Groep 1/2A

Welkom in groep 1/2A!

 

Wij gaan er weer een erg leerzaam en gezellig schooljaar van maken.

Op deze pagina houden wij jullie regelmatig op de hoogte van de activiteiten in de klas.

 

 

De juffen in onze klas zijn Juf Jacqueline en Juf Mylène.

Op maandag, dinsdag en woensdag is Juf Mylène in de klas. Op donderdag en vrijdag is Juf Jacqueline in de klas.

 

 

BERICHTEN

28 mrt 2018 - Thema lente
De lente is begonnen en dit is duidelijk te zien in de klas. Er staan narcissen, tulpen, blauwe druiven en hyacinten in de klas. Wij kijken hoe de bloemen groeien en leren hoe een bol, een bloem wordt.

Wij oefenen met verkort tellen met de hulp van Lammetje en maken een mooie bloesemboom.


05 mrt 2018 - Tulpen verkleuren
Preview foto Wij hebben een experiment uitgevoerd in de klas. Wij hebben de steel van een tulp gesplitst en deze in verschillende kleuren ecoline gezet. Doordat de tulp water drinkt via de steel, verkleurde de tulp.

08 feb 2018 - Heel Optimist Bakt
Preview foto Vandaag hebben wij cupcakes en een kwarktaart gemaakt ter ere van het lustrumjaar, Heel Optimist Bakt. Wat hebben wij veel geleerd! We hebben allemaal zelf iets aan de taart of cupcakes bijgedragen: gemixt, gemengd, geroerd en ga zo maar door. Wij kijken uit naar het moment dat wij de taart en cakejes samen met de papa's en mama's lekker gaan opeten!

31 jan 2018 - Voorleesochtend
Wat was het vanochtend gezellig in de school. Heel veel papa's, mama's, opa's en oma's kwamen voorlezen. Wij hebben het heel erg naar ons zin gehad. Bedankt mama van Elvira, Maureen, Alisha en opa van Julian! 

24 jan 2018 - Bezoek aan de bibliotheek
Preview foto Vandaag zijn wij met de klas naar de bibliotheek gegaan. Hier hebben wij eerst geluisterd naar een heel leuk verhaal over allemaal verschillende vervoersmiddelen. Vervolgens hebben wij samen met de ouders in groepjes allerlei spelletjes gespeeld. Via deze weg willen wij de ouders die mee zijn gegaan en ons hebben geholpen nogmaals bedanken, zonder jullie hadden wij niet zo'n leuke en geslaagde ochtend gehad!

18 dec 2017 - Thema kerst en het kerstdiner
Preview foto Sinds vorige week zijn wij gestart met het thema kerst. Wij maken mooie dingen voor in de kerstboom en zetten kaarsen van groot naar klein en van dik naar dun.

Op donderdag 21 december hadden wij een super gezellig kerstdiner met de hele klas. We hadden heerlijk gegeten, bedankt ouders!


18 dec 2017 - Sneeuw!
Preview foto Vorige week was het een hele speciale dag, er lag sneeuw!

Wat hebben wij genoten van het buitenspelen, heerlijk!


23 nov 2017 - Thema Sinterklaas
Preview foto Afgelopen week en de aankomende anderhalve week werken wij rond het thema Sinterklaas. 

Hij is ondertussen weer in het land en dit is overal goed te zien. Ook in onze school en in de klassen hangt er mooie versiering. 

Tijdens dit thema zullen wij verschillende dingen leren. Zo maken wij een tekening van Sint en Piet op het dak, terwijl wij deze tekening maken letten wij goed op de succescriteria. Er wordt een mooie stoomboot gemaakt, we kijken welke schoenmaat wij hebben en hoe veel kinderen dezelfde maat hebben. Verder tellen wij met pepernoten en spelen wij Sinterklaasmemory op het digibord. 

Met de clicks is er ook al een groot cadeau gemaakt!


15 nov 2017 - Appelmoes maken
Preview foto Dinsdag 14 november hebben wij appelmoes gemaakt in de klas! Wat een feest was dat. 

Eerst hebben we besproken wat wij nodig hadden om appelmoes te maken. Daarna hebben wij, met behulp van de mama's van Isabella en Sofia, de appels geschild en gesneden. Alle kinderen hebben goed geholpen. 

Daarna moesten alle appelstukjes in een pan en toen begon het wachten. Na een tijdje konden we de appels horen koken en zagen wij dat de appels zachter werden. Nog een tijdje later zagen wij dat alle appels zacht waren. 

Toen moest er alleen nog een beetje honing en kaneel bij en klaar was de appelmoes!


Vervolgens kwam eigenlijk pas het leukste moment: de appelmoes proeven! De meningen waren verschillend, maar de meeste kinderen vonden het erg lekker!

 

Hieronder het recept wat ik aangehouden heb:

- Ongeveer 4 rode goudreinetten

- een bekertje water(dit kan je altijd later nog wat toevoegen)

- een beetje honing(naar smaak)

- een beetje kaneel(naar smaak)

 

Het is super leuk om te maken en het is zo klaar.


15 nov 2017 - Muzieklessen van meester Paul
Preview foto Vanaf dinsdag 7 november zullen wij elke dinsdag, 7 weken lang, muziekles krijgen van meester Paul. Hij gaat ons leuke liedjes leren en wij leren klappen of stampen op het ritme. 


10 nov 2017 - Raamschildering door de moeder van Ties
Preview foto Wat fijn dat wij de kwaliteiten van ouders kunnen benutten in onze school. Afgelopen dinsdag heeft de moeder van Ties bij ons in de klas een prachtige raamschildering gemaakt. Wat zijn wij blij dat zij dit bij ons wilde komen doen. 

Nogmaals heel erg bedankt!


31 okt 2017 - Workshop Ompi Boeboe
Op 31 oktober hebben wij een workshop gehad van Ompi Boeboe. Wij hebben veel muziek gemaakt en gedanst op sambamuziek.

31 okt 2017 - Thema Herfst
Preview foto De week voor de herfstvakantie en deze week werken wij rond het thema herfst.

Wij tellen met kastanjes, eikeltjes, denneappels, paddenstoelen en bladeren. We maken een mooie herfstboom. We leren de letter 's' van spin en tellen t/m 6 (groep 1) en t/m 12(groep 2). Verder leren we heel veel woorden die met de herfst te maken hebben.

Deze week en volgende week zijn wij ook druk bezig met het maken van onze lampion!


09 okt 2017 - Thema: Kinderboekenweek, griezelen!
Preview foto Afgelopen week en deze week werken we rond het thema van de kinderboekenweek: griezelen! Tijdens dit thema doen we allemaal spannende dingen. We maken kralenplanken met heksen erop, we doen griezelmemory op het digibord, we spelen in de griezelhuishoek en we maken heksen van klei. Je kan het zo gek niet bedenken.

03 okt 2017 - Vertelvoorstelling 'Het Dikkebillen monster'
Preview foto Dinsdag 3 oktober zijn de auteur van het boek 'Het Dikkebillen monster' bij ons langs gekomen om een vertelvoorstelling te geven. We hebben genoten van het vertellen, maar ook het zingen en uitbeelden wat er gezongen wordt. Wat was het een grappig verhaal!!

28 sep 2017 - Thema: Feest
De afgelopen twee weken hebben wij gewerkt rond het thema feest. Alles in de klas had te maken met feest. In de huishoek werden verjaardagen gevierd, in de bouwhoek werden grote taarten gebouwd en zo was er nog veel meer!
Ook in de kringen hebben wij verschillende activiteiten gedaan binnen dit thema. Iedereen moest het aantal voorwerpen pakken dat gelijk is aan zijn/haar leeftijd. Ook waren de kinderen kaarsjes en was hun stoel de taart, op deze manier hebben wij de voorzetsels geoefend 'het kaarsje staat op de taart'.
Morgen sluiten we af met de laatste activiteit binnen dit thema: koekjes bakken! 

14 sep 2017 - Begin van het schooljaar
Wij zijn alweer helemaal gewend aan school en maken weer super veel plezier!

05 sep 2017 - Eerste schooldag
Op de eerste schooldag hebben wij heerlijk buiten gespeeld, geoefend met de regels en hadden wij gym in de grote gymzaal(van meester Mark en meester Kasper). Wat vinden we het leuk, om weer terug te zijn op school!