Groep 6B

Welkom op de groepspagina van groep 6B !!!

 

Onze groep heeft 3 leerkrachten: juf Lisa (op maandag), juf Brenda op maandag en dinsdag en meester René(op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag).

 

Wij zijn: Justin, Marat, Zhyano, Toon, Sheranie, Salma, Alyssa, Milan, Arman, Rob, Jay, Jip, Nadine, Ceylin, Serena, Damian, Arda, Lucas, Amine, Levi, Tom, Jaïr, Sasa, Florian, Julius, Douwe, Jesse en Carlijn

 

BERICHTEN

14 jun 2018 - Tijdlijnen van de kinderen van groep 6
De kinderen van groep 6b hebben met geschiedenis een tijdlijn van zichzelf gemaakt. In de klas hebben we inmiddels heel wat geschiedenisonderwerpen gehad. Het leek ons daarom leuk om ook eens onze eigen geschiedenis te bekijken. De kinderen in de klas mochten hun eigen creativiteit gebruiken om deze thuis te maken.

 

Dit bleek een schot in de roos te zijn. Op donderdagmiddag 14 juni hebben we onze tijdlijnen gepresenteerd aan ouders,grootouders en andere belangstellenden. Meester Remco kwam ook nog even kijken en was ontzettend onder de indruk.

In de bijlage vindt u de foto's

 

Groetjes van groep 6b


05 apr 2018 - Cruquius museum
Preview foto Vandaag zijn we op de fiets naar het Cruquius museum gegaan! Het was een ontzettende leuke dag waarin we veel hebben geleerd over het ontstaan van de Haarlemmermeer zoals die nu is. De fietstocht was ook reuze spannend en voor vele ook best vermoeiend.

 

In het fotoalbum vindt u een fotoimpressie van deze dag!


Frank (vader van Levi) en Sander (vader van Alyssa) bedankt voor jullie hulp!


10 feb 2018 - Heel Optimist Bakt
Wat hebben we weer een geweldig feest gehad samen! Op donderdag hebben we samen met een een vader, 3 moeders en een oma heerlijke taarten gebakken. Op vrijdag hebben we ze versierd en hebben we ze samen met onze vaders, moeder, opa's en oma's opgegeten. Het was een geweldig feest!

09 feb 2018 - Doelen in de klas en een 'Growth mindset'
In groep 6 zijn we heel erg bezig met het leren zichtbaar maken. Wat zijn we eigenlijk aan het leren? In plaats van: Wat gaan we vandaag doen? De kinderen zijn erg enthousiast en zichtbaar meer betrokken bij wat de dag hun brengt! Ook de meester is erg enthousiast. Met rekenen gaan we tegenwoordig regelmatig naar buiten en met Naut hebben we apparaten uit elkaar gehaald. Het thema was namelijk: 'Techniek om ons heen'.

 

Ons laatste project gaat over de 'Growth mindset' Wat dat dan precies is? Vraag dat maar eens aan de kinderen van groep 6b!


Groetjes van groep 6b


02 feb 2018 - Voorleesdagen in groep 6b
Op vrijdag 2 februari hadden wij een geweldige start! Er waren 3 oma's en 4 moeders. Het was een waar voorleesfeest. Op de foto's ziet u een kleine impressie!

Leve het boek!


18 jan 2018 - De eerste weken van januari
De eerste weken van januari zitten er alweer op en wat hebben we alweer lekker gewerkt. We hebben daarnaast alweer 2 interessante gasten in de klas gehad. De juf van de bieb kwam langs om een boekensushi te doen. Meester Dennis kwam langs om te kijken hoe zo'n dag op de basisschool werkt en aangezien hij zelf geschiedenisleraar is op een middelbare school heeft hij ons ook nog interessante dingen verteld. Daarnaast zijn we druk met de boekbesprekingen en zijn we druk aan het leren!

 

We hebben een stagemeester van het HVC en juf Brenda is er gelukkig ook nog steeds. Daarnaast hebben we nu juf Lisa op maandag en dat is ook erg fijn! 

Gelukkig zorgen we er ook nog steeds voor dat iedereen zichzelf mag zijn en zijn talenten kan laten zien!

Wat zijn we toch een heerlijke groep met elkaar!


17 nov 2017 - Sinterklaas surprises
Preview foto Vandaag hebben we lootjes getrokken en wat was het spannend. Zal ik de meester hebben, of de juf? Zal ik mezelf hebben en moet dan alles weer terug in bak? Uiteindelijk is het gelukt en hebben we afgesproken dat we het proberen geheim te houden. We hebben ook afgesproken waar de surprise aan moet voldoen. We hebben deze afspraken op het bord gezet en ik plaats ze onder dit bericht zodat we dat thuis kunnen laten zien.

 

Groetjes van groep 6b


02 nov 2017 - Een bijzondere dag
Woensdag 1 november was een bijzonder leerzame dag in groep 6b. We begonnen met een les over inhoudsmaten. Dit werd een waterballet waar juf Sheranie ons alles heeft uitgelegd over het verschil tussen ml, cl, dl en liter. Bedankt juf Sheranie!


Vervolgens hadden we een les airdrumming van een hele stoere muzikant die ook nog eens René heette. Veel kinderen vonden het de tofste les ooit!


Om de dag helemaal gaaf af te sluiten kwam de opa van Nadine op bezoek in de klas. De opa van Nadine is burgemeester geweest en heeft ons in een uurtje alles geleerd over de tweede kamer en ons nieuwe kabinet! Heel interessant!

 

In het toegevoegde album kunt u zien hoe gaaf het was!


Groetjes van groep 6b


26 okt 2017 - Herfstvakantie
Terugkijkend op de afgelopen periode kunnen we als groep zeggen dat we veel hebben bereikt. We hebben al veel nieuwe dingen geleerd. Dit hebben we gedaan in de klas, op de gang, op het plein en in de gymzaal. Daarnaast hebben we ook veel geleerd van elkaar. Hoe we met elkaar om willen gaan, hoe we elkaar aanspreken en hoe gaan we om met meningsverschillen. Al met al een hele interessante periode!

 

In het bijgevoegde album heb ik wat foto's van de afgelopen periode geplaatst.

 

Groetjes,

 


22 sep 2017 - Week van het pesten en Taakspel
Preview foto We hebben in de afgelopen week veel aandacht en tijd besteed aan de week van het pesten. Het was erg interessant en we hebben veel geleerd. We hebben gesproken over digitaal pesten, je eigen rol bij pesten in de klas, waarom wordt er gepest en hoe gaan wij er mee om in de klas.

We zijn deze week ook begonnen met Taakspel. We hebben één keer proef gespeeld en volgende week gaan we echt beginnen! We hebben er zin in! Het is namelijk leuk en fijn om met Taakspel bezig te zijn.

07 sep 2017 - Klaar voor de start!
Preview foto De vakantie is weer voorbij en wat was het leuk om elkaar deze week weer te zien! Op maandag hebben we een hele fijne dag gehad met juf Judith. Op dinsdag t/m vrijdag staat meester René bij ons voor de klas! We gaan er een mooi jaar van maken!


We zullen de site regelmatig aanvullen met leuke berichten en foto's


Groetjes van groep 6b