne vakantie! Juf Elise en Meester Michael

18 okt 2017 - Sommenfabriek
Op de website van de Sommenfabriek kun je hele handige filmpjes vinden met uitleg over die onderdelen die jij nog lastig vindt. Aan de linkerkant van de website kun je het concept (onderwerp kiezen), waarna je in een nieuw scherm kunt kiezen welke vaardigheid je wilt gaan oefenen. Komende week gaat groep 8 bijvoorbeeld optellen en aftrekken met ongelijknamige breuken.

10 okt 2017 - Slijm-rage in de klas
Preview foto Slijm is al járen populair onder kinderen en de kans is groot dat je je zoon of dochter over niks anders meer hoort de laatste tijd. Het enige verschil met slijm-rages van voorgaande jaren is dat veel kinderen het nu zelf maken.

04 okt 2017 - Europese dag van de talen
Op dinsdag 26 september was het de Europese dag van de talen. Op deze dag is het de bedoeling dat kinderen met een 'vreemde' taal in aanraking komen. Kortom, Engelse les!

De kinderen hebben verschillende Engelse games gespeeld en zijn fanatiek bezig geweest met de Engelse taal!

22 sep 2017 - Gym!
Ook de gymlessen zijn weer begonnen! En wat zijn de kinderen fanatiek bezig!

08 sep 2017 - Yahtzee spelen

08 sep 2017 - Luchtdruk en andere krachten (Naut)
Bij Naut hebben we het gehad over verschillende krachten. Deze meneer laat heel mooi zien hoe lucht zich verplaatst ten opzichte van voorwerpen die zwaarder of lichter zijn dan lucht.

05 sep 2017 - We zijn begonnen!
Preview foto Het schooljaar 2017-2018 is van start gegaan en wat een start. Met 28 leerlingen een juf en een meester is groep 7/8b natuurlijk de leukste groep. Dit jaar zal er hard gewerkt moeten worden, zowel door groep 7 als door groep 8. Een aantal vakken (wereldoriëntatie, Estafette en Engels) zullen voor de hele klas op groep 8 niveau zijn. De andere vakken (rekenen, taal, spelling, Blits en verkeer) zullen wel apart worden gegeven. Er is ook ruimte om af en toe te ontspannen in de klas met een leerzaam spelletje. Op de foto's zijn de leerlingen bezig met een rekenspel.

´╗┐