Lezen is leuk!
17 apr 2018 - Als BOS-school (Bibliotheek op school) vinden we lezen en leesplezier heel belangrijk, vandaar dat leespromotie een belangrijk onderdeel is van het lesprogramma. Voorlezen, samen lezen, tutorlezen, stillezen en aandacht voor nieuwe boeken zijn onderdelen van ons aanbod. Elke ochtend wordt er in de groepen 3 t/m 8 gestart met lezen. Deze week werd in groep 4A gestart met de 'Boekensushi'. Dan wordt er een paar minuten gelezen in een boek, het boek wordt vervolgens doorgegeven, en in het nieuwe boek dat je krijgt, lees je weer een paar minuten. In relatief korte tijd proef je zo heel wat boeken, dan is er zeker een boek waarin je heel graag wilt verder lezen...

In groep 3 werd er ook bijzonder gelezen, het weer nodigt deze week namelijk uit om te lezen... op ons plein! Dat is echt leuk!

Afdeling Internationale school officieel geopend
11 apr 2018 - Woensdag 11 april was de officiële opening van de Internationale school. Een onderdeel van de ceremonie was het onthullen van een door de kinderen gemaakt kunstwerk. Het kunstwerk symboliseert hoe de kinderen de plek op school ervaren. Samen met wethouder John Nederstigt werd het kunstwerk onthuld.

De opening was ook te zien op NH-nieuws, hieronder het fragment:

Onverwachte ontruiming
09 apr 2018 - Jaarlijks oefenen we met alle leerlingen en leerkrachten het zo veilig mogelijk ontruimen van het gebouw. Woensdag 4 april was er de ‘onverwachte’ ontruiming van het totale gebouw met alle gebruikers. Belangrijk bij dit soort totale ontruimingen is de commu-

nicatie tussen alle partijen. Uiteraard evalueren we met elkaar de ontruiming, want eenmaal allemaal buiten is het ook belangrijk te weten: wat er aan de hand is, waar de evacuatiedienst(en) op moeten letten, maar bovenal… is iedereen wel veilig buiten!

Voor onze jongste kinderen altijd weer een spannende oefening, maar voor de ouders een veilige gedachte dat we voorbereid zijn. En... de gehele ontruiming, het naar buiten gaan, verliep slechts in enkele minuten!

Paasontbijt
29 mrt 2018 - Met een heerlijk Paasontbijt konden alle kinderen vanochtend op de Optimist de dag beginnen. Gehuld in pyjama kwamen de kinderen naar school om samen te genieten van al het lekkers. Er was genoeg meegenomen om ook de lunch mee te vullen, dus kon er een tweede keer heerlijk gegeten worden. In alle klassen heerste een fijne gezelligheid om samen de dag te starten. Nu even lekker een paar dagen vrij!

Meer foto's zijn te vinden in ons fotoalbum onder het tabje 'actueel'.

Optimist's got talent 2018
21 mrt 2018 - Dinsdagavond 20 maart werd voor de tweede maal 'Optimist's got talent' gehouden. Dit keer een lustrumeditie omdat de Optimist 15 jaar bestaat. Een groot palet aan talenten was op het toneel te zien. Er werd gezongen, gedanst, gerapt en gespeeld op instrumenten. Er waren deze avond maar liefst 19 acts te zien die elkaar in rap tempo opvolgden. Het publiek werd verrast, ontroerd en gedurende ruim anderhalf uur vermaakt. Trotse ouders, grootouders en broertjes en zusjes konden genieten van heel veel moois. Speciaal was ook dat er dit jaar ook een aantal leerlingen van de Internationale school optraden, dat gaf de avond weer een extra dimensie. Wij zijn trots op onze kinderen die met heel veel lef hebben opgetreden. Volgend jaar weer!

Meer prachtige foto's van onze 'huisfotograaf' Dennis Grimbergen zijn te bewonderen in ons fotoalbum, onder het tabje 'actueel'.