Heel Optimist bakt
09 feb 2018 - De Optimist bestaat 15 jaar, gedurende dit lustrumjaar is er een aantal extra activiteiten om het lustrum te vieren. Februari stond in het teken van 'Heel Optimist bakt'. In alle groepen werd iets gebakken voor de high tea op vrijdagmiddag 9 februari. Cupcakes, taarten, monchou, cake en nog veel meer heerlijke zoetigheden. De voorbereiding, deeg maken e.d., geschiedde in de klas met hulp van heel veel ouders. Wat een bedrijvigheid was er te zien in alle klassen. Er moest gewogen worden, recepten gelezen, gemixed en gekneed, samen gewerkt en overlegd. Het resultaat was zichtbaar de middag erna toen alles gebakken was (thuis) maar opgegeten mocht worden op school.

In ons fotoalbum (onder tabje actueel) zijn heel veel foto's te zien.

Bibliotheekbezoek
07 feb 2018 - De Optimist is 'BOS-school' (Bibliotheek op school). Als BOS-school worden veel leesactiviteiten georganiseerd om het lezen en het plezier in lezen te promoten. Een onderdeel is dat de groepen 1 t/m 3 een bezoek brengen aan de bibliotheek in Floriande. Samen met al je klasgenoten op bezoek in de bibliotheek om daar via allerlei speelse activiteiten wegwijs te worden gemaakt, prentenboeken te bekijken en voorgelezen te worden. Op de foto's hieronder kinderen uit groep 1/2C en 1/2B een compilatiefoto.

Voorleesochtend
31 jan 2018 - Dit zijn de Nationale Voorleesweken en op de Optimist, waar het lezen en plezier in lezen hoog op de agenda staat, wordt daar natuurlijk aandacht aan besteed.

Vaders, moeders, opa's en oma's kwamen naar school om de ochtend te starten met het voorlezen van een verhaal of prentenboek. Er werd in de school een plekje gezocht om daar samen te genieten van het verhaal. En wat is er leuker dan voorgelezen te worden door je eigen oma, vader of tante!

Meer foto's zijn te zien in ons fotoalbum (onder tabje actueel).

Lichtjestocht en griezeltocht
26 jan 2018 - Dinsdagavond 23 januari vertrokken ruim 80 kinderen uit de groepen 1 t/m 5 met hun ouders vanaf de Optimist de wijk Floriande in om met allerlei lichtjes en verlichting ‘de Lichtjestocht’ te gaan lopen. Onderweg werd het Verzorgingshuis Floriande gepasseerd waar alle kinderen naar binnengingen om met hun lichtjes langs de bewoners van het huis te lopen. Dat werd zeer gewaardeerd. We boften met het weer, vrijwel droog en met niet al te koude temperatuur kon er worden gewandeld door de wijk. De Griezeltocht voor de kinderen uit de groepen 6 t/m 8 vond plaats in Park 21 achter het sportcomplex SKWA. Ook de leerkrachten en stagiaires moesten daarbij over ijzeren zenuwen beschikken. Zij mochten zich immers verschansen in de bosjes, onder een brug, op een verlaten bankje en twee gelukkigen in een auto op een verlaten parkeerplaats. Er mocht door de meelopende kinderen geen verlichting worden meegenomen, alleen de begeleider(s) had(den) dat wel. Daar werd enigszins mee gesmokkeld maar al met al was het voor iedereen toch een spannende maar vooral toch leuke activiteit.

Mad Science
22 jan 2018 - Maandag 22 januari kwam Mad Science op bezoek op de Optimist. De kinderen maakten tijdens een scienceshow kennis met de wondere wereld van science. Er werd met een aantal interactieve proefjes duidelijk gemaakt hoe bijvoorbeeld luchtdruk werkt. Voor de kinderen een prachtige kennismaking met natuurkunde.