Groep 5B

Welkom op onze groepspagina.

Wij zijn: Tara, Alex, Irem, Gwen, Quinn, Mustafa, Jacenthilo, Evi, Maaike, Jens, Chiara, Jason, Minou, Saskia, Elise, Pepijn, Ceyda, Tigo, Mauro, Logan, Demir en Esila.

Dit jaar hebben wij les van juf Shannon.

Elke dag leren wij weer iets nieuws en doen wij veel leuke dingen. Om jullie zoveel mogelijk op de hoogte te houden, zullen wij regelmatig foto's plaatsen.

11 dec 2017 - Winterpret
Code geel, code oranje en zelfs code rood! De afgelopen twee dagen was er een sneeuwstorm in ons land. Gelukkig hadden wij daar helemaal geen last van en konden we lekker genieten van de sneeuw.

11 dec 2017 - Sinterklaas
Vorige week was het dan eindelijk zover: de verjaardag van Sinterklaas. En oh, wat hebben de kinderen daarnaartoe geleefd. We hebben de afgelopen weken een Sinterklaasliedje geoefend, lootjes getrokken, surprises gemaakt, pietjes geknutseld en als klap op de vuurpijl was de rommelpiet geweest.

Toch was dat niks vergeleken met de leuke dingen die wij op 5 december hebben gedaan. Sinterklaas had dit jaar pech, maar hij kwam gelukkig een vuilniswagen tegen die hem wel op school wilde afzetten.

In de klas hebben we leuke opdrachten moeten doen, naar de mooie gedichten geluisterd en de prachtige surprises bewonderd. Het was ook erg leuk dat Sinterklaas ook even bij ons in de klas kwam. Wij hebben voor hem gezongen en we mochten vertellen wat voor surprises hadden gekregen.

Kortom, het was een top dag!

12 nov 2017 - Airdrumming

12 nov 2017 - Rekenen: vogelvluchtperspectief
Met rekenen zijn wij druk bezig geweest met vogelvluchtperspectief. De kinderen moesten een plattegrond maken van spullen op hun tafel. Maar hoe kom je erachter hoe je tafel met spullen er van bovenaf uitziet? Nou, door gewoon op de tafel te gaan staan.

12 nov 2017 - Meervoudige intelligentie
Juf Stephanie heeft samen met een aantal klasgenoten een leskist gemaakt in het thema: de boerderij. De kinderen mochten een opdracht kiezen die het meest bij ze past. Vooral natuur, beweging en creatief waren geliefd.

12 nov 2017 - Muziekles van meester Rene
Dansen en zingen kunnen wij heel goed en we zijn vooral gek op Nielson. Toevallig kwam meester Rene langs en hij maakte er gelijk een muziekles van... OP ZIJN GITAAR!

12 nov 2017 - Begrijpend lezen: mindmaps maken
In groep 5B zijn wij druk bezig met het begrijpen van wat wij lezen. Het maken van een mindmap helpt ons hierbij. Zo wordt vragen beantwoorden over de tekst een stuk makkelijker!

15 sep 2017 - Kinderboekenweek
In groep 5B zijn we alvast voorbereidingen aan het treffen voor de Kinderboekenweek.

Het thema is 'gruwelijk eng', dus wij hebben monsters geschilderd.

Tijdens de Kinderboekenweek hebben wij natuurlijk ook veel dingen gedaan: voorleesmiddag, een voorstelling gekeken en natuurlijk zelf heel veel gelezen

07 sep 2017 - Eerste schoolweek
De eerste schoolweek zit er alweer bijna op.

De eerste week is altijd een beetje wennen, maar wat zijn jullie een kanjers.

Jullie hebben laten zien dat jullie heel hard kunnen werken en dat jullie al heel veel weten. Ook kunnen jullie heel goed samenwerken en zijn jullie erg enthousiast.

Toch zijn er ook een hoop nieuwe dingen gebeurd. Zo hebben de kinderen voor het eerst een laatje en hebben ze voor het eerst écht aardrijkskunde en studievaardigheden gehad.