Groep 6A

Welkom op de pagina van onze groep!

Dit zijn onze juffen. Juf Bianca (links) en juf Marianne H. (rechts)
Juf Marianne werkt op maandag en dinsdag,
                                        juf Bianca op woensdag, donderdag en vrijdag.

19 jun 2018 - Afscheid meester Dario
Preview foto Het was dinsdag 19 juni ook de laatste stagedag van meester Dario. Natuurlijk had hij wel een afscheidscadeautje verwacht, maar dat het er zoveel zouden zijn niet..... Wat is hij verwend door jullie. Twee cadeautjes sprongen eruit: een mooi t-shirt voor een "Super Meester" en het boek "Dario op het Weerwolvenfeest". Voor de kinderen was er ook een presentje en toen moest er helaas echt afscheid van hem worden genomen. Misschien tot ziens als hij zijn LIO stage komt lopen op de "Optimist".

19 jun 2018 - Schrijfster op bezoek.
Preview foto Dinsdagochtend 19 juni kwam schrijfster Fiona Rempt bij ons in de klas op bezoek. Ze heeft onder andere de triologie "De orde van de Drakenmenners"geschreven. En natuurlijk had zij haar nieuwste boek mee: "Jungle Koorts". Eerst mochten de kinderen vragen stellen. Daar zaten een paar hele mooie vragen bij. "Illustreert U uw boeken zelf? Hoe lang doet U over het schrijven van een boek? Hoe komt U aan een onderwerp? Maar ook: Heeft U kinderen? Na alles te hebben beantwoord, vroeg ze de kinderen personen of figuren op te noemen, gebeurtenissen, een plaats of plek, wat je wel lekker vindt qua eten en wat niet. Al deze woorden schreef ze op het digibord. En toen verzon ze ter plekke een heel mooi verhaal, waarin ze alle woorden verwerkte, en waarnaar de kinderen ademloos luisterden en soms hartelijk moesten lachen. Ten slotte deelde ze een folder uit, waarop natuurlijk een handtekening moets worden gezet.

15 mrt 2018 - Zangexpress
Preview foto Afgelopen dinsdag heeft de groep van Sandra een zang/muziekles gehad. Dit in het kader van Zangexpress om de leerkrachten en leerlingen een muziekimpuls te geven. Eerst werden de stemmen en de zangspieren opgewarmd. Hierbij werd al meteen om een eigen inbreng van de leerlingen gevraagd. We sloten af met het begeleiden van een liedje op de boomwhackers. Het doel is om de serie lessen af te sluiten met een door de groep eigen gemaakt lied.

14 mrt 2018 - Tennisclinic
Preview foto Helemaal vergeten te vermelden.

Vlak voor de voorjaarsvakantie heeft de groep een tennisclinic mogen volgen.

Hieronder volgen de foto's.

23 dec 2017 - Kerstdiner
Preview foto Donderdag 21 december was ons traditionele kerstdiner op school. Wat waren er weer veel heerlijke hapjes gemaakt, die de kinderen zich goed lieten smaken.

23 dec 2017 - Laatste schoolweek 2017
Preview foto In de laatste schoolweek van 2017 beginnen we bij rekenen en taal niet aan iets nieuws.

Van rekenen is blok 3 gemaakt en bij taal hebben we thema 3 afgesloten. Dus het wordt veel herhalen. Het liefst op een leuke manier. Bij rekenen spelen we het spel Tafelvierkant. Je gooit met 2 dobbelstenen en daarmee maak je een tafelsom. Is het antwoord goed dan mag je een streepje zetten. Wie het hokje dicht maakt, mag het inkleuren. Op de foto's is te zien dat de kinderen met veel enthousiame bezig waren. Bij taal hebben we de voorzetsels met een Bingo nog eens de revue laten passeren. Had je Bingo, dan mocht je een kerststicker plakken.

10 dec 2017 - Sinterklaas
Preview foto Vol verwachting klopt ons hart......Alle surprises staan klaar om uitgepakt te worden. Maar eerst gaan we naar buiten om daar Sinterklaas en zijn Pieten te verwelkomen. Terug in de klas is het dan eindelijk zover. We luisteren naar gedichten, geven hier en daar een aanwijzing waar de cadeautjes te vinden zijn, eten ondertussen pepernoten, maar we hebben het vooral erg gezellig. Iedereen is blij met zijn of haar surprise en inhoud. Het laatste uurtje van deze dag zijn we dan ook druk met de gekregen items. En nu moeten we weer een heel jaar wachten!

10 dec 2017 - 4 december
Preview foto In de gang staan de tafels klaar.

Vanaf 8 uur is het een drukte van belang in de hal. Wat zijn er weer prachtige surprises gemaakt.

30 nov 2017 - Rekenles
Een potvis van 18m is aangespoeld. Hoeveel kinderen moeten er ongeveer achter elkaar liggen om de lengte van de potvis te krijgen?

17 nov 2017 - Vierkante meter
Hoeveel kinderen passen er in/op een vierkante meter?

25 sep 2017 - Verteltheater
Preview foto Maandag 25 september kwam in het kader van de Kinderboekenweek het Verteltheater bij ons op school. Het thema was "Ik ben bang voor ....." Het werd een wervelende voorstelling met interactie en bijdragen door het publiek. Veel leerlingen uit groep 6A werden door Peter, de verteller, naar voren gehaald. De kinderen hebben genoten van dit optreden.

13 sep 2017 - Topo maken
We hebben voor het eerst topo gedaan! We kregen een werkblad met de kaart van Nederland. We kregen ook een blad waarop we de provincies konden invullen én de hoofdsteden. Dit alles zochten we op met behulp van de atlaskaart van Nederland. Op 20 september hebben we een toets. We moeten wel opletten: de letters en cijfers staan dan op een andere plaats.

08 sep 2017 - Welkom bij groep 6A
De eerste week is voorbij, en wat hebben we alweer veel geleerd!

We hebben gesproken over hoe fijn het is, dat iedereen verschillend is, maar toch gelijk.

We hebben geleerd dat een decimeter 10 centimeter is.

We hebben voor de Gouden Weken elkaars verjaardag geleerd, en dat er verschil is in een schooljaar en een kalenderjaar.