Kinderboekenschrijfster Fiona Rempt op bezoek
19 jun 2018 - Kinderboekenschrijfster Fiona Rempt was kwam op bezoek in de groepen 5 en 6. N.a.v woorden die de kinderen aangaven bedacht zij een prachtig verhaal. Een interactieve presentatie waarbij de kinderen ademloos luisterden, meededen en vol enthousiasme een verhaal zagen ontstaan.

Schoolreis groep 1 t/m 8
14 jun 2018 - De schoolreis van de groepen 1 t/m 8 was dit jaar naar Langevelderslag georganiseerd. Een heel programma op het strand, in de duinen en het bos. De reis met een echte bus was al een hoogtepunt, daarna een heel gevarieerd programma met spel en allerei ontdekkingen in de natuur.

Meer foto's zijn te vinden in ons fotoalbum op de website.

Preview foto
Er wordt gebouwd aan talent
11 jun 2018 - Er wordt gebouwd aan talent op de Optimist... Een mindmap maken van je eigen tijdlijn, spelen op de piano, programmeren als onderdeel van de 21st Century Skills, bezoek van een kinderboekenschrijfster die haar eigen boeken illustreert of de dag beginnen met als warming-up ZangExpress onze muziekmethode.

Lustrumsportdag
25 mei 2018 - Bij een lustrum hoort een Lustrumsportdag. Alle ingrediënten voor een heerlijke dag waren aanwezig: heerlijke kinderen, heel veel ouderhulp, prachtig weer en mooie locaties! De groepen 1 en 2 vermaakten zich feestelijk op het plein van de school en de groepen 3 t/m 8 gingen zich sportief meten op de Atletiekbaan in Hoofddorp.

Een zeer geslaagde dag die smaakt naar meer!

Hieronder een aantal foto's, meer foto's zijn terug te vinden in ons fotoalbum op de website.

Kibo in gesprek met wethouder Nederstigt
19 mei 2018 -
“Hij doet natuurlijk wel zijn best, maar misschien kan hij toch nog ietsje méér doen”, zegt Kibo (9) over de wethouder Duurzaamheid, John Nederstigt. Daarom bood Kibo hem afgelopen dinsdag namens Kids Climate Conference het magazine ‘Natuurtalenten’ aan. Met daarin tien aanbevelingen van kinderen voor de toekomst van de aarde.

Hij had een leuk gesprek met de wethouder, vertelt Kibo.

“Af en toe gebruikte hij een moeilijk woord, maar als ik zei dat ik het niet begreep, legde hij het uit. Hij vroeg wat ik het ergste vind wat nu met de natuur wordt gedaan.”

En, wat is dat? Kibo weet het onmiddellijk:

“De plastic soep en de bijvangst in de visserij. Wat ik ook superraar vind, is dat ze in China de vinnen van levende haaien afsnijden voor de haaienvinnensoep en die haaien dan levend teruggooien in zee.”

Lees verder - klik hier.